ER DU CHOKOLADE AFHÆNGIG?

CHOKOLADE AFHÆNGIG ?

CHOKOLADE AFHÆNGIG ?

Er du chokolade afhængig?

Der er intet i vejen med at nyde et dejligt stykke chokolade engang imellem. Jeg elsker selv chokolade og spiser det af og til – og nyder det stort. Også i samvittigheden bagefter.

Men det føles ikke rart, når vores lyst til chokolade, bliver til en ustyrlig craving – eller chokolade afhængighed.

Som jeg skrev i mit sidste blog-indlæg (det finder du HER), så er det ikke tilfældigt hvad du craver. Der er nemlig stor forskel på at crave bland-selv-slik, chips eller chokolade.

Jeg har netop lavet en guide over cravings og hvad de betyder, til mine Finally Fit VIP piger. Og ikke mindst; hvad man skal gøre for endelig at komme sin craving til livs.

Som deltager på mit Finally Fit – Mind and Body forløb, får du mulighed for at få hele guiden og min hjælp til at tolke din craving.

Men fordi der ikke er flere ledige pladser på forløbet lige nu, vil jeg give dig en bid af guiden her; Nemlig afsløre hvad din chokolade craving – afslører om dig!

Chokolade afhængig: Når du er sulten efter kærlighed.

Åh ja den kære chokolade. Det er ikke tilfældigt at jeg starter med chokoladen i min guide over cravings.. Her er jeg virkelig ekspert – gennem mange års personlig og solid erfaring: Jeg har nemlig selv været chokolade afhængig.

Igennem mit arbejde med de smukke kvinder på mit Finally Fit – Mind and Body forløb, har jeg lært, at det ofte er chokoladen der har det største greb i jer også.

Et greb der virkelig kan føles som noget vi bare aldrig kan slippe..

Og det er ikke så underligt, at vores chokolade cravings, kan føles så voldsomme som de gør!

Chokolade: “Dit kærligheds- og lykke-fix”.

Chokolade indeholder flere stoffer, som menes at påvirke vores følelser:

  • Chokolade menes at påvirke hjernens lystcenter. Stoffet findes i kakaobønner og efterligner den euforiske følelse af forelskelse i kroppen.
  • Kakaobønnerne indeholder et stof (anandamid), som menes at påvirke hjernen på en måde som ligner påvirkningen af cannabis (dog i noget mindre målestok!). Det får os til at slappe af, glemme smerterne og det giver os en følelse af lykke.
  • Chokolade menes at øge niveauet af endorfiner (“lykke-hormoner”) i kroppen, som giver vores humør et løft og sætter os i en følelse af velbehag.
  • Chokolade menes at kunne fremme sexlysten og blev førhen brugt som afrodisiakum af flere indianerstammer.
  • Det høje fedt-indhold i chokolade, kan dulme følelsen af tomhed, usikkerhed og ensomhed.
  • Koffein- og sukkerindholdet i chokolade giver et energi-løft, når vi er trætte og har kørt for hårdt på.

Vi har brug for kærlighed.

Der er altså ikke noget at sige til, at det netop er chokolade, som mange af os craver.

Kærlighed er noget af det absolut vigtigste i vores liv – vi kan have styr på nok så mange områder i vores liv, men uden kærlighed, fra andre og fra os selv, vil vi altid føle at vi mangle noget.

De typiske ting der kan få dig til at crave chokolade – og kærlighed:

  • Manglende selvkærlighed (f.eks. i form af, at du har kørt på hårdt på!)
  • Ingen partner eller utilfredstillende parforhold
  • Intet eller utilfredstillende sexliv

Når vi craver chokolade, craver vi altså ofte en form for kærlighed, romantik og intimitet.

Det kan ofte være svært at indrømme overfor os selv. Enten fordi det føles for sårbart, fordi at vi ikke helt vil stå ved, at vores forhold, ikke er så intimt som vi kunne tænke os det eller fordi vi ganske enkelt ikke ved, hvordan vi skal kunne elske os selv.

Du må se på hvor du mangler kærlighed og hvordan du kan opfylde dette behov bedst muligt. For langt de fleste af os, handler det ikke kun om andre mennesker, selvom at det måske kan føles sådan. Det handler om dig selv. Du må lære at give kærlighed til dig selv. Og det betyder altså at behandle dig selv med den omsorg og respekt, som du fortjener! (Og det gør du!)

Det sætter også standarden for hvordan du vil tillade andre at behandle dig. Hvis du ikke engang behandler dig selv kærligt, indbyder det jo heller ikke andre til at gøre det..

Så sæt en (høj!) standard for hvordan du vil behandles. Både af dig selv og af andre ♡

Vil du lære hvad du skal gøre for at komme din chokolade afhængighed til livs?

Der er ikke ét smart lille trick du kan gøre eller en pille du kan spise, og pist væk er din chokolade afhængighed. Det kræver ofte at du sætter ind på flere områder, og arbejder med ‘hele dig’. Men det kan lade sig gøre, at slippe sin chokolade afhængighed – og lære at nyde det i ‘selvkærlige mængder’.

Som deltager på mit Finally Fit – Mind and Body forløb, får du mulighed for at få hele guiden over hvad dine cravings fortæller om dig – og ikke mindst hvad du skal gøre ved dem! Du får min hjælp, igennem 6 måneder til at slippe kampen med maden og skabe en sund og selvkærlig livsstil, som du elsker.

Du kan læse meget mere om Finally Fit – Mind and Body forløbbet HER.

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *