BUTTET & BANGE – EN HINDRING FOR AT NÅ DIN DRØM?

Da jeg bange, buttet og syg..

På billedet var jeg bange, buttet og syg..

Jeg var lige landet efter mit første faldskærms-spring. Dengang var jeg bange, buttet og syg..

Mange gange forestiller vi os, at vi skal være 100 % sikre på os selv, for at turde at springe “out there” eller gå med vores drøm.

Det troede jeg også selv engang. Men sandheden er, at vi bliver nok aldrig 100 % sikre på os selv..

Når vi rykker os – eller træder ind på et nyt område – vil vi meget ofte mærke en form for tvivl og føle os vaklende. Men i stedet for at lade det holde dig tilbage.. – handler det om – at gøre det anyway!

Jeg har selv været (læs: “er”) verdens største pivskid!

Men på et tidspunkt besluttede jeg mig for, at jeg ikke ville lade min frygt stå i vejen for det jeg ønskede mig i livet!

Jeg var simpelthen træt af at være bange, buttet, syg og ikke nå nogen vegne.. Min krop var inflammeret. Jeg fik høje doser af binyrebarkhormon, øjendråber, næsepray, astmaspray, hormoncremer osv… –  bare for at kunne være til. Jeg var ulykkelig, følte mig altid udenfor fordi jeg var genert, jeg var så bange for at ændre på noget – for jeg var ræd for aldrig at være god nok.

Men der skulle ske noget.

Så jeg lagde hårdt ud – med at gøre noget af det jeg var allermest bange for

På trods af min højdeskræk (og bare generelt skræk.. ) hoppede jeg ud af et fly. Første gang med en instruktør. Og så 4 gange alene..

Derefter tog jeg på et overlevelses-kursus langt oppe i Sverige. Med mænd fra militæret og en enkelt dame (jeg er ret sikker på at hun havde overskæg..).

Det gav mig for første gang nogensinde, følelsen af, at jeg kunne klare ALT. Og at jeg havde taget magten fra frygten.

Men det behøver ikke at være så ekstremt!

Det var dét jeg havde brug for, for at trække en stor fed streg i sandet. For at markere at frygten som den styrende part, var fortid.

Og nu ville jeg begynde min rejse mod en krop og et liv – som jeg nu er dybt taknemmelig for hver dag! Også selvom det var med skælvende ben og blævrende underlæbe et langt stykke af vejen. Og stadig er det engang imellem.

Vil du videre? 

Hvis du holder dig selv tilbage, pga. frygt, så gør mindst én ting hver dag, som du frygter!

På den måde rykker du hele tiden din grænse en smule. Tænk på det som en muskel du træner! Det behøver ikke at være så ekstremt som at hoppe ud af et fly.

Det kan være selv de små ting, som at tage til holdtræning alene, invitere en ud på en date, danse amok på dansegulvet eller starte en blog!

For hver lille ting du gør, vil din selvtillid og dit mod vokse. Du vil føle dig stærkere og du vil efterhånden mærke i alle dine celler, at du faktisk er ‘passet på’ og at frygt – kun er en følelse.

Hvad siger du?

Hvad er du bange for?

Hvad kan du gøre allerede i dag, for at komme en smule tættere på din drøm?

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
6 replies
 1. Amalie siger:

  Så fint og inspirerende indlæg! 🙂
  Jeg er også tit rigtig bange for ting, men jeg prøver at kaste mig ud i alle de ting, jeg kan alligevel – for som du siger, så giver det selvtillid og selvværd. Ville faktisk have begyndt til karate nu her, som er noget jeg ALDRIG har prøvet før, men timerne ligger desværre for sent til min døgnrytme 🙁 Så valgte fitness i stedet for.

  Tak for et rigtig inspirerende indlæg, som kommer i en periode af mit liv, hvor jeg har brug for lidt ekstra mod. <3

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej smukke!

   Tusind tak for din kommentar. Jeg er så glad for at jeg kan være med til at inspirere ♡ Super fedt at du har kastet dig ud i noget nyt! – og så får jeg bare sådan en lyst til at råbe high five for at du vælger karate fra, fordi du prioriterer din døgnrytme før! YES! 😀 ♡

   Knus, Karolina

   Svar
 2. Julie siger:

  Hej Karolina :-). Tak for en god og inspirerende blog og et godt blogindlæg – du inspirerer mig hver dag!
  Ift. dette emne går jeg selv og tovtrækker lidt med min usikkerhed, og nok mest af alt frygten for “failure”.

  Jeg vil i gang med uddannelsen som biopat, idet jeg har en passion for naturlig og alternativ behandling. Dog bekymrer det mig mht. job bagefter da jeg jo er afhængig af egen praksis. Derfor vil jeg høre om du kan give nogle god råd ifht. at få skabt sig et netværk og nogle kontakter. Hvad gjorde du da du startede? Var du ansat et sted i den første tid, eller satsede du bare på det fra den ene dag til den anden?

  Håber på at høre fra dig.
  Mange knus herfra!

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej smukke!

   Tak for din kommentar ♡ Det bedste råd jeg kan give dig, er at mærke efter, hvad du bare brænder for at lave!? Hvad ville du lave selvom du ikke fik penge for det?
   Jeg er overbevist om, at når vi følger vores indre passion – og ligger vores indre kritikker på hylden – du ved hende der, der tror at hun kan forudse alle katastofer inden de opstår, hende der der bor inde i os allesammen – så VIL vi finde ud af det hen af vejen.
   Hvis du virkelig brænder for at være biopat – så er både kunderne og pengene der også til dig!

   Jeg er selv startet op fra bunden. Før arbejdede jeg som øverste leder i en virksomhed i 8 år. Jeg sagde op fra den ene dag til anden, og startede med at arbejde sammen med en, som jeg havde set op til, indenfor det område jeg selv ønskede at arbejde med.
   Men da jeg hurtigt opdagede, at tingende slet ikke var som de så ud på overfladen, besluttede jeg at stoppe samarbejdet og gå 100 % efter det jeg ønskede mig og opbygge en foretning som er 100 % skabt udfra hvad der FØLES godt.
   Jeg kan ærligt sige, at jeg intet gør, fordi ‘man burde’ eller fordi det giver penge i kassen. Jeg gør kun det jeg føler for.
   Og jeg tror at netop lige præcis dét – er nøglen til at skabe en succesfuld, ægte og hele vejen igennem nydelsfuld – foretning du kan leve af.
   Så jaaa. for at koge det hele ned, er mit bedste råd til dig; MÆRK efter hvad der ville føles fedt for dig og gå efter det!
   Det gælder også ift. hvordan du skal opbygge din forretning, netværke og markedsføre dig.

   Måske giver det mening for dig ♡

   Læs gerne min blog om at følge sin drøm her: https://www.karolinakaersner.com/foelg-din-droem.html

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *