EN DÅRLIG DAG? ELLER EN VÆRDIFULD GAVE PAKKET IND I GRIMT PAPIR?

EN DÅRLIG DAG? ELLER EN VÆRDIFULD GAVE PAKKET IND I GRIMT PAPIR?

Kender du det her med at have en dårlig dag..?

Det er jeg nu ret sikker på at de fleste af os kender. Det havde jeg i går.

Havde haft en skøn weekend, men havde været lidt mere “på”, end normalt.
Det resulterede i en dag i går, hvor energien ikke var til mine planlagte gøremål og humøret var ikke så højt som det plejer at være.

Vi kan vælge to veje

Når vi har sådan en dårlig dag, kan vi vælge at blive kede af det og føle os forkerte. Vi kan dunke os selv i hovedet fordi vi ikke når alt det vi “burde” nå.. og måske dulme med en masse slik for at få følelsen på afstand – for så at blive endnu mere kede af det bagefter..

Eller vi kan vælge at acceptere at det er en af “de” dage.

Vi har dem ALLE. Uanset om vi vil indrømme det eller ej (måske endda især overfor os selv..)

De dårlige dage er en del af det at være menneske! Og at benægte dem, fortrænge dem eller lade som om vi ikke har dem – gør os ikke til bedre mennesker – TVÆRTIMOD..

Du får kun de udfordringer – som du kan klare

Du har sikkert hørt om mennesker, som er gået igennem de vildeste ting. Ting som kunne knække de fleste. Måske har du selv prøvet det.. Oplevet at folk har sagt til dig “Hvordan kan du dog klare det?”. Det er der et simpelt svar på; vi får (eller tiltrækker..) de udfordringer vi KAN klare. Fordi vi er klar til dem.

Det betyder ikke at det ikke kan syntes svært eller umuligt mens vi står i det. For hvis det ikke ryster dig i din grundvold – vil det heller ikke rykke dig!

Tillid

Tillid er kodeordet her. Når tingene virkelige er svære, så hav tillid til, at du står i dette nu – fordi det er “meningen” at du skal klare det og komme igennem det. Og komme ud på den anden side endnu stærkere. For det vil du!

Men det kræver én ting..

Når vi mærker – heler vi

Du bliver nødt til at mærke. Når vi gemmer væk, dulmer eller flygter fra udfordringen, og de følelelser der gør pisse ondt, så misser vi læringen.

Sandsynligheden for at udfordringen vil opstå igen, måske endnu voldsommere (og tydligere), bliver større. Fordi når vi er ikke mærker og finder læringen – vil vi blive ved med at gennemgå den samme ting – igen og igen – indtil vi fanger læringen i det.

En værdifuld gave, pakket ind i virkelig grimt papir

Den dårlige dag – er vores ledetråd. Her er noget vi skal mærke på og IKKE gemme væk.

Se den som en værdifuld gave, pakket ind i virkelig grimt papir.. Byd følelsen velkommen – også når den ikke liiige passer ind i kalenderen, eller når du ikke ser sammenhængen.

Prøv at stoppe op engang, og MÆRK efter.

Spørg dig selv “Hvad jeg har jeg allermest brug for lige nu?”. Er det en lur, en dejlig frokost, at blive holdt om eller bare at gemme sig under dynen og hvile? GØR DET! Intet er vigtige end det DU har brug for lige nu.

Tag din egen iltmaske på først!

Inden du remser alle de mennesker op som du er ansvarlig for, som har brug for dig og du derfor ikke “har tid” til dig selv – så husk:
DU er først og fremmest ansvarlig for DIG selv! Hvis DU ikke har det godt – kan du IKKE være der godt nok for andre mennesker heller! Først når du selv er fyldt op med din egen kærlighed – kan du give nok til andre!

Eksempel: I flyvemaskinen, hvis ilten i kabinen falder, er du ikke til meget nytte for dem omkring dig, hvis du ikke tager din egen iltmaske på først! Det samme gælder i livet og i hverdagen – du skal have din egen “iltmaske” på først, for du er ikke til meget nytte ,når du falder om af iltmangel og ligger og raller på gulvet vel..

Så giv til dig selv først! Så kan du meget nemmere give til dem du holder af!

Når vi ikke kan mærke

Mange af os, har lært at følelser er noget vi skal pakke langt væk. Især de “grimme” af dem. For der er ikke plads til tårer og til vrede. Og måske ved vi i vores hoveder nu, at det ER der plads til dem – og at der er BRUG for at lade dem komme ud.

Men vi kan være blevet så gode til at pakke dem væk, at vi simpelthen ikke aner hvordan vi skal pakke dem ud igen.. eller hvad vi skal stille op med dem! – og derfor dulmer vi og vi gør alt for ikke at mærke! (Tro mig – jeg har været ekspert i dette…)

De følelser vi ikke mærker, heler vi heller ikke. De bliver indeni – de forsvinder ikke bare af sig selv. De viser sig f.eks. i form af emotionel stress og mavedeller der nægter at forsvinde. Det er nemlig ofte et tegn på uforløste følelser eller gammel vrede der ikke er blevet bearbejdet.

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *