GUIDE: BASIS KOSTTILSKUD GUIDE

BASIS KOSTTILSKUD GUIDE

Basis Kosttilskud Guide: Selv når du spiser sundt, har du brug for kosttilskud

Hvis der er ét spørgsmål, jeg ofte får, er det; ”Er det virkelig nødvendigt med alle de kosttilskud? Selv hvis jeg spiser sundt?”. Mit korte svar er; JA! Det er helt bestemt nødvendigt med kosttilskud, for at vi kan fungere optimalt – også når vi lever sundt. Derfor har jeg lavet denne basis kosttilskud guide til dig! 

Farlige kosttilskud?

At man kan blive forvirret omkring kosttilskud, er der ikke noget at sige til. Det seneste, der har været oppe i medierne, er at kosttilskud er direkte livsfarlige, så det er da naturligt, at man kan blive en smule forvirret.

Vælger man kosttilskud af god kvalitet, uden skadelige fyldemidler og får vejledning omkring dosering, er kosttilskud ikke farlige, men derimod vigtige for vores helbred.

Det er dog vigtigt at vide, at mange af de tilskud man kan købe herhjemme, ikke er hverken gode eller stærke nok! – og desværre ofte fyldt med fyldemidler.

Derfor bruger jeg, både privat og til mine klienter, produkter af høj kvalitet fra Poliquin. Jeg forhandler ikke selv produkterne, men du kan bestille dem HER. Det er selvfølgelig de eneste kosttilskud jeg anbefaler her i min basis kosttilskud guide.

Hvorfor kosttilskud?

Selv når vi spiser sundt, har vi brug for ekstra næring fra kosttilskud. Det er der to særlige grunde til:

1. Vores mad indeholder ikke den samme næring, som den gjorde engang.

Vores jord er gennem mange års landbrug og forurening, drænet for mineraler. Vælger vi for eksempel grøntsager der ikke er økologiske, er de endnu fattigere på vitaminer, mineraler og næringsstoffer.

Desuden er det meste af det mad, der indtages i dag, forarbejdet i større eller mindre grad, hvilket ødelægger næringsstofferne i maden eller ændrer dem i en sådan grad, at kroppen ikke kan genkende dem som føde.

Så selvom du får dine 600-1000 gram grøntsager dagligt, har du brug for kosttilskud.

2. Vores krop har brug for støtte til udrensning

Vi bliver udsat for ekstreme mængder af kemikalier hver dag, herunder tilsætningsstoffer i maden, forurening i luften, kemikalier i hudplejeprodukter, phtalater i plastik, selv i vores drikkevand findes der rester af sprøjtegifte.

Miljøstyrelsen kan oplyse at der f.eks. bare på ét år, er der solgt 22 tons af sprøjtegiften Bentazon, og det er bare én slags, på kun ét år..

Vi kan selv gøre meget for at mindske mængden af disse kemikalier, men i vores moderne samfund, er det ikke muligt helt at undgå dem.

Vores krop er designet til, selv at afgifte, men disse kemiske stoffer og mængderne af dem, kan kroppen ikke klare at afgifte uden hjælp.

Basis Kosttilskud Guide

Start gerne med halv dosis den første uge. Øg derefter til fuld dosis.

1. Fiskeolie

JEG ANBEFALER: “Omega 3 Liquid” fra Poliquin

DOSIS: Ved flydende: 2 tsk. pr. dag (1 tsk. morgen og 1 tsk. aften). Ved kapsler: 4 stk. pr. dag (2 stk. morgen og 2 stk. aften).

DANSK ALTERNATIV: “Flydende Omega 3” fra Nordic Naturals

GODT FOR: Inflammation, øger din fedtforbrænding, afhjælper stress og depression m.m.

BEMÆRK: Skal opbevares i køleskab efter åbning

2. Multivitamin

JEG ANBEFALER: “Multi Intense” fra Poliquin

DOSIS: 4 stk. pr. dag (2 stk. morgen og 2 stk. aften)

DANSK ALTERNATIV: “Spektro” eller “Spektro 2” fra Solaray

GODT FOR: Støtte til optimal næring og udrensning.

BEMÆRK: Som mand, eller kvinde der ikke har menstruation, bør du vælge “Multi Intense Iron Free” (uden jern)

3. D-vitamin

JEG ANBEFALER: “D3 Excellence 2000 (eller 5000)” fra Poliquin

DOSIS: 1-2 stk. pr. dag (i alt 50-100 mcg)

DANSK ALTERNATIV: “D-Pearls” fra Pharma Nord eller “D-Vitamin” fra Solaray

GODT FOR: Knogler, immunforsvar, inflammation og humør m.m.

Kan evt. undlades i de 2-3 varmeste måneder, hvis vi opholder os ude i solen.

4. Magnesium

JEG ANBEFALER: “Ubermag” fra Poliquin

DOSIS: 6 stk. pr. dag (i alt 1000 mg.)  (Tages om aftenen, gerne lige før sengetid)

DANSK ALTERNATIV: Magnesium i andre former, risikerer at give tynd mave ved disse doser, derfor anbefaler jeg kun Poliquin’s som jeg har super god erfaring med

GODT FOR: Optagelse af vitaminer,  styrker knogler, modvirker stress og giver bedre søvn m.m.

5. Zink

JEG ANBEFALER: “Uber-Zinc S.O.D.” fra Poliquin

DOSIS: 1-2 stk. pr. dag (i alt 30-60 mg.)

DANSK ALTERNATIV: Jeg anbefaler kun Poliquin’s som jeg har super god erfaring med. Ønsker du et dansk alternativ; spørg da gerne i din lokale helsekost og følg anvisningen på pakken

GODT FOR: Immunforsvar, giver energi, afhjælper stress  m.m.

6. Mælkesyrebakterier

JEG ANBEFALER: “S.B.” fra Poliquin

DOSIS: -2 stk. pr. dag

DANSK ALTERNATIV: “Panda” eller “Classic” fra NDS (Følg anvisning på pakken)

GODT FOR: Sund bakterieflora i tarmen; vigtigt for immunforsvar og udrensning m.m.

7. Fibre

JEG ANBEFALER: “Primal Fiber” fra Poliquin

DOSIS: 2 spsk. 2-3 gange dagligt (Start med 1 tsk. og øg langsomt dosis. Drik rigeligt vand til!)

DANSK ALTERNATIV: Husk Loppefrøskaller og kværnede hørfrø

GODT FOR: Fordøjelse, stabilt blodsukker og ”støvsuger” tarmen for skidt m.m.

– en del af fibrene kan sagtens indgå  i din madlavning! (F.eks. kan du bage med loppefrøskaller eller f.eks. affedtet kokos- eller mandel-mel med højt fiberindhold). BEMÆRK at fibre skal varieres, så skift imellem flere forskellige varianter.

Hvis du vil gøre endnu mere

Du kan udover basis kosttilskudende supplere med specifikke kosttilskud, der kan booste fedttab, forbedre søvn, øge muskelmasse, forøge energi, støtte udrensning, forbedre fordøjelse og immunsystem og meget andet.

Jeg har mærket på min egen krop og kan se på mine klienter, hvordan kosttilskud gør en stor forskel, så for mig er der ingen tvivl om, hvor stor en indflydelse kosttilskud har. Det kan dog aldrig træde i stedet for sund kost eller motion, eller at arbejde med sig selv, men er et rigtig godt og vigtigt supplement.

Det med småt

Disse doser er dem jeg selv tager og som jeg er uddannet i, i udlandet. Det er generelle anbefalinger til raske voksne. Herhjemme anbefaler sundhedsstyrelsen meget lavere doser. Køber du andre kosttilskud end de anbefalede, bør du følge anvisningen for dosis på pakken. Vær dog opmærksom på, at der findes mange dårlige mærker på det danske marked. At følge disse doser er altid på 100 % eget ansvar. 

Opdateret d. 7. Juni 2019

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
56 replies
 1. Mia Kristine siger:

  Hej Karolina

  Jeg har afprøvet de kost tilskud du anbefaler fra poliquin og jeg er rigtig tilfreds med dem. Især mælesyrebakterierne har jeg mærket stor effekt af.
  Jeg har problemer med at få taget fiskeolien, jeg kan simpelthen ikke få det ned. Jeg kæmpes bravt i 3 uger og har så pænt “glemt” det 🙂
  Er der nogle fiskeolie kapsler af høje kvalitet med meget olie i du vil anbefale? Tænkte at der muligvis var kommet noget nyt på markedet siden du skrev indlægget 🙂

  Kærlig Hilsen Mia Kristine

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Mia.

   Tusind tak for dit super gode spørgsmål. YES det er der! 🙂 Jeg anbefaler fiskeolie i kapsler fra samme mærke som jeg anbefaler den flydende fiskeolie fra i bloggen oppeover (Nordic Naturals eller Poliquin). Personligt bruger jeg Poliquins fiskelolie kapsler (EPA DHA hedder den) når jeg er på ture eller ferie, hvor den flydende ikke er så nem at have med (den skal stå på køl).
   Ellers kan det hjælpe at tage din flydende fiskeolie “tequila style”, tage en skefuld og bid i en citron bagefter (evt. en appelsin for at skåne tænderne lidt ;)).

   Stort knus herfra ♡
   – Karolina

   Svar
 2. Line keil siger:

  Hej Karolina

  Er det muligt at købe samme produkter på en dansk hjemmeside? Jeg har prøvet at Google det og søge rundt i forskellige helsebutikker, men kan ikke finde netop disse. Jeg synes, fragt er lidt dyrt på hjemmesiden, så derfor tænkte jeg, om det er muligt at købe mærket i Dk, enten på nettet eller i fysiske butikker?

  Og er grunden til, at du synes dette mærke er godt, fordi mængderne af vitamin/stof er højere og renere i mange økologiske, danske produkter?

  VH. Line

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Line.

   Tusind tak for dit fine spørgsmål ♡

   Poliquin’s produkter kan rigtig nok ikke købes i butikkerne eller på nettet (udover hos Poliquin), da det kun er uddannede behandlere der må forhandle produkterne.

   Jeg anbefaler at man bestiller alle på en gang, så betaler man kun fragt en gang.

   Jeg anbefaler Poliquin’s produkter, fordi de kvalitetsmæssigt ligger så højt, at få andre kan følge med. Der er STOR forskel på hvilke vitaminformer og kvaliteter der bruges til de forskellige mærker. Mange af de vitaminformer der typisk bruges – er billigere og har en ringere optagelighed.

   Og som du nævner, så indeholder mange af de mere kendte mærker herhjemme, en alt for lav dosis og en masse usunde fyldemidler.
   Nogle virker ganske enkelt stort set ikke.

   Poliquin er anerkendt af de fleste eksperter indenfor sundhed og træning – netop pga hans altid høje kvalitet, og det er det mærke jeg selv har mange års – og rigtig god – erfaring med.

   De danske alternativer jeg anbefaler er også gode. Så dem kan du også fint vælge.

   Men f.eks. magnesium, syntes jeg ikke at kunne finde en der er lige så god herhjemme, så der anbefaler jeg optimalt Poliquin’s.

   Derudover er der tilsat en smule fordøjelses-enzymer til Poliquin’s multivitamin, som øger optageligheden, selv hvis man har for lavt mavesyreniveau (som langt de fleste har pga stress og dårlig kost). Det er et stort plus.

   Jeg anbefaler dog, at man går med den løsning der føles bedst – sund livsstil skal først og fremmest føles godt : )

   Stort knus ♡
   Karolina

   Svar
 3. Kate siger:

  Hej Karolina
  Først og fremmest tak for en fantastisk side du har!

  Jeg har lidt spørgsmål…
  Jeg spiser sundt og er ikke overvægtig, men kan simpelthen ikke komme af med fedtet på lår, numse og hofter. Jeg har bestemt mig for at NU skal det være! Hvad kan jeg gøre for at få det til at forsvinde? Er der nogle bestemte vitaminer/kosttilskud som vil kunne hjælpe med at “smelte” fedtet væk? Jeg har hørt at drikke en masse urtete ville være godt. Men hvad kan man ellers gøre for at speede processen op?
  På forhånd tak ?

  Venlig hilsen Kate

  Svar
 4. Louise siger:

  Hej Karolina.

  Jeg tager i øjeblikket b.la. All Omega tilskud fra Solaray, der indeholder både omega 3, 6 og 9.
  Kan jeg godt tage et “shot” hørfrøolie oveni hver morgen? Eller kan man få for meget?

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Louise.

   Tak for dit spørgsmål ♡ Du kan roligt tage olie ved siden af dit tilskud. Dog vil jeg anbefale dig, at fordele dine olietilskud over dagen, det har derved en gavnlig effekt på dit blodsukker.

   Knus, Karolina

   Svar
 5. Pia S siger:

  Hejsa Karolina

  Har du hørt om flere der får kvalme af Mega B stress fra Solary? Tager dem i øjeblikket pga. en stress-tilstand i kroppen ovenpå en hjernerystelse. Men kan ikke helt vurdere om det kan være Mega B Stress der pt. giver kvalme :).

  Tager magnesium dråber, fiskeolie, rosenrod og en multivitamin. Er det for meget at blande sammen med Mega B Stress?

  Tak for en god side!! Knus Pia

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Pia.

   Normalt er det bestemt ikke for meget at blande sammen.

   Men ja nogle kan opleve kvalme af især B-vitaminer.

   Stop med b-vitaminerne fra solaray indtil kvalmen er væk. Prøv derefter igen – for at tjekke om det er dem.

   Sørg for at tage dem sidst i et hoved måltid. Nogle gange er morgenmaden for lille. Fordel dosis ud på dagens måltider. Sænk dosis til lavest mulig dosis.
   Giver de stadig kvalme på den måde her – så undgå dem.

   Hvis du meget gerne vil fortsætte med dem, kan du købe b-vitaminer enkeltvis og prøve dig frem en af gangen for at se hvilken en der giver dig kvalme (det er højst sandsynligt kun en af dem). Lidt omstændigt I know… men måske en bedre løsning end at prøve flere forskellige mærker med blandede b-vit.

   Multi fra Omnimin kan også give kvalme hvis man har sart mave eller ikke har spist nok…

   Håber det løser det! Knus K

   Svar
   • Pia siger:

    Hej igen Karolina

    1000 tak for dit svar om Mega B Stress. SUPER fedt at du skriver så udførligt. Jeg prøver at droppe dem!!

    Jeg har i øjeblikket en del knas med benene som er ømme/urolige/sovende. Jeg har taget Magnesium dråber i nogen tid og er så også lige begyndt på nogle til natten “Dormi” – også med magnesium. Oplever at jeg i øjeblikket har kløende/brændende hud. Har du nogen erfa omkring magnesium og om det kan give “bøvl”. TAK for dit svar og din side. Den er super!! Kh fra Pia

    Svar
    • Karolina siger:

     Umiddelbart vil jeg ikke tro at det er pga. magnesium. Men det fås i mange forskellige former og lige det produkt du nævner har jeg ingen erfaring med. Er kløen opstået efter du er startet med produkterne, vil jeg anbefale dig at stoppe med dem – og se om det forsvinder.
     Du kan evt. skifte til den magnesium jeg anbefaler og derudover være opmærksom på, at udover mangel på magnesium, kan mangel på natrium (spis lidt havsalt / himalayasalt), jern eller folinsyre (B-vitamin) også give uro i benene.

     Knus, Karolina

     Svar
 6. Sanne siger:

  Hej Karolina!

  Jeg har simpelthen ingen forstand på området, og jeg kan ikke rigtig finde kompetent og tryg vejledning på området.

  Jeg tager Vitamun dagligt – 2 tabletter 2 gange dagligt. Mit spørgsmål går på hvad jeg skal supplere med qua de mængder der er i Vitamunen – er der noget jeg kan tilføre ekstra af dagligt? Jeg er bage for at tage for meget – især D vitamin. Jeg har d-drops fra Pharma liggende, men jeg tager dem ikke pt.

  Hvis du kan hjælpe med en liste på “hvad og hvor meget” så vil jeg være dig MEGET taknemlig!

  Kærligst Sanne

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Sanne.

   Tusind tak for dit spørgsmål. Jeg kender ikke Vitamun godt nok til at kunne vejlede dig i det, eller sige om det er et ok mærke. Derfor vil jeg hellere henvise dig til de mærker jeg anbefaler her på siden – som jeg har tiltro til.
   Du skal på ingen måde være bange for at få meget D-vitamin! Uden D-vitamin tilskud, får du med ret stor garanti for lidt.
   Du behøver ikke at gå i detaljer med lister (den ville være meeeeget lang og uoverskuelig!), gør det i stedet simpelt og følg mine råd i denne blog ♡
   Fortsætter du med dine ‘egne’ mærker, bør du følge anvisningen på pakken : )

   Knus, Karolina

   Svar
 7. Julie Agersten siger:

  Hej Karolina og alle jer andre, der læser med her 🙂

  Jeg går selv rigtig meget op i kosttilskud (og er meget frustreret over de lave doser på det danske marked). Jeg bruger Solarays produkter samt Matas’ fiskeolie kapsler, eller køber fra en kammerat, der forhandler produkterne fra Douglas Laboratories (Holland).
  Jeg har lavet en beregning på Poliquins produkter udfra de anbefalede mængder her i guiden.
  Hvis man køber ind for 3 mdr ad gangen, skal man af med 4300 danske kr eller ca 1400 om måneden.

  Her kan jeg desværre ikke være med! 🙁 Det er jo absurd mange penge at undvære i sit budget, synes jeg!

  Ellers tak for en god blog med mange gode råd – jeg er i gang med at fjerne så meget plastik som muligt og skal også i gang med at lave egen tandpasta samt hudpleje 🙂

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej smukke!

   Tak for din kommentar ♡ At tage kosttilskud er en investering i dig selv, din krop og din sundhed. Det er ikke alle det giver mening for; min klare overbevisning er, at vi må gå med det der føles bedst for os, der hvor vi er. Jeg leverer den version der efter min overbevisning, er den absolut mest optimale og den jeg selv bruger og elsker.
   De fleste er i så stort vitamin underskud, at det på alle måder er kritisk. Det betaler vi desværre en vanvittig høj pris for..

   Tusind tak for din refleksion og for at dele det der giver mening for dig ♡ – og så fedt at du er i gang med at ryde ud i kemien i hjemmet – så fedt smukke! ♡

   Stort knus ♡

   Svar
 8. Martin siger:

  Hej karoline.
  Læser med stor interesse din blog. Hvad kan du ellers anbefale af kosttilskud med for lidt mavesyre. Jeg tager hcl og er oppe på maks dosis. Har købt fra den side du anbefaler. Men jeg er ikke noget til det punkt hvor jeg får den varme fornemmelse i maven og skal gå dosering ned. Kan man ellers hjælpe lidt med andre tilskud. Undgår både mælk samt gluten

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Martin.

   Det er helt perfekt hvis du tager Hcl. Max 2 stk. pr. hovedmåltid. Det er meget individuelt, hvor lang tid der går fra at du starter – til at du rent faktisk mærker en varme – og er klar til at dosere ned. Poliquin siger at der kan gå alt imellem 2 mdr.og 2 år… Hm.. Længe ja, men jeg vil mene at det på alle måder er en god investering i ens sundhed.

   Der er umiddelbart ikke behov for at tage andre tilskud ift. mavesyre, da Hcl. gør rigeligt. Super godt at du ungår mælk og gluten!

   Du kan dog gøre flg. for at øge kroppens egen produktion af mavesyre: Tyg din mad grundigt (når du tygger, dannes der fordøjelses-safter), overspis ikke (så vil der være for meget mad i maven til at kroppen kan nedbryde det ordentligt), drik ikke ret meget til dine måltider – drik i stedet udenfor måltiderne (væske fortynder fordøjelses-safterne i maven), undgå at drikke kulsyreholdige drikke, drik gerne vand med citron / lime saft i.

   God fornøjelse 🙂

   Svar
   • martin madsen siger:

    Hej Karolina,

    Mange tak for dit dit svar 🙂

    En forlængelse af dit svar. Så vil jeg høre om det vil være en fordel at spise Primal Fiber 2E ( dog med måde) eller vil dette irritere tarmen for meget. Kan læse i dine tidligere svar til anden, at det ikke må indtages hver dag?
    Jeg bruger nu husk til til en pandekage til mellemmåltid, men overvejer i stedet husk fra poliqu.

    Svar
    • Karolina siger:

     Du kan med stor fordel tage fiber tilskud dagligt også! Det er super godt for fordøjelse, tarmsystemet, stabilt blodsukker og udrensning 🙂

     Det der dog er vigtigt, at du skifter imellem dine fiberkilder. Dvs. at du feks. hver uge, bruger en ny slags fibre.

     Bruger du samme slags fibre for længe, kan du udvikle en intolerance og derved irritere tarm / fordøjelse.

     Så både Husk og Poliguins er gode løsninger. Derudover kan du feks anvende kokos fibre (affedtet kokosmel) og affedtet mandelmel. Begge dele findes i helsekosten. Der finder du også andre gode fiberkilder.

     Sørg gerne for at have 3-4 forskellige slags at skifte imellem.

     Du kan både tage dem som et tilskud, eller bruge dem i madlavningen (bruges som ‘mel’).

     Kh. Karolina

     Svar
 9. Kathrine siger:

  Davs karolina 🙂

  Du nævnte i et svar, at du vil lave en liste med de forskellige links til de forskellige kosttilskud. Hvor er denne liste, da den vil være dejligt at følge.
  Hvor længe holder de forskellige tilskud, altså hvornår skal man ud og købe mere, da jeg synes det er mange penge selvom de er givet godt ud!
  Hvad vil du anbefale at bruge istedet for p-pille?
  I et andet blog snakker du om stevia, den link du har skrevet i forbindelse med det, der står der at det kun må bruges til fodbad, fordi det ikke er godkendt i DK, er det korrekt? Og er det den man skal bruge til madlavning??
  Hvordan ved man om man har en for lavt mavesyre-niveau og hvad kan man eventuelt gøre det ved det, så ens kosttilskud kan blive optaget??
  Anbefaler du ciafrø?

  Det er nogle virkelig gode og tankevækkende blog du har lavet!

  Med venlig hilsen Kathrine 🙂

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Kathrine.

   Jeg har i indlægget linket til Poliquin, det er de tilskud jeg anbefaler, da det er dem jeg selv har bedst erfaringer med. Derinde skriver du bare navnet på tilskuddet (kopier evt. bare fra indlægget her).

   Ved de danske alternativer, har jeg linket til dem jeg kan stå inde for, som kan købes på Helsam.dk (bare for ikke at linke til flere forskellige sider). De kan dog alle købes i de fleste helsekost butikker også.

   Hvor længe tilskuddene holder, er forskelligt for alle tilskuddene, da de ikke indeholder samme mængde.. Så det kommer an på hvilke du køber 🙂

   Når jeg selv køber tilskud online, udregner jeg hvor mange jeg f.eks. skal have til 3 mdr, og så køber jeg det antal glas der passer dertil (så ved jeg at jeg har nok af alle tilskud til 3 mdr.).

   Det bedste alternativ til p-piller er en cyklus computer. Du kan læse mere her: http://worldcare.dk/cyklus-computere/

   Grøn Stevia kan du roligt bruge til madlavning, det er bare rene pulveriserede Stevia blade. Der er mange mærkelige regler angående kosttilskud og madvarer herhjemme – så dem skal du følge på den side, og derfor skal de skrive at det ikke er godkendt til indtag..

   Du kan teste dit mavesyre niveau med en mavesyretest hos f.eks. en udannet BioSignature practitioner. Du kan bestille den hos mig (Pris 500 kr inkl. forsendelse – skriv til mig under kontakt hvis du ønsker at bestille det hos mig).
   Har du for lidt mavesyre, kan du herefter tage et mavesyretilskud, som støtter din krops naturlige mavesyreproduktion.

   Alternativt kan du drikke citronsaft eller øko. æblecider eddike fortyndet i lidt vand, til dine måltider. Det stimulerer også kroppens egen mavesyre produktion.

   Chiafrø er fint, de indeholder mange super gode næringsstoffer, men de bør ikke spises hver dag, da de kan irritere fordøjelsessystemet ved overdrevent brug (ligesom alle andre fiberkilder, som derfor bør varieres).

   Håber at det gav dig svar på dine spørgsmål 🙂

   Svar
 10. Ditte siger:

  Hej Karolina,

  jeg er ny følger herinde på siden, og har lige læst alle dine blogs igennem. Det har virkelig sat nogle tanker igang, det hele lyder næsten for godt til at være sandt, men nu hopper jeg ud i det, og tager en ting ad gangen 🙂 Derfor vil jeg meget gerne begynde at tage kosttilskud, og har læse bloggen over her. Jeg har bare et spørgsmål ang. køb og levering fra Poliquin. Har du oplevet problemer med at få dem fragtet til Danmark? Jeg tænker på forsinkelse, told mm? Jeg synes toldreglerne er lidt forvirrende at finde rundt i, men er samtidigt bange for at skulle betale en kæmpe bøde, hvis mine varer nu skulle blive taget i tolden. Hvad er dine erfaringer?

  Mange hilsner

  Ditte

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Ditte.

   Tusind tak for din kommentar – jeg ser den desværre først nu :/.. Jeg har endnu aldrig oplevet at der var noget der ikke måtte importeres af Poliquin’s produkter. Der er fin og hurtig levering. Under en uge fra EU butikken og ca. en uge fra US butikken.

   Når du bestiller fra deres EU online butik, kommer der ikke ekstra beregning på. Der betaler du kun den pris du ser derinde.

   Når du bestiller fra deres US (Main store) online butik (enkelte tilskud fås kun der – alle basis fås dog i EU), kommer der told og moms oveni prisen. Der modtager du efterfølgende en regning fra FedEx som leverer pakken til dig.
   Jeg mener at det samlet er 25% oveni i den pris, du betaler hos Poliquin.
   Du får ingen bøder, bare en regning på de ca. 25% oveni. Det bliver altid ‘taget i tolden’, da det er dem der leverer pakken, der står for den ekstra opkrævning – så man slipper ikke 🙂

   Prisen er dog stort set den samme i sidste ende uanset om du handler i EU eller US butikken.

   Knus, Karolina

   Svar
 11. Christina siger:

  Hej Karolina.
  Tak for en fin guide:-)
  Jeg har et spørgsmål vedr. mælkesyrebakterier.
  Kan se på Poliquin at de har to slags. “S.B” som du anbefaler og “Proflora Excellence” kan du fortælle mig hvad forskellen er og hvilken dosis du tager? Er i tvivl hvilken jeg skal bestille.
  På forhånd tak og god påske.
  Hilsen
  Christina

  Svar
  • Karolina siger:

   Tak smukke ♡

   Kort forklaret, kan man sige at SB er til “særlige udfordringer”; som svamp, candida, rejsemave, udflåd, fordøjelsesproblemer m.m.
   Proflora er mere et “daligdags mælkesyrebakterie tilskud”.
   Min erfaring er dog, at de fleste vil have rigtig godt af at tage SB, da mange lider af belastet fordøjelse og overvækst af dårlige bakterier i tarmen.

   Så hvis du føler at din fordøjelse er tip-tip, er Proflora fin, og hvis du har nogle af ovenstående udfordringer, er SB bedst.

   Dosis: Start med 1 stk. pr. dag. Efter en periode kan du øge til 2 stk. pr. dag.

   God påske 🙂 ♡

   Svar
 12. Birna siger:

  Hej Karoline
  Tak for en god blog og hjemmeside 🙂 Läste forleden denne Blog vedr. kosttilskud og er blevet usikker pä om jeg fär det jeg skal.
  Jeg har Hashimoto og har läst et sted, at jeg derfor har brug for ekstra
  meget magnesium og D-vitamin.

  Om morgenen tager jeg:
  1 Multivitamin Omnimin
  1 Selen (Berthelsen) 100 mcg
  1 E-Vitamin ?mcg
  2 Maga B-Stress (Solaray) fär kvalme hver gang jeg har taget dem 🙁

  Middag:
  1 C-vitamin mg (Dansk farmaceutisk Industri a-s)
  1 D-vitamin (Dansk farmaceutisk Industri a-s) 35mcg
  2 EyeQ

  Aften:
  Zink (Berthelsen) 20 mg
  Probiatika Udo´s Choice
  Magnusium (Diasporal) 300 mg

  Jeg bor i Schweiz og da jeg ikke ved hvilke slags tabl. jeg skal köbe her, sä jeg bestiller af og til fra Danmark eller jeg köber dem, när jeg er hjemme.
  Tänkte, om du non ku hjälpe mig lidt pä vej i junglen af varer, der er pä markedet. Har overvejet at fä bestillt alt fra Poliquin, men kan ikke finde ud af hvilke tabl. Er de rigtige at bestille.
  Venligst
  Birna

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Birna ♡

   Tak for din fine kommentar. Ja jeg kan godt forstå at du synes at det kan være en kosttilskuds-jungle – der er mange produkter på markedet og mange forskellige anbefalinger!

   Jeg anbefaler og bruger selv, udelukkende Poliquin´s produkter, da de er gennemtestede og kvaliteten altid er i top.

   Der er selvfølgelig også andre mærker der er gode – men jeg har tillid til og testet Poliquin´s – så derfor er det de produkter jeg arbejder med. Generelt kan man dog sige, at de fleste billigere vitaminer man kan købe på apoteket eller “almindelige” butikker – ikke er gode nok. Der skal man enten i helsekosten eller bestille på nettet.

   Hvis man ikke ønsker at købe Poliquin´s produkter på nettet, anbefaler jeg følgende på det det danske (og måske Schwiziske) marked: Solaray til de fleste vitaminer og Nordic Naturals fiskeolie.

   Jeg laver snart en liste med direkte links til Poliquin´s produkter, så man nemt kan bestille sine basis kosttilskud uden at skulle bestille fra flere steder eller blive forvirret over hvilke der er de rigtige! 🙂

   Det ser fint ud det du tager, men hvis du gerne vil opgradere til det endnu bedre, vil jeg anbefale dig at bestille de mærker jeg anbefaler i denne guide, eller bestille alt fra Poliquin – du kan evt. vente til at min plan med links kommer her på bloggen, der vil jeg også skrive dosis op fordelt på morgen og aften – så det er rigtig simpelt! ♡

   Jeg håber at have den klar i næste uge allerede! ♡

   Hvis du får kvalme, bør du ikke tage dem, eller sætte dosis ned til 1 stk. i en periode.

   For en god ordens skyld: Vejledningen er en generel basis guide, ønsker du en personlig kosttilskudsplan udfra dine behov, er du altid velkommen til at booke en session hos mig, hvor vi går i dybden med dine behov ♡

   Skøn dag til dig ♡ ♡ ♡

   Svar
   • Birna siger:

    1000 tak for hurtigt svar käre Karolina. Ja, venter helt sikkert med at bestille, til du har lavet en liste. Gläder mig 🙂
    Rigtig god weekend til dig
    Venligst
    Birna

    Svar
 13. Camilla siger:

  Kære Karolina – jeg elsker din blog<3
  Jeg ændrede livsstil for et år siden – startede på kernesund og juleslank…
  Det var klart den 'vej' jeg skulle ind på – der er bare stadig to ting som jeg ikke helt kan få styr på
  – Jeg har så uren hud, at det næsten føles ligegyldig hvad jeg gør eller indtager.
  – Jeg har syre og ophobet fedt i mine lår, og så meget er der heller ikke sket det sidste år…
  Af kosttilskud indtager jeg (måske for meget?)
  Guto kola, CarniMax, E-vitamin, Q10, Mega B stress, D3, Probiotika, Zink, 30 gram fibre, Omnimin vitamin, Glucosamin, Fiskeolie, Magnesium, Omnimin Calcium…

  Tak – ha' en skøn dag 🙂

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej smukke! Tusind mange tak – du er en stjerne ✫ ✫ ✫

   Vores hud er altid et billede på hvad der foregår inden i vores krop. Så at forsøge at fixe problemet udefra, giver sjældent gode resultater. Derfor er det så godt, at du har ændret livsstil og går den vej ♡

   Det kunne godt tyde på belastet fordøjelse og derfor dårlig udrensning, og inflammation i kroppen.

   Uren hud, er affaldsstoffer, som din krop ikke kan udskille, og derfor kommer de ud igennem huden. Derfor er det vigtigt for dig at booste din udrensning.

   Det gør du ved først og fremmest ved at sørge for bremse tilførelsen af flere affaldstoffer (https://www.karolinakaersner.com/plastic-fantastic-1.html) og dernæst booster du din fordøjelse og din krops naturlige udrensning (https://www.karolinakaersner.com/plastic-fantastic-2.html)

   Ift. kosttilskud anbefaler at man som min. tager basis kosttilskud (https://www.karolinakaersner.com/basis-kosttilskuds-guide.html), rigtig godt for dig at skrue op for fiskeolie (gerne 2 spsk dagligt til normalvægtige), probiotika og fibre – for at sænke inflammation og booste din fordøjelse. Det er helt fint at supplere med andre kosttilskud, hvis man føler for det 🙂

   Skru desuden rigtig godt op for grove grønne grønsager (det skal fylde mere end kødet!), evt. også som juice – da det sænker inflammation og syreniveauet i kroppen.

   Rigtig god fornøjelse ♡ ♡ ♡

   Svar
 14. Jeanette siger:

  Og lige et spørgsmål til. Hvis man er cafe latte glad, og skal skifte lidt af behovet over på The. Hvilke The er så gode og smager? 🙂

  Svar
 15. Jeanette siger:

  Hej søde …..

  Tak for din gode tilbagemelding. Nu kan man komme igang:-)
  Har lige endnu et spørgsmål. Jeg hat været på spa ophold i denne weekend. Og der fik vi juice med spirulina i. Kender du til det? Og hvad er din holdning til det?
  Kan alle tage det og ja hvordan fungere det? 🙂
  Mange knuser herfra jeanette

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Jeanette ♡
   Spirulina er rigtig godt syntes jeg; fyldt med en masse lækker næring!

   “Spirulina er superføde. Gram for gram indeholder spirulina mere jern end spinat, mere calcium end mælk, mere betacaroten end gulerødder og mere protein end bøfkød. Den er sammensat af omkring 60 procent protein, der giver 18 af de 22 kendte aminosyrer, herunder alle de 8 essentielle i et balanceret forhold. Det gør spirulina til et fuldværdigt vegetabilsk protein af høj kvalitet.
   Spirulina indeholder en mængde vitaminer. En portion på 3 gram (1 theskefuld, eller ca. ti 320 mg kapsler) indeholder 6.000 i. e. betacaroten – næsten dobbelt så meget som ADT (den anbefalede daglige tilførsel). Der findes også betydelige mængder B vitaminer: en spiseskefuld indeholder 1,5 gange mere niacin og 3,7 gange mere kalium end ½ kop brun ris. Spirulina er særlig bemærkelsesværdig ved at indeholde B12 – det vitamin, som det er mest vanskeligt at få fra vegetabilske kilder. Okselever mentes tidligere at være den rigeste kilde til dette sjældne vitamin, men spirulina indeholder 250 procent mere end okselever.” Læs mere her: http://helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1010/sprog=1/grp=8/menu=3/

   Desuden rigtig godt som supplement til udrensning også.

   Jeg tog det på et tidspunkt for at få mit hår til at vokse hurtigere, og det virkede virkelig godt! (Klippede det alt for kort i Thailand… ;))

   Jeg anbefaler dog at tage det i kapsel form, da det i pulver form smager virkelig grimt.. 😉 Så vidt jeg ved kan alle tage det ja 🙂

   Dejlig dag til dig smukke ♡ ♡ ♡

   Svar
 16. Tine siger:

  Tak for en skøn hjemmeside! Har lige et spørgsmål. Vi bruge flydende omega 3 fra Nordic herhjemme. Men er i retsslag, damen i helsam sagde piller nok kun bruges.. Hmm.. Har købt men bliver nu i tvivl? På forhånd tak for din hjælp

  Svar
  • Karolina siger:

   Tusind tak smukke ♡ Som nødløsning kan du sagtens bruge fiskeolie kapsler, men i længden kan det ikke betale sig; en kapsel indeholder typisk 1 gram fiskeolie, hvor en spsk indeholder 15 gram. Du skal gerne have 1-2 spsk om dagen. Så det svarer til 15-30 kapsler om dagen.. det bliver både dyrt og nok lidt kvalmt 😉 Så derfor anbefaler jeg flydende ♡

   Skøn dag til dig smukke!

   Svar
 17. Jeanette siger:

  Hej sødeste 🙂

  Ja virkelig dejlig, lærerig side. Og som fanger min interesse helt helt vildt. Både med gode råd , gode sunde opskrifter som ja både er sunde og smager fantastisk. Jeg har lige et par spørgsmål:

  Jeg så du skrev om et vitamin som stabilisere blodsukkeret? Jeg har jo sukkersyge , så ville rigtig gerne høre hvad det var for nået? Og kan man bestille vitaminer gennem dig , eller kan man få alle i helsekost ?

  Glæder mig til svar 🙂

  God dag

  Mange knuser Jeanette

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej smukke ♡
   Tusind mange tak! 🙂 Kosttilskud der kan hjælpe til at stabilisere blodsukkeret er blandt andet fiskeolie (tager du medicin – bør du forhøre dig hos din læge inden du tager det), fibre og Fenugreek (bukkehornfrø på dansk). Jeg laver protokoller for dette, jeg sælger ikke kosttilskud, men bestiller gerne til dig.

   Andre ting der kan hjælpe:

   – at udelukke alle former for “hurtige” kulhydrater, som hvede og andet lyst brød, ris, raffineret sukker, søde frugter, slik, fedtfattige mælkeprodukter (da de også laver store udsving i blodsukkeret), tørret frugt og juice. Men i stedet gå efter de grove fiberrige produkter og MASSER af fiberrige grove grøntsager.

   – gerne skrue op for det gode fedt; nødder, avocado, koldpressede olier og kokosolie.

   – når du spiser dine gode kulhydrater, så sørg altid for at få en smule protein og fedt sammen med, og gerne fibre også: Det får dit blodsukker til at stige langsomt i stedet for et hurtigt spike op og så styrtdykke bagefter.

   – træne så ofte som muligt, men undgå intens langvarig cardio (lange løb, spinning osv), men i stedet styrketræne og træne korte intensive interval sprint. Cardio får dit blodsukker til at falde meget OG udløser cortisol (stresshormon) i kroppen, som også bør reduceres ved sukkersyge. Lange gåture er selvfølgelig helt ok 😉

   – SOV.. gå helst i seng allerede kl. 22, da mangel på søvn laver rod i både blodsukker og cortisol..

   Hvis du tager medicin mod din sukkersyge, anbefaler jeg for en sikkerheds skyld, at konsulterere din læge, inden du tager kosttilskud eller laver væsentlige kostændringer, da det nok vil kræve at du holder skarpt øje med dit blodsukker og får reguleret din medicin, og forhåbentlig tage mindre og mindre. Det skal dog siges, at mange læger desværre siger at det ikke kan blive bedre og at man bare skal spise de kulhydrater man vil og regulere med medicin..

   Skriv gerne til mig, hvis du vide mere ♡

   Svar
 18. Rikke siger:

  Og lige et spg til. Jeg var på helsemesse sidste uge og et sted, der kalder sig “allergikompagniet” testede mig for candidasvamp ved at foretage en kinesologisk undersøgelse ved at sætte en pakke gær mod min kind og derefter mærke om styrken i min modsatte arm svandt – det gjorde den, og jeg fik at vide, at jeg havde “svampeangreb”. Kan du anbefale, hvad jeg skal spise af kosttilskud for at “slippe af” med svampen?

  Svar
  • Karolina siger:

   Jeg har hørt om de undersøgelser, og ja, kroppens styrke aftager, når man får sat noget til sin krop man ikke kan tåle. Men.. dertil vil jeg sige, at ingen mennesker har særlig godt af netop gær, så jeg ville ikke stole 100 % på den undersøgelse..

   Når det så er sagt, så er det mange der har en overvækst af candida.
   Først og fremmest handler det om striks at holde sig fra frugt, sukker, brød, alkohol, gær, svampe og mælkeprodukter. Men spis gerne masser af hvidløg 😉

   Tilskud der dræber candida:

   Kokos olie; spis det (kan puttes i din the) og “skyl mund i det”
   Grafefrugt kerne ekstrakt
   Probiotika (købes i pulverform i helsekosten)

   Der er også visse hømopatiske lægemidler der kan hjælpe, men der skal man til en behandler.

   Det var lidt info til at starte på i hvet fald ♡

   Svar
 19. Rikke siger:

  Jeg har brug for et råd vedr. Vitamin. Jeg tager følgende hver dag:

  Spektro 2 (Solaray) 2 stk
  Selen (Bertelsen) 1 stk
  Zink (Bertelsen) 1 stk
  Magnesium +300 (Biosym) 2 stk
  Cal-Mag 1:1 Citrat (Solaray) 2 stk

  Jeg føler ikke, at jeg får det rette kosttilskud, føler mig ofte træt hen på eftermiddagen og jeg synes ellers at jeg i det store og hele spiser fornuftigt.

  Kan du råde mig til, hvad jeg evt bør supplere med?

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej smukke ♡

   Super godt at du tager dine basis kosttilskud! Du kan dog fint supplere med D3 og Omega 3 fiskeolie, helst flydende fra Nordic Naturals.

   Der kan være rigtig mange grunde til træthed, når det melder sig sidst på eftermiddagen, kunne det være et tegn på ustabilt blodsukker (udover selvfølgelig at man ikke har fået nok søvn selvfølgelig…;)) Du kan se på dit kulhydrat indtag; særlig din morgenmad er vigtig, og bør bestå at protein og sundt fedt. Det vil stabilisere dit blodsukker det meste af dagen.
   Bliver du sulten hen af dagen, så sørg gerne for et måltid, eller hav altid en snack på dig, bestående af protein og fedt igen 🙂

   Som et boost kan du tage denne blanding;
   https://www.karolinakaersner.com/humorboostende-mirakel.html

   Svar
 20. Karolina siger:

  Tusind tak søde Cecilie ♡
  Super godt at du får dine basis kosttilskud! 😀 Officielt skal man jo følge anvisningen på pakken, men ved vitaminer af god kvalitet, kan du med fordel skrue op til 4 – 6 stk. pr. dag.
  Tag gerne Omnimin til et måltid – da de ellers kan være hårde ved maven.

  Skøn dag til dig smukke ♡

  Svar
  • Cecilie siger:

   Tak for svaret, skønne du! <3

   – jeg går ud fra at Omnimin er vitaminer af god kvalitet og derfor godt kan skrue op for dem?

   Jeg er VILD med din lækre side! <3

   Knus!

   Svar
   • Karolina siger:

    Tak smukke! – du er en stjerne ★
    Ja Omnimin er så fin – af de multivitaminer vi kan købe herhjemme bruger jeg gerne Omnimin eller Solaray Spektro 2 (sidstnævnte foretrækker jeg dog, da den er mildere mod maven) ♡

    Knus ♡

    Svar
 21. Cecilie siger:

  God artikel, smukke! 🙂 dejligt med gode råd mht kosttilskud.

  Jeg får:
  Rosenrod
  Mega-B stress
  Fiskeolie
  Omnimin fra Biosym – men jeg er dog lidt i tvivl om hvor mange jeg burde tage for optimal virkning?

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] 6. Basis kosttilskud. Hvis du ikke får nok vitaminer, vil din krop omdanne testosteron til østrogen, og vil desuden have svært ved at udrense ordentligt. Sørg derfor for at få dækket dit basis vitamin behov. Se Basis Kosttilskuds Guiden […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *