6 x SUND MORGENMAD

Kærlig Kost Sund Morgenmad | KarolinaKærsner.com

For mange er den største udfordring ved at opgradere deres kost; en sund morgenmad

For hvad skal vi lige spise, når vi gerne vil spise en sund morgenmad? – i stedet for rundstykker og skyr?
Faktisk er der ikke den store forskel på morgenmad, frokost eller aftensmad – når du spiser Kærlig Kost! Vi må sige tak og farvel til den typiske morgenmad – hvis vi vil holde vores blodsukker stabilt, have høj energi og have det optimalt.
Alle hovedmåltider, bør optimalt bestå af masser af grøntsager, noget kød og lidt sundt fedt. Også (og især) morgenmaden!

Jeg nyder at spise meget simpel mad. Det fungerer bedst for mig. Det er dog kun én mulighed af mange.

Den blide overgang – fra franskbrød til sund morgenmad

Start med æg om morgenen hvis du kommer fra Skyr eller franskbrød.. Det kan være røræg, omelet eller hvad du ellers kan lide. Skal det være virkelig nemt, kan kogte æg fra dagen før også bruges.

Efter en periode, kan du introducere kød. En steak er lidt hardcore for nogen, så start med noget lettere som kylling eller sunde frikadeller fra dagen før.

Spis gerne lidt nødder, koldpresset olie, økologisk smør, avocado eller kokosolie til, for at få sundt fedt. Du kan tilsætte koldpresset olie til din juice eller kokosolie til din te (det smager bedre end det lige lyder ;))

Grove grønne grøntsager tilfører gode fibre, vitaminer og sætter fut i udrensningen. Du kan enten spise dem tilberedt eller rå til – eller du kan gøre, som jeg foretrækker; lave en friskpresset grøn juice!

6 simple idéer til sund morgenmad:

Sund morgenmad # 1: Wrap med laks & spinat

Æggewrap lavet af en tynd omelet, med laks, pesto & spinat. Se opskriften HER

Sund morgenmad # 2: Kyllingebryst, valnødder & grøn juice

Kyllingebryst – bagt i ovnen med chili – lidt nødder og en grøn smoothie til. Se opskriften på grøn smoothie HER

Sund morgenmad # 3: Fiberpandekage med hindbærcreme

Blodsukkerstabiliserende fiberpandekager med lækker dessertagtigt hindbærcreme – til weekend-brunchen! Se opskriften HER

Sund morgenmad # 4: Omelet med oksekødstrimler, spinat & grøn juice

Omelet med æg, spinat og strimler af kød fra dagen før. Steges i kokosolie eller øko. smør. Serveres med en grøn juice. God til dig der ikke er helt klar til en bøf om morgenen!

Sund morgenmad # 5: Kylling i sesam, valnødder & grøn juice

Kylling vendt i sesam og stegt i kokosolie/øko smør. Serveret med frisk eller dampet brocolli (kan med fordel steges sammen med kyllingen i sesam!). Serveres med en grøn juice.

Sund morgenmad # 6: Oksesteak, valnødder & grøn juice

For den ‘hardcore’: En oksesteak med valnødder og en stor grøn juice med lidt hørfrø-olie i.

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
10 replies
 1. Caroline siger:

  Hej Karoline.
  Tusinde tak for din skønne hjemmeside med spændende og interessante artikler! Jeg elsker dit livssyn og beundrer dit arbejde. Jeg følger selv en kærlig kost, men glæder mig til at prøve dine opskrifter også! De ser super lækre ud!
  Du er en stor inspiration for mig på mange måder.. Dine ord om kærlig kost, selvkærlighed (skal jeg blive bedre til), dit positive livssyn, dine dagsritualer og jeg kunne blive ved. Stor fan! Jeg sidder selv og skal igang med uddannelsen ‘ernæring og sundhed’ på metropol til vinter og elsker alt hvad der har med krop og sundhed at gøre, og som du nævner, ikke kun handler om kost og træning, men at fx. vores udseende er et billede på hvordan vi lever vores liv og om vi er lykkelige for det liv vi lever?
  Ak ja. Jeg vil egentlig bare takke dig for dit fantastiske arbejde og glæder mig over at du deler din viden og dine erfaringer, skønt det formentlig er ting vi allerede ved, så er det ting vi hurtigt glemmer i den travle hverdag og lige skal mindes om.. så mange tak! Glæder mig til flere øjenåbene indlæg fra dig 🙂

  De kærligste hilsner
  Caroline

  Svar
  • Karolina siger:

   Tusind tak for dine sødeste ord Caroline ♡ Det glæder mig så meget at høre Og vildt spændende med din kommende uddannelse! Det er et fantastisk område at uddanne sig inden for – og der er altid mere viden at hente Det skal du nok blive super glad for! Jeg ønsker dig den bedste fornøjelse ♡
   Stort knus, Karolina

   Svar
 2. Mona siger:

  Hej, hvad er der galt med skyr til morgenmad??
  Der er jo proteiner, og ikke så meget stivelse..!!
  Mvh Mona

  Svar
  • Karolina siger:

   Det er for rigtig mange af os, ikke optimalt at spise skyr til morgenmad.

   Har man svingende / lav energi, lyst til søde sager (især eftermiddag / aften), føler man sult selvom man egentlig har spist, vejer man mere end man elsker, ekstra fedt på “kærligheds-håndtagene”, besværet fordøjelse, oppustethed eller skedesvamp/udflåd..
   – kan det være en fordel at skære ned på mælkeprodukter, også skyr – og nøjes med at spise det en sjældent gang imellem eller som tilbehør, fremfor som et måltid : )

   Svar
 3. Line siger:

  Hej Karoline. Hvad grunden til, at du anbefaler, at man holder sig fra skyr? For det er jo fyldt med masse af proteiner.
  Mvh Line Falk

  Svar
  • Karolina siger:

   Det er for rigtig mange af os, ikke optimalt at spise skyr til morgenmad.
   Har man svingende / lav energi, lyst til søde sager (især eftermiddag / aften), føler man sult selvom man egentlig har spist, vejer man mere end man elsker, har man “kærligheds-håndtag” eller besværet fordøjelse, oppustethed eller svamp.. kan det være en fordel at skære ned på mælkeprodukter, også skyr : )

   Svar
  • Karolina siger:

   De er faktisk så simple, at jeg ikke engang bruger en opskrift 😉

   De er lavet af udelukkende hakket kylling, evt. et enkelt æg og godt med krydderi – især Chilli er lækkert 🙂
   De bages i ovnen i ca. 20 min ved 200 grader.

   Så simpelt er det smukke ♡

   Svar
 4. Mette siger:

  Hej Karoline
  har nærstuderet mange af dine opskrifter og din side og jeg vil lige høre om det er ok at erstatte valnødder som der er i mange af dine opskrifter med andre nødder såsom mandler eller hasselnødder?

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej smukke!

   Ja det kan du sagtens – jeg vælger gerne valnødder, fordi de har en vanvittig sund sammensætning af fedtsyrer 🙂 Men du kan kombinere som det passer dig bedst ♡

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *