ER BALANCE ‘DET NYE SORT’ ELLER ‘SO LAST YEAR’?

Er Balance Det Nye Sort? I KarolinaKærsner.comDer har været en del debat om begrebet “balance” på det seneste.

“At leve et liv i balance” er blevet diskuteret og endda kritiseret.

Alligevel er det noget som mange bliver draget mod.

“Balance” er blevet sat i forbindelse med “perfektionisme”.

Så nu skal det også være forkert at ønske sig balance, fordi det er lige så svært at opnå som perfektionisme – og derfor kommer vi til at lide under et voldsomt pres?..

Begrebet er misforstået.

Efter min mening, har balance intet med perfektionisme at gøre. Perfektionisme udspringer af ønsket om kontrol, som dybest set udspringer fra frygt. Frygten for at ‘give slip’ – for hvad sker der så!? Balance handler netop om at give slip. Du kan ikke opnå et liv i balance – samtidig med et liv i kontrol.

Det  handler ikke om perfektionisme, kontrol eller at gøre alt på en bestemt måde.

Det handler derimod om, at vi lærer at lytte til os selv og handle i overensstemmelse med vores værdier og behov.

Balance handler om selvkærlighed og selvrespekt.

Balance er, når vi skruer op for selvkærligheden og selvrespekten. Der vil livets af og til skarpe kanter, blive blødere. De udfordringer vi møder på vores vej, vil ikke længere vælte os omkuld. De små ting der før kunne irritere os og ødelægge vores dag, lægger vi slet ikke mærke til mere.

Men selv når vi lever et liv i balance, vil vi af og til smerte, stresse, spise mad der ikke er den bedste for os, tage lidt på, gå imod vores intuition og havne i situationer som ikke føles gode.

Forskellen er bare, at når du lever et liv i balance, vil det ikke længere gøre, at du ryger langt ud på et sidespor.

I stedet vil du lynhurtigt mærke præcis hvad der er ‘off’ og du vil lynhurtigt sætte ind med præcis det du har brug for, for at have det virkelig godt igen.

Du vil prioritere DIG, dit liv og din krop højt.

At leve et liv i balance, vil altså ikke sige at være perfekt.

Det vil sige at elske sig selv nok – til at tage sig rigtig godt, af sig selv.

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
6 replies
 1. Amalie siger:

  Er vild med dette indlæg – og jeg kunne næsten ikke være mere enig. Der er jo en større og større gruppe af folk, der får den nye spiseforstyrelse ortoreksi, fordi de ønsker at opnå det “perfekte sundhedsstadie”, og i og med, at de gør det med ønsket om at være sunde, så bliver det mere legalt for dem. Det viser virkelig bare, især kvinders, stræben efter at være perfekt er røget ud af kontrol.

  Man skal huske også at leve livet og ikke tænke for meget over tingene. Når man ligger på sit dødsleje tænker man nok ikke, at man ville ønske, man ikke havde spist det og det stykke chokolade. 🙂

  Svar
  • Karolina siger:

   Tusind tak for din vidunderlige kommentar Amalie ♡

   Du har så ret! Vi bliver IKKE sundere (eller gladere!!) af at leve med kontrol og restriktioner – heller ikke når det er i ‘sundhedens’ navn!

   Tak for den smukke ♡

   Svar
 2. Lena siger:

  Dejligt indlæg. Jeg er meget enig, og selv meget optaget af at opnå balance i mit eget liv. Det er også det jeg hjælper mine klienter ved, via mine behandlinger <3

  Svar
  • Karolina siger:

   Tak for din kommentar Lena ♡ Det lyder dejligt at du er med til at sprede det gode budskab og balance – det er der brug for! Tak for dig ♡

   Svar
 3. Kit Rasmussen siger:

  Hvilke vise ord 🙂
  Jeg er heldigvis aldrig stødt på sammenligningen af balance med perfektionisme for det kunne da ikke være mere forkert! Jovist er det efterstræbelsesværdigt at leve et liv i balance, men som du skriver er dét at slippe kontrollen jo essensen af det.
  At mærke alle de små impulser fra vores indre der gør os i stand til at navigere i en verden fuld af input og normer og mere eller mindre dikterende forbilleder.
  Jeg vil hellere sidestille evnen til at lytte efter og være tro mod sig selv med balance. Bevares, det kan for nogen virke som et tungt åg at bære for så kan de ikke gå ud i verden og finde det som gør dem lykkelig eller en guide til det perfekte liv; den perfekte krop. Men ikke desto mindre er det vel en ‘byrde’ vi allesammen er nødt til at påtage os, hvis vi vil have noget reelt ud af det liv vi sidder midt i.
  Tak for et fint indlæg 🙂

  Svar
  • Karolina siger:

   Tusind tak for din fine kommentar ♡

   Jeg elsker din pointe Kit – at balance mere er, at lytte til og være tro mod sig selv – jeg kunne ikke have sagt det bedre ♡

   Tak for den – jeg er så enig 🙂

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *