KUNSTEN AT GIVE SLIP AF MARIA JUHL

Maria Juhl | Kunsten at give slip

Maria Juhl | Kunsten at give slip

Skønne Maria Juhl gæsteblogger i denne uge, med denne skønne guide til hvordan du skabe et liv med “mindre kamp og mere nydelse”. Jeg elsker konceptet, da det er en blid og vanvittig selvkærlig tilgang til livet, som harmonerer så fint med de teknikker mine deltagere lærer på Finally Fit forløbet. Maria er stifter og indehaver af “Nordic Academy of Ayurveda”, og har i mange år beskæftiget sig med mindfulness, yoga og ayurvedisk livsstil og har en bred og spændende erfaring bag sig. 

Kunsten at give slip af Maria Juhl

Forstil dig selv flydende på et roligt hav eller en flod med blid strøm. Din krop bæres af vandet og føles let og rolig, imens den stille flyder med vandets bevægelser; svulper med bølgerne eller tages med af flodens stille strøm. Mærk følelsen af at være bevægelig, afslappet og modtagelig…

Mindfulness handler om at være i en tilstand af mindst mulig anstrengelse.

Det er i bund og grund sådan livet er skabt til at være. Hvis vi kigger rundt i naturen, så vokser, udvikler og bevæger livet sig netop uanstrengt. Græsset gror op af jorden, blomsterknoppen åbner sig og fuglen flyver med dyb ro, lethed og elegance.

På et tidspunkt lærte de fleste af os mennesker dog desværre, at livet er en kamp, at jo hårdere og mere målrettet vi arbejder, jo mere succes vil vi få.

På et plan kan du sikkert godt finde beviser på, at det virker, at du faktisk fik mere gang i din virksomhed eller fik bedre karakterer i skolen ved at slide i det og overhøre dine egne behov. De fleste af os har dog nok også luret, at det ikke er en strategi, der er langtidsholdbar. Vi lever i en kultur, hvor stress og stress-relaterede sygdomme er den største trussel imod et sundt og harmonisk samfund. Hvor vores krop og sind simpelthen står af, når vi har levet efter den livsfilosofi længe nok. Hvis vi ønsker bæredygtig succes, må en anden livsindstilling se dagens lys.

Det handler om, at have tillid til at livet vil os det godt, at vi vil få det, vi har brug for og at vi er gode nok, som vi er.

Også når vi ikke scorer topkarakteren eller har succes efter ydre parametre. For lidt tid siden begik komikeren Robin Williams selvmord, før ham gjorde stjerne-skuespilleren Philip Seymour Hoffman det samme og før ham, så mange andre talentfulde og succesfulde mennesker. Det slår mig igen og igen, at vi går rundt med en romantisk drøm om, at når vi bare bliver succesfulde og får anerkendelse, så bliver vi lykkelige. Det er en stor, fed løgn… Undskyld mit sprog.

Det er snarere i det øjeblik, vi bliver tilfredse med os selv og tør hvile i tilliden til, at vi er gode nok, som vi er, at indre fred og tilfredshed venter.

Og det er fra denne accept af os selv og dermed også andre, at vi begynder at leve et liv uden anstrengelse, hvor vi tillader os selv en pause, når vi har brug for det. Fordi vi ved, at vi dybest set fortjener det, blot fordi vi er til. Jeg ved, dette er et meget provokerende – men også nødvendigt – budskab i netop vores del af verden…

På den anden side handler det heller ikke om bare at slippe tøjlerne og regne med at andre samler en op.

Efter den fulde accept kommer nødvendigheden af, at tage ansvar. Når du har accepteret dig selv eller en situation til fulde, kan du vælge at handle på den mest konstruktive måde for at udvikle dig derfra. For livet handler klart om udvikling, ligesom naturen ikke står stille, men hele tiden er i vækst. Det er dog i pauserne, at vi samler ro og næring til det næste evolutionære valg i vores liv. At tillade os selv disse pauser er, hvad en regelmæssig mindfulness praksis handler om. Det handler om 5, 10 eller 20 minutter, du under dig selv hver dag til ro og væren. 

Hvis du vil leve et liv med mindst mulig anstrengelse – og altså i større harmoni med dig selv, så er her 3 praksisser, du kan implementere: 

  1. Sig til dig selv: “I dag/den næste time vil jeg acceptere alt, hvad der sker, og hengive mig til at hvert øjeblik er, som det skal være”
  2. Når du har accepteret øjeblikket, så tag ansvar uden at bebrejde dig selv eller andre – gør hvad der må gøres. Husk dig selv på at enhver udfordring er en chance for at lære noget nyt.
  3. Brug 5, 10 eller 20 minutter hver dag (gerne lige når du vågner) på at meditere: Altså lukke øjnene og bevidst vælge et fokus, det kan være et stykke afslappende musik, dit åndedræt eller kropsscan (bliv guidet i kropscan her).

Givet i kærlighed

Maria Juhl

www.mariajuhl.com

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *