GODT AT DU IKKE SER, HVAD JEG LIGE HAR SPIST

Godt at du ikke ser, hvad jeg lige har spist
Godt at du ikke ser, hvad jeg lige har spist

Godt at du ikke ser, hvad jeg lige har spist.

I fredags delte jeg det her billede i min Instagram story, med tagget #fredagsslik. Betyder det at din slikskål altid skal være så sund, hvis du vil leve sundt? Eller at min altid er det?

⠀⠀⠀

Når jeg møder nye mennesker og deler at jeg i snart 8 år, har arbejdet som sundhedscoach, bliver jeg ofte mødt med en usikkerhed og sætninger som:

  • Du lever sikkert helt enormt sundt…
  • Jeg burde virkelig også spise sundere…
  • Godt at du ikke ser, hvad jeg lige har spist…
  • Træning? Det eneste jeg træner, er da vist mine dårlige undskyldninger…
  • Jeg burde virkelig også tabe mig, jeg har taget alt for meget på

Ofte sagt med en snert af nervøsitet og skam i stemmen, som om at de er blevet taget på sengen med en pose slik i den ene hånd og en cola i den anden. Og jeg står klar til at afgive dommen over dem.

⠀⠀⠀

Der er intet at skamme sig over.

De færreste føler, at de lever ‘sundt nok’. Og mange forestiller sig, at den måde jeg må leve på, må være ekstrem sund.

Men sandheden er, at…

1.

De fleste af os kan ‘leve sundere’, og det er ok. Vi behøver ikke at leve på den absolut sundest mulige måde, for at være sunde eller for at have det godt. Og vi skal alle starte et sted.

2.

Ja, naturligvis lever jeg sundt, ellers ville jeg ikke være en god sundhedscoach (walk the talk!). Fine teorier er intet værd, hvis de ikke anvendes og virker i praksis. Men det ser slet ikke så ekstremt ud, som mange måske forestiller sig.

3.

Jeg spiser også det mindre sunde, engang imellem. Det betyder, at der også hos mig nogle gange er kage, burger eller chokolade på menuen. Eller at jeg nogle gange, vælger den nemme løsning.
⠀⠀⠀

4.

Min store passion for sund livsstil (og alt hvad det indebærer), er kommet af at jeg selv har kæmpet med både vægt, sygdom, overspisning og med at ændre mine vaner. Så selvom at det hele måske ser så nydeligt ud nu, betyder det ikke, at det nødvendigvis altid har gjort det. Du kan læse min historie HER.

5.

Når man er kommet til et sted der føles rigtig godt at være, men virkelig har måttet gøre arbejdet for det, taget omvejene – og også ladet sig friste af tricks og nye smarte metoder, der har givet flere skuffelser og nederlag end resultater – så ser man ikke ned på dem, der syntes at sundhed er svært eller ‘ikke er der’ endnu. Så møder man dem, med både forståelse og omsorg ♡

⠀⠀⠀

Ingen ‘gør det’ perfekt.

Så skønne sjæl, med dette skriv vil jeg dele og understrege, at ingen ‘gør det’ perfekt. Og det behøver vi heller ikke. Vi har alle områder, hvor vi kunne ‘gøre det bedre’. Og nogle gange er det værd at arbejde på, og andre gange, er ‘bedre’ ikke nødvendigt.

Det er absolut ikke en skam, ikke at være så sund som du kunne ønske dig, eller at føle at den sunde livsstil er svær eller forvirrende. Det kan den være (især hvis man er alene om det).

Og mind dig selv om, at du ikke altid ser det ‘hele billede’; dem der er der, hvor du gerne vil være, har måske selv kæmpet med deres del – og nogle, gør det måske endnu!

⠀⠀⠀

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *