KROP OG LYKKE: DERFOR HÆNGER DE TO SAMMEN

Krop og Lykke | KarolinaKaersner.com

KROP OG LYKKE: DERFOR HÆNGER DET SAMMEN | KarolinaKaersner.com

Krop og lykke: Derfor hænger de to sammen

Det er måske ikke noget nyt, at krop og lykke hænger sammen. Rigtig mange af os, har på et eller andet tidspunkt tænkt tanken, at hvis bare vores krop var som vi ønskede det, så ville vi være lykkelige.

Krop og lykke: JA det hænger sammen

Men bare ikke i dén rækkefølge. Faktisk burde jeg have skrevet lykke og krop – for vores krop bestemmer ikke vores lykke (selvom vi ofte tror det..). Men vores lykke er på alle måder, med til at bestemme vores krop.

Kroppen er nemlig et smukt billede på hvad der er på spil inde i os; den afspejler vores indre.

Så at forsøge at ændre kroppen, udelukkende udfra, giver os sjældent de langvarige resultater vi ønsker. I stedet må vi tage os kærligt, af både vores krop og resten af os selv, – på alle planer.

Når vores krop viser tegn, som f.eks. overvægt eller en umættelig appetit, så kan det meget vel være et kærligt tegn til, at vi ikke er i en følelse af lykke.
Så i stedet for kun at fokusere på at opgradere kroppen, må vi også vende fokus, mod vores lykke.

Krop og lykke: Hvad vil det egentlig sige?

Jeg tror på, at dyb indre lykke, er den naturlige tilstand for os alle. Hvis vi skrællede alle de ydre lag af begrænsninger, overbevisninger og frygt af, ville det være sådan vi stod tilbage: I en grundliggende dyb følelse af lykke.

Her mener jeg ikke, at vi skal stræbe efter et perfekt liv, hvor vi er lalleglade hele tiden og som er uden udfordringer – glem det.

Jeg mener her, en dyb grundliggende følelse af lykke, en følelse af, at være ‘hjemme’ i os selv. Og en følelse som vi trygt vil vende tilbage til, hver gang vi har taget en udflugt ud i livets nogle gange udfordrende afkroge.

Krop og lykke: Vi må dykke under overfladen

For at være virkeligt inderligt lykkelige – må vi dykke under overfladen. Alle de ting vi ser omkring os, er nemlig billeder på hvad der foregår indeni os – på et dybt plan. Det gælder f.eks. de omstændigheder som du oplever som din virkelighed, dine relationer og din krop.

Hvis vi udelukkende bevæger os på overfladen – og forsøger at fixe tingene heroppe – vil vi ofte opleve nederlag, frustration og at det føles hårdt. Fordi vi ikke kan ændre ret meget her.

Her er kroppen vores fjende, som skal bekæmpes udefra, fixes og straffes med strenge kure og ukærlig motion. Her fortæller vi vores krop, at den ikke er værd at elske før den er smukkere. Den skal presses og skældes ud indtil den adlyder! Her hænger krop og lykke sammen, i den omvendte rækkefølge: Vi tror nemlig her på, at vores krop er skyld i vores manglende lykke – og at når den endelig er blevet perfekt, vil den bringe os lykken.

Hvis du genkender det – så er det tid til at dykke ned under overfladen.

Krop og lykke: Den virkelige årsag

Når du dykker ned under overfladen, finder du de virkelige årsager til, at du ikke er fit, at dine relationer larmer, eller hvad der ellers kan være på spil, og du finder årsagen til, at du i bund og grund – ikke føler dyb lykke.

Min oplevelse er, at en af de ting, som alleroftest afholder os fra at føle dyb lykke, er den “kasse” vi befinder os i – bygget af en masse begrænsende rammer.
Vi lever et liv, som vi forestiller os at det bør se ud – i stedet for, at leve et liv – som vi elsker.

Krop og lykke: Min opskrift på lykke (og derved også på en krop du elsker synet af!)

Jeg oplever ofte, at mange ønsker at skabe en forandring, f.eks. ift. kroppen. De siger og føler at de er klar til foranding, men alligevel ender de med, kun at bevæge sig på overfladen. De ønsker en forandring, men er ikke villige til – eller helt klar over – at en forandring kræver, at vi gør noget helt anderledes! (Det har selv taget mig mange år, virkeligt at forstå..)

For at føle dyb lykke, må du være villig til at viske alle rammer ud! Spilleregler skal slettes. Planerne ændres. Kontrollen må væk. For alt dét, virker kun som begrænsninger her. Det er altsammen noget som er skabt af dig – på overfladen.

Du kan nemlig ikke tænke dig til, eller regne ud, hvad der er brug for, for at du føler lykke. Det må du mærke – og det kan hele tiden ændre sig.

Du må turde at overgive dig. Turde at lade dine tanker falde i baggrunden og give plads til de impulser, fornemmelser og tegn – du får, når du bevæger dig under overfladen. Du kan ikke vide på forhånd hvor de fører dig hen. Det kræver mod og villighed. Det kræver tillid.

Krop og lykke: Hvordan gør du så det?

Det er faktisk kun et spørgsmål om at træffe et valg – om at det er dét du gør nu. Ikke nødvendigvis nemt – men simpelt.

Vi er nogle gange så bange for, at gøre noget forkert og træde ved siden af. Sprænge rammerne. Men i virkeligheden, er det ikke spor farligt! Det er en helt naturlig del af livet.

Og jeg får lyst til at sige, at det er da langt mere ‘farligt’, at holde dig selv tilbage – for her snyder du dig selv for lykken..

Jeg tror på, at vi må være virkelig villige til, at viske alle kasser ud, sprænge alle rammer, for at være lykkelige!

Krop og lykke: Gå i gang NU

Spræng dine begrænsende rammer, allerede nu:
Tag en pause fra at kritisere dig selv, overanalysere alt, gøre som du “bør”, overtænke dit næste skridt, leve et liv du ikke elsker bare fordi du “plejer”.
Tag en pause fra at fortælle dig selv at du ikke “kan” pga. børn, arbejde, økonomi, evner eller hvad du ellers kan finde på.. (Vi har alle sammen ydre omstændigheder. Vi kan vælge at se dem som begrænsninger, eller blot som udfordringer, der altid kan findes kreative løsninger på.)
Tag en pause fra, at tænke på alle andre før dig selv. (De er ansvarlige for deres lykke og du for din)

Krop og lykke: Vær villig til også at se din krop sådan!

Når du syntes du er for tyk – og ligger al din energi i kun at ændre din kost og motion (og så selvfølgelig skælde kroppen ud for ikke at følge med hurtigt nok..) så bevæger du dig på overfladen. Her ændrer du intet permanent.

Ikke dermed sagt, at det ikke er ok, at arbejde på alle planer – hey – lad os endelig gøre det!

Men brug ikke al dit fokus på ting på overfladen – for det vil afholde dig fra at se under overfladen og derved kunne skabe forandringer, på dybt plan.

Krop og lykke: Gør hvad der skal til

Din krop er altså ikke kun et billede på din kost og motion. Din krop også er et billede på din lykke. Fordi at krop og lykke – hænger sammen.

Gør hvad end der skal til, for at blive bare en smule mere lykkelig – nu! (Du vil elske dig selv for det!)

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
2 replies
 1. JJ siger:

  Hej Karolina :-).
  Super inlæg, som har været en fornøjelse at læse ligesom alle dine andre blogindlæg 🙂

  Jeg giver dig fuldstændig ret i, at man lever et lykkeligt liv, efter hvad man tror der gør en lykkelig, istedet for virkelig at mærke efter. Jeg tror det bunder i, at man sammenligner sig selv alt for meget med andre, og at bl.a. de sociale medier lægger et stort pres, som man nødvendigvis ikke kan leve op til. Jeg tager mig selv i at være fanget her, og har efterhånden svært ved at “finde mig selv”, og virkelig finde ud af hvad et lykkeligt liv for MIG er, fremfor hvordan det burde se ud udadtil. Kan du genkende dette? Eller har måske stået med samme følelse? Og har du nogle gode råd til at bryde denne sammenligning med andre, og istedet lytte til sig selv?

  Knus og tanker fra mig <3

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej smukke!

   Tusind mange tak for din skønne kommentar ♡ Jeg er så enig i, at vi mange gange sammenligner os alt for meget med andre – hvilket klart er helt naturligt. Ja vi ser ofte det ‘flotte billede’ på de sociale medier – fremfor det sande billede.

   Jeg genkender meget det du skriver! I mange år, fik min indre kritikker alt for meget taletid, og jeg kæmpede med at føle mig forkert, forkert – fordi jeg ikke levede som alle andre. Nu er jeg dybt taknemmelig for – at jeg ikke gjorde det! (og måske ikke gør det ;)) – fordi nu giver det mening.
   Det jeg lærte var, at vi ikke skal dømme os selv forkerte, selv når det vi gør, ikke umiddelbart giver mening. For hvis det FØLES GODT – så ER der en mening med det, selvom vi ikke er klar til at se den endnu.
   Sammeligning er vejen til et ulykkeligt liv. Så groft vil jeg faktisk stille det op.

   Det hjælper ikke at sammenligne fordi:
   – det der virker for en anden, er ikke nødvendigvis det samme som virker for dig
   – det vil fjerne dig fra at mærke din unikke livsvej (når vi går efter det der FØLES GODT – kan vi ikke undgå at ramme den..)
   – vi ser IKKE det sande billede af andre mennesker (heller ikke dem som påstår at være autentiske – det gælder også mig! For selv når vi virkelig gerne vil og prøver at vise det sande billede, vil der være ting, følelser og udfordringer og endda successer – som i øjeblikket kan være svære at dele)
   – på de sociale medier, gjorde jeg selv det i starten af min karriere (hvor man er meget tilbøjelig til at sammenligne sig selv med andre) at jeg lukkede ned for ALLE der gav mig en dårlig følelse. Vær KOMPROMISLØS. Får det dig til at få det dårligt med dig selv, så skjul opslag / stop med at følge.
   – Vær KOMPROMISLØS ift. KUN at gå med det der føles godt. I løbet af min karriere har jeg fået især to tilbud som fik mig til at tvivle på om jeg skulle gå med hvad der føltes godt (medvirken i tv-program og forlag der ville udgive min bog). Jeg vidste at det var to kæmpe muligheder og muligheder som flere af mine selvstændige veninder drømmer om – men for mig, føles det ikke godt! Jeg har aldrig drømt om rampelyset på den måde, så jeg takkede pænt nej tak. Så der sammenlignede jeg mig et kort øjeblik med andre (“man skal i tv – det er godt for business”), men (heldigvis) gik jeg med det det der føltes godt – og det viste sig at være den helt rette vej (selvfølgelig fristes jeg til at skrive ;))

   Håber at det kan give anledning til lidt videre reflektion ♡

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *