PLASTIK FANTASTIC # 1: ..ELLER KNAP SÅ FANTASTIC?

Plastik Fantastic # 1

Er du egentlig klar over hvilket effekt plastik har på din krop?

At der er en sammenhæng mellem plastik og appelsinhud? At det påvirker dannelsen af testosteron? At det er stærkt hormonforstyrrende og kræftfremkaldende?

Vi drukner i plastic. Bogstavelig talt. I Stillehavet ligger en “flydende ø” på over 500.000 kvm og 4.000.000 tons affald, hvor størstedelen er plastik.

Det slår fisk og fugle ihjel. Dyrene bliver kvalt i plastikken. Se i videoen nederst på bloggen, hvordan en smuk ø, langt ude i havet, langt væk fra mennesker, er påvirket af vores affald, hvilken effekt det har på dyrelivet og se hvilke uhyggelige ting man finder i maver på døde dyr..

Havet er et godt billede på, hvad der foregår indeni i din krop

Vi mennekser drukner også i plastik. En amerikaner indtager i gennemsnit 30 microgram plastik om dagen. Mange tror fejlagtigt, at det plastik der er tilladt til brug til madvarer, legetøj, plastikposer osv. ikke er skadeligt for os, men sådan fungerer det ikke; det er desværre tilladt at bruge, indtil det er bevist (ofte mange gange), at det ER skadeligt for os.

F.eks. er visse former for plastik nu blevet forbudt til babylegetøj, men det har været på markedet i rigtig mange år.

Der er masser af hormonforstyrrende stoffer i plastik, som kroppen genkender som østrogen. Det kvindelige kønshormon. Det har en kæmpestor konsekvens for vores sundhed.

Appelsinhud er IKKE naturligt – det er plastik

Appelsinhud, er ikke naturligt. Rigtig mange kvinder, unge piger, mænd, og endda slanke mennesker, døjer med appelsinhud. Det er affaldsstoffer som huden “pakker ind” i fedtdepoter for at beskytte sig mod, at de flyder rundt i organismen og gør endnu mere skade. En af de affaldsstoffer er, østrogen lignende hormoner, som stammer fra.. plastik.

Det samme er grunden til fedtdepoter på lår og balder, som bare ikke vil forsvinde; det er “beskyttelseslagre” af affalds østrogen.

De maskuline mænd er blevet til fimser med bryster

At mænd er blevet mere fimsede og kvinder dominerende og maskuline, har en hel del med vores hormoner at gøre.

Mænds testosteron niveau er faldet med ca. 1 % om året siden 1950. Det vil sige at børn i dag, har 20-30 % lavere testosteron niveau end deres bedsteforældre. Det har blandt andet indflydelse på evnen til at opbygge muskelmasse, forbrænde fedt og insulin sensitiviteten.

En af de vigtigste grunde er, at mænd ophober store mængder affalds østrogener, er.. plastik.

Derfor får flere og flere mænd “bitch-tits”, “man-boobs” eller på dansk “tæve-patter”. Og den stuerene version; mænd får bryster!

Andre uheldige følgevirkninger ved brug af plastik

– Hormonforstyrrelser

– Mentale forstyrrelser, særligt hos børn

– Insulin resistens, sukkersyge

– Fedme og svært ved at tabe sig

– Kræft, især prostata og brystkræft

– Allergier

– Nedsat forplantningsevne

– Feminisering af mænd og manglende evne til at “modnes”

– For tidlig og kraftig overgangs alder hos kvinder

– For tidlig pubertet hos piger

osv…

Men kan det nytte noget…? Det er jo overalt?

JA! Du kan gøre rigtig meget selv! I kampen mod plastik og den effekt den har på vores krop, kan du gøre rigtig meget og faktisk blive fri for stort set alt plastik og den effekt det har på din krop! Jeg har delt det op i 3 trin.

Første trin

I første trin handler det om at FJERNE og STOPPE tilførslen af flere hormonforstyrrende stoffer fra plastik:

10 ting du selv kan gøre for din krop & miljøet:

1. Undgå vandflasker, madkasser eller beholdere til mad i plastik. Også dem som er mærket “sikre” eller PBA fri eller hvad de nu kan reklamere med; plastik er plastik. Faktisk er visse former for PBA fri flasker endnu mere spækket med østrogen lignende stoffer end de ikke mærkede..! Brug i stedet flasker og madkasser af rustfrit stål eller glas

2. Opvarm ALDRIG mad i plastikbeholdere!

3. Skift elkedelen i plastik, ud med en i glas eller rustfrit stål

4. Undgå grydeskeer, skåle og opvaskebørster i plastik. Brug i stedet dem i træ

5. Skift plastiktandbørsten ud med en i træ

6. Undgå indkøbsposer i plastik. Medbring din egen i stof. (Det behøver ikke være “mormor” – jeg har for eksempel min ynglings hvor der står “Recycle or die” – eller du kan få en fancy en når du shopper tøj..

7. Udskift dine cremer, shampooer, parfume og deodoranter, med så naturlige produkter som muligt i glas eller rustfritstål beholdere

8. Kvinder:  Undgå p-piller / hormonspiral og skift dine bind ud med en Diva Cup som holder længe

9. Beskyt især dine børn – sig nej tak til legetøj i plastik

10. Køb så meget som muligt af din mad udenfor supermarkedet, hvor næsten alt er pakket i plastik. Jeg får bragt billig økologisk grønt direkte til døren fra et biodynamisk gartneri (billigere end i et supermarkedet!) eller går på markedet.

Du behøver ikke at smide alt ud på én gang og købe alt nyt.

Men udskift bare i det tempo der passer dig. Hver gang du handler, så stop op når du står med plastik i hånden, og søg et bedre alternativ. Brug naturlige materialer som træ, glas og stål.

Hvis jeg vil gøre endnu mere?

trin 2 og 3 lærer du hvordan du kan komme af med det affalds østrogen, din krop allerede har lagret (den kan ikke komme af med det uden din hjælp – derfor den pakker det ind i “sikkerheds-depoter”).

Du kan slutte af med at se en smuk, men sørgelige video, af en naturfotograf der besøger en ø, langt fra civilisationen og viser hvor uhyggelig en rolle plastik spiller HER. En video alle burde se..

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
38 replies
 1. Helene Sørby siger:

  Hei Karolina. Har tenkt mye på plastik selv. Det er alt for mye plastisk rundt omkring, kan man ikke få noen til å selge plastik flasker som er miljøvennlige? Er ikke det mulig? Synes vi skulle kjempet for å få vekk plastik vandflasker fra butikkhyllerene. Ha en god dag.;)

  Helene

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Helene

   Tusind tak for din kommentar! Det er meget tankevækkende og det er et stort problem. For nu kan vi heldigvis være med til at gøre en stor forskel, ved at dele budskabet og lade forbrugerne vælge, med de rette informationer i bagagen ♡

   Stort knus, Karolina

   Svar
 2. Lone siger:

  Hej Karolina,
  Først og fremmest tusind tak for at du deler alle disse fine råd. De er MEGET inspirerende <3
  Jeg vil høre om du ved lidt om dette…. Jeg har endometriose og er blevet opereret for cyster 2 gange, hvorefter jeg blev rådet til at bruge både p-piller og mini-piller for at holde min menstruation væk. Det har virket på den måde at jeg ikke har dannet cyster siden, men jeg tror ikke på, at det er godt for mig med alle de hormoner. Min mor og søster blev begge deprimerede blot ved mini-piller og de tør ikke bruge disse og nu propper jeg mig med begge 🙁 Jeg har også en fornemmelse af at de påvirker mig negativt, men jeg holder dog humøret oppe 🙂
  Jeg har et stille håb om, at hvis jeg spiser og lever rigtigt (kærlig kost, minimum af kemi, motion osv), så kan jeg måske holde det nede eller væk, men har endnu ikke turdet smide pillerne. Har du nogen som helst kendskab til endometriose patienter og det at kvitte pillerne?.

  Svar
 3. Tanja siger:

  Hej Karolina!

  Tak for et nem og overskueligt indlæg. Jeg er selv ifærd med at ændre på min livsstil ift. plastic. Men har stadig ikke fundet på en løsning til at slippe af med plasticposer til min skraldespand. Hvad gør du?

  Hilsen Tanja

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Tanja!

   Tak for din kommentar og dit meget relevante spørgsmål ♡
   Jeg sørger først og fremmest for at sortere mit affald godt; så pap, glas og batterier smides i rette container, og derudover vælger jeg så vidt muligt miljøvenlige affaldsposer (http://oekovejen.dk/product/affaldsposer-rulle-med-18-stk-miljoevenlige-152/) til skrald og så ofte som muligt, stofposer (genbrugelige) til indkøb, de kan af og til også købes i Netto, Føtex mm. Da jeg boede i hus, sørgede jeg desuden for at smide køkkenaffald i kompostbunken, fremfor i skraldespanden, men den går ikke i lejlighed 😉

   Skøn dag til dig ♡

   Karolina

   Svar
 4. Lene siger:

  Tak for svar 🙂
  Jeg overvejer lige det med p-pillerne, for den lille pille virker nu mest overskuelig for mig lige nu.
  Jeg har også en tilføjelse til dine 10 trin, og det er at hvis man vil undgå kemi i sin madlavning, så kan det også være en idé at overveje at udskifte slip-let pander og gryder til nogle i rustfrit stål.
  Læs f.eks. her: http://www.familieudenkemi.dk/teflon

  Svar
 5. Lene siger:

  Hej Karolina
  Fantastisk Blog! Jeg er allerede godt i gang med at fjerne alt plastic fra mit køkken og badeværelse. Hvad vil du anbefale som det bedste alternativ til p-pillerne?

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Lene!

   Tusind tak smukke ♡ Skønt at høre at du er godt i gang!

   Jeg anbefaler ét alternativer til p-piller. Det er dog en lidt dyrere investering OG virker kun 100 % sikkert, hvis man overholder den: En cykluscomputer.
   Den koster 4-5000 kr. og fortæller dig med 100 % nøjagtighed, hvornår det er en sikker eller usikker periode og hvornår du har ægløsning. (I de usikre perioder, kan man så vælge at være afholden… eller bruge prævention)

   Læs mere her: http://worldcare.dk/cyklus-computere/sadan-virker-din-cyklus-computer/

   Ellers anbefaler jeg en kobber-spiral. Som dog ikke er en optimal løsning.. men efter min mening, bedre end hormonpræperater..

   Knus ♡

   Svar
 6. Karina Christensen siger:

  Kære Karolina.

  Vil bar lige dele med dig, hvordan det går her hos mig:

  Jeg er i gang med dine 10 råd…. Dog tager det lidt tid at få udskiftet alt da vi ik har pengene hængende på træerne 😉 men tankerne er der helt klart, så næste gang vi skal ha nyt (eks opvaskemiddel, vitaminers/fiskeolie eller andet vi har i forvejen som ku være bedre) køber jeg ‘det rigtige’ 🙂 Jeg har dog allerede fjernet stort set alt plastik i køkkenet, smidt produkter fra badeværelset ud og udskiftet med så rene og økologiske som muligt, fået indkøbspose i stof, næsten alt mad og drikke er nu øko…

  Jeg tager kosttilskud, spiser 400 – 500 gram grøntsager dagligt, ca 2 – 3 stk frugt, har skåret meget, meget ned på kulhydrat (dog svært helt at undgå her i julen), får protein og sundt fedt til alle mine måltider…. Og drikker øko grøn matcha the dagligt nu. Prøver også at få en masse kostfibre dagligt og tænker over at indtage mad som er gode til udskille ekstra østrogen…. Bl.a. Broccoli, blomkål, æbler, gulerødder, hørfrø, husk, grøn the pulver, løg mm….

  Næste skridt er at få købt de helt rigtige kosttilskud (dem du anbefaler), købe drikkedunk som ik er plastik, og gennemgå udrensning med endnu mere grønt! Det bliver i januar 🙂

  Efter jeg spiser således, spiser jeg flere gange dagligt men mindre, jeg føler mig mere mæt/veltilpas og har slet ik haft lyst til slik/chokolade omkring kl 16/17 som før 🙂

  Her i julen spiser jeg selvfølgelig lidt æbleskiver, konfekt, lækkert chokolade når jeg bliver det tilbudt ude, men i begrænsede mængder nu, hvor jeg før nærmest spiste til der ik var mere af det lækre!

  Af kosttilskud tager jeg nu: multivitaminpille, calcium og ekstra d vitamin, fiskeolie omega 3 og marietidsel…. Dog er vitaminpillen og fiskeolien ik optimale, da de fra før jeg vidste bedre hehe….

  God dag til dig smukke Karolina.

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Karina

   Det lyder så godt 🙂 – og så fin måde at gøre det på, at udskifte efterhånden som man alligevel skal købe nyt!

   Ahhh smukt at du har udskiftet plastikken i køkkenet og går efter så rene og øko produkter som muligt! Thumbs up ♡

   Så fint med kosten og stabilt blodsukker, lyder bare rigtig godt! Og igen – så fint at tage det af flere omgange – så det føles godt hele vejen igennem ♡

   Det er netop den måde jeg anbefaler ift. søde sager, at vi tillader os at spise lidt, når lysten melder sig – istedet for når vi falder i – og tømmer fadet 😉

   Så fint med kosttilskud ♡

   Ift. det med mælk ift. kalkbalancen, så er det en skrøne. Vi i vesten drikker mest mælk i verden, og vi er dem der har flest tilfælde af knogleskørhed… de steder i verden hvor de ikke drikker mælk, har de meget lavere niveau af knogleskørhed.. Det er efterhånden også ret kendt, at D3 vitamin, er langt vigtige at supplere med, ift. knoglesundhed.
   Desuden optages kalken fra mælken ikke særlig godt af kroppen..

   Mælk er dog en kæmpe industri i DK, derfor vil det få enorme økonomiske konsekvenser, hvis sundhedsstyrelsen, pludselig skulle ændre deres anbefalinger, skal man også lige huske på…

   Der er mange delte meninger, så jeg anbefaler altid, at man gør det, der giver bedst mening ♡

   Det lyder så flot alt det du allerede har gjort ♡ Husk at anerkende dig selv for det gode du gør for dig selv ♡ ♡ ♡

   Rigtig dejlig dag til dig smukke ♡

   Svar
 7. Karina Christensen siger:

  Forresten har området under min Balle generet mig siden jeg var ca 17 år… Har brugt p piller siden jeg var 12 – 13 år pga uren hud. Brugte ik p piller i ca 2.5 år i tiden op til graviditet, under og efter pga amning i 13 mdr….

  Svar
 8. Karina Christensen siger:

  Hej… Jeg er ny på din blog men meget imponeret og inspireret.

  Jeg fandt den fordi jeg døjer med en fedtansamling under balden og derfor googlede lidt ang hormoner og fedtansamling… Jeg er en høj og slank pige/mor på 27 år. 180 cm og vejer 68 kg. Inden jeg fik barn vejede jeg ca 65 kg og har endda vejet 61 kg i min kamp om at tabe mig på dette punkt.
  Har siden jeg var 18 år trænet rigtig meget; løb, styrketræning, spinning, pilates…. 3 til 4 gange ugentligt og også spist rimelig sundt.

  Nu når jeg tænker tilbage var mine ben og det område pænest for 4-5 år siden, jeg levede efter syre-base teorien fra Lene Hansson i et år ca og indtog en del kosttilskud, basis kosttilskud men også målrettet mod udrensning, styrke immunforsvaret og til at hjælpe blære og nyre. Dette startede pge en urinvejslidelse ingen læger kunne hjælpe mig med, men dette samt Zoneterapi hjalp. Så begyndte jeg at ville være gravid og smed så mine p piller og droppede parfume og parabenfri produkter i forhold til hår, cremer og make up…. I den periode og da jeg var gravid var mine ben og det hadede område pænest, jeg var mindre utilfreds med området kan jeg huske! Det jo tankevækkende!

  Jeg har længe savnet min gamle livsstil men nu jeg er mor har det været svært at prioritere dette…. Dog er jeg så småt i gang, jeg træner 2 – 3 gange ugentligt, spiser nogenlunde sundt…. Men nu vil jeg gå hele vejen og leve som før plus dine råd! 🙂

  Har du nogle kosttilskud du vil anbefale mig nu jeg gerne vil af med ekstra østrogen og tabe mig under ballen?

  Ja kom endelig med alle de råd du kan til mig ang kost, kosttilskud, træning osv 🙂

  Ang træning så cykler jeg på motionscykel 20 min efterfulgt af 30 min styrketræning 2 gange ugentligt og 45 min spinning en gang om ugen. Er det fint?

  Jeg dropper mine p piller når denne blisterpakning er brugt op.

  Kærlig hilsen Karina

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Karina ♡

   Tusind tak for din fine kommentar og fordi du deler! Hjertelig velkommen til bloggen – jeg elsker at have dig med!

   Det er så fedt at du har fundet netop denne blog, da det lyder som om at det er ophobninger af østrogen-lignende hormoner, der gør at du har lidt ekstra under balderne. Det sætter sig nemlig gerne omkring balder og på lår/hofter, og det kan være rigtig svært at få væk.

   Der er brug for en udrensning.

   Jeg vil råde dig til, først at gennemgå de 10 trin i denne blog!

   Her handler det om at udelukke tilførelsen af flere “affalds-østrogener”.

   Derefter vil jeg råde dig til at rykke videre til de 10 trin i anden del.
   Den finder du her: https://www.karolinakaersner.com/plastic-fantastic-2.html

   Her handler det om, hvordan du selv kan udrense ophobende østrogener, via kost og kosttilskud.

   Jeg anbefaler ikke at man gør det hele på én gang, da det hurtigt kan blive for overvældende. Men i stedet tage ét punkt af gangen, og langsomt komme igennem dem alle.

   Det er iøvrigt SÅ fint at du stopper med p-piller – da det virkelig er en af banditterne i denne forbindelse!

   Mht. træning, er der flere ting der spiller ind, men umiddelbart lyder det så fint. Især rigtig godt at du får styrketrænet! 🙂

   Rigtig god fornøjelse ♡

   Knus Karolina

   Svar
   • Karina siger:

    Tak for svar 🙂

    Forresten, hvad kan jeg fryse ned i nu jeg ik skal bruge plastikposer og beholdere?

    God dag 🙂

    Knus!

    Svar
   • Karina siger:

    Hej igen 🙂

    Hvordan opbevarer jeg friske grøntsager i køleskabet så de stadig holder sig godt uden st bruge plastikposer?

    Og hvilken dtilkedunk vil du anbefale mig?

    Og hvorfor er det en god ide at undgå mælk?

    Undskyld alle mine spørgsmål smukke…

    Kh Karina

    Svar
    • Karolina siger:

     Grøntsager plejer jeg at opbevare i køleskabsskuffen, som jeg dækker med rene viskestykker: Jeg skyller dem og smider dem direkte i kassen bagefter. Og lægger et rent viskestykke henover også – så holder de sig friske og er klar til brug 🙂

     Drikkedunk kan være en glasflaske (genbrug en fra mad/juice) eller en i ren rustfrit stål: http://www.renflaske.dk/Shop/klean-kanteen-classic/klean-kanteen-reflect.aspx

     Hvorfor det er en god ide at undgå mælk, kræver en hel blog for sig selv – den kommer! 😉 Kort fortalt, så er vi ikke skabt til at drikke mælk, efter vi er over ammealderen. Og aldrig den mælk vi kan købe i et supermarked – som er en “død fødevare”; den er så forarbejdet – at de vitaminer og proteiner der er i den, enten er ødelagte eller ikke kan optages af kroppen alligevel.. men til gengæld belaster den enormt meget.
     Mælk giver slim i halsen, svamp i skeden og er skyld i at mange børn får dræn i øret (dette er udtalt af en øre-næse-hals specialiseret læge).
     Dette er bare nogle af grundende til at drikke at drikke mælk. Der kommer en uddybbede blog på et senere tidspunkt ♡

     Stort knus 😀 ♡

     Svar
     • Karina Christensen siger:

      Tak for svar. Vil glæde mig til dit oplæg omkring mælk 🙂
      Har tidligere undgået mælkeprodukter og istedet brugt ris, havre eller soyaprodukter med calcium i, hvilket gjorde min søster som er sygeplejerske meget forarget og vred… Jeg fik et længere oplæg om hvor vigtigt det var for min krop, knogler, tænder mm….

      Så det gjorde mig lidt usikker – mange mener det er sundt og gavnligt for os, dog med nogle anvisninger i forhold til fedtprocent, mængde osv…. Hvor andre mener det er skyld i en masse dårligdomme mm som jeg i forvejen har læst lidt om og kan se noget fornuft i.

      Så ser frem til dit oplæg 🙂 på nuværende tidspunkt drikker jeg maks et glas mælk dagligt og en portion yoghurt hver dag, men også lidt mælkeprodukter i madlavning en gang imellem.

 9. annette pedersen siger:

  Hejsa
  Aloe Vera – Forever Living Products – synes jeg, er helt fantastiske produkter – hovedingrediensen er aloe vera i stort set alle deres produkter og deres emb er 3-lags plast, som faktisk er nedbrydeligt i naturen – så jeg synes bestemt, at jeg har en ren samvittighed 🙂

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Annette!

   Det er dejligt at høre! ♡ Det vigtigste er efter min mening at vi er bevidste forbrugere – både for vores egen skyld og for naturen – og det lyder til at du har undersøgt dit produkt – kanon! ♡ Gid alle gjorde det! ♡
   Jeg har ikke selv testet deres produkter, men så vidt jeg ved er de også økologiske – så det er så godt! ♡

   Knus ♡

   Svar
 10. Sarah siger:

  Vi bruger kun shampoo uden parfume, parabener og svanemærket, mest tusindfryd fra Irma, den passer godt til hele familiens hår, MEN den er i plastisk flaske, derfor tænkte jeg om jeg kan overhælde shampooen til glasflaske? Eller har shampooen så alderede optaget al plastiken?

  Svar
  • Karolina siger:

   Dejligt at I allerede er bevidste om hvad I bruger hjemme hos jer ♡ Så fint ♡ Dog hjælper det ikke så meget at hælde over.. men hellere en ren shampoo uden kemi i en plastik flaske – end en giftig shampoo i en plastikflaske 😉 Så kan I evt. opgradere næste gang, og kvitte plastikken 🙂 Så skåner I både jer selv og miljøet ♡ ♡ ♡

   Svar
 11. Sarah siger:

  Jeg har også svært ved at slippe shampoo og balsam på plastik flakser, det er for dyrt at købe på glas til en familie. Der findes ikke de store plastisk redskaber i køkkenet, men har dog de ´´sunde plasktisk´´ madkasser, må finde mig en i stål i stedet. Og ja kan man købe shampoo på plastisk flaske også overhælde det til glas flasker? Kunne være smart. Jeg har utrolig meget appelsin hud på lår og balder, men omgiver mig meget lidt med plastisk. Glæder mig til at høre trin 2 og 3

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Sarah ♡

   Tak for din kommentar! Lyder godt at du allerede er startet 🙂 Kanon! Madkasserne på billedet købte jeg i Netto i sidste uge til 25 kr stykket! 😉

   I stedet for at hælde over eller købe i glas, kan du gå i helsekosten og købe dine produkter der i stedet for at købe dem i supermarkedet eller hos frisøren – det er en god start. Bed evt. ekspedienten om hjælp, sig at du vil være fri for kemi, men at det skal være en løsning der er holdbar til en hel familie 🙂

   Her er sæbe og shampoo barene både gode og billige:
   https://www.karolinakaersner.com/harpleje-uden-kemi.html

   Appelsinhud kommer der meget mere om – så vi alle kan få glatte fine ben og numser igen 😉 ♡

   Svar
 12. Cecilie Würtz siger:

  Smukke, dejlige Karolina <3

  Super fedt med 10 gode råd til hvad vi selv kan gøre.
  – jeg synes at det er rigtigt svært mht. shampoo, cremer osv?

  Må man købe ting som HAR været i plastik og så hælde det over i glasbeholdere eller kan man købe shampoo osv. som ikke er i plastikbeholdere..?

  Fantastisk dag til dig, du skønne!

  Knus herfra!

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Cecilie!

   Tak smukke ♡
   Ja det er en udfordring at ændre sine vaner – I know all about it! 😉
   Jeg foreslår altid små skridt. Start gerne med denne blog om kemifri hårpleje, der er også en god sæbe til kroppen https://www.karolinakaersner.com/harpleje-uden-kemi.html

   Som creme til kroppen, kan en god kokosolie eller mandelolie være genial! Du kan smøre dig ind mens du står i badet, og tørre dig bagefter, så suger huden nemmere til sig og du bliver ikke alt for fedtet 😉

   Hvis du syntes at det bliver for “hippie” og i stedet for at hælde over kan du; gå i helsekosten og købe dine produkter der i stedet for at købe dem i supermarkedet eller hos frisøren – det er en god start 🙂

   God fornøjelse! ♡

   Svar
 13. Sophie siger:

  Lækkert og godt initiativ. Det er en kæmpe skade for naturen. Spækhuggere som er øverst i fødekæden lider ekstremt under al vores forurening.

  Har du lyst til at dele hvordan og hvorledes med hårprodukter? Bodyloition bruger jeg bare min kokosolie som er så utrolig lækker.
  Og hvor får du madvarer fra? For det er klart mit dilemma, jeg smider så meget emballage ud :/

  Tak endnu engang for din fine blok.
  <3 S

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Sophie! Tusind mange tak ♡

   Tjek min blog om hårpleje uden kemi her:
   https://www.karolinakaersner.com/harpleje-uden-kemi.html

   Ja jeg elsker også kokos- eller mandel olie som bodylotion – så lækkert og så suger huden ikke alle de kemikalier til sig, som typisk er i cremer ♡

   Grøntsager køber jeg for det meste på grøntmarkedet. Tror der er et i de fleste byer. Om vinteren kører jeg til et økologisk gartneri, der sælger derfra. Det er faktisk også billigere end i butikkerne, og køber bare til en hel uge af gangen 🙂

   Kød køber jeg for det meste i en økologisk delikatesseslagter butik, men ender også med at købe fra supermarkedet, hvis jeg ikke er i nærheden af en øko slagter.
   Det optimale er dog at købe et helt eller halvt dyr, fra en øko landmand – det kræver dog lidt mere end en kummefryser.. – så det bliver næste skridt ♡ ♡ ♡

   Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Første trin handlede om at komme af med kilden til problemet. Der lærte du at FJERNE og STOPPE tilførelsen af flere hormonforstyrrende stoffer; nemlig at minimere dit forbrug af plastik. […]

 2. […] jeg skrev bloggen Plastic Fantastic, er der kommet rigtig mange forespørgsler på, hvordan man kan pleje sit hår, uden brug af […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *