9 populære produkter, jeg ikke bruger

populære produkter jeg ikke bruger

Populære produkter jeg ikke bruger Kemifri


9 populære produkter, jeg ikke bruger – og hvad jeg bruger i stedet

Der er faktisk mange flere populære produkter jeg ikke bruger i det daglige, men dette er nogle af dem.

Betyder det, at du skal skifte alle disse populære produkter ud?

Nej da, det må du helt selv om. Jeg deler blot hvad jeg selv går udenom, fordi at det er en nem måde at skåne min krop og miljøet, for potentielt skadelig kemi.

Betyder det at jeg er totalt fanatisk omkring kemi?

Næ egentlig ikke, men jeg går udenom der, hvor det er nemt. Og det er det virkelig mange steder. Næsten alle de produkter vi bruger i det daglige, findes i en mere naturlig (og sund) form. Det elsker jeg – for både min krop og miljøet.

Læs videre, for at se hvilke 9 populære produkter, jeg ikke bruger – og hvad jeg bruger i stedet og lad dig inspirere af dem, der giver mening for dig.

Gennemgang af de 9 populære produkter, jeg ikke bruger – og hvad jeg bruger i stedet


❗️Bind / Tamponer

✅ I stedet for bind og tamponer, der både belaster miljøet og indeholder potentielt skadelig kemi, bruger jeg en menstruationskop, i ufarvet medicinsk silikone. Det er et både sundere og nemmere valg (når man lige har vænnet sig til at bruge den) og langt bedre for miljøet. Koppen kan bruge i op til 12 timer af gangen og har en levetid på op til 10 år. (Jeg køber en ny ca. hvert 3. år).

Koppen foldes let sammen og indsættes. Er det besværligt, kan du bruge lidt vand (eller glidecreme som ekstra hjælp i starten). Efter indsættelse folder menstruationskoppen sig ud og sidder fast. Man kan ikke mærke koppen. Koppen tømmes i toilettet og skylles ren med vand.

Skal der lidt ekstra beskyttelse til natten, kombinerer jeg med genanvendelige stofbind (vil dog være ærlig at sige, at de sjældent er ‘nødvendige’, hvis du forstår, jeg bruger dem kun som en ekstra sikkerhed om natten, hvor jeg også bruger menstruationskoppen, så om de er lige så gode som almindelige bind, tør jeg ikke svare på).

TIP: Din menstruationskop skal koges inden den tages i brug første gang, for at fjerne evt. kemirester fra fremstillingen. Den findes i flere størrelser.


❗️Deodorant

✅ Tro det eller ej: Jeg bruger ingenting og jeg lugter ikke af sved, heller ikke efter motion.

Problemet med deodoranter er især to ting:

1. Antiperspirant deodoranter (alle deodoranter med aluminium, med andre ord; stort set alle almindelige deodoranter), virker ved at de får dine svedkirtler, til at stoppe med at udskille sved. At du sveder, er en af dine krops vigtigste veje til at udrense, f.eks. alt det kemi, du dagligt udsættes for igennem kosten, luften, vandet, produkter, vacciner m.m. Stopper du din naturlige svedproduktion, stopper du derfor også en del af din naturlige udrensning og affaldsstofferne ophobes i stedet i din krop.

2. Derudover kan deodoranter tilføre skadelig kemi til din krop. Blandt andet aluminimum, der menes at kunne ophobes i kroppen og kan give skader på nervesystemet og hjernen.

Ønsker du at stoppe med at bruge antiperspirant deodoranter, kræver det typisk en periode, hvor kroppen skal afvænnes. Her kan du opleve at lugte mere end ellers. Det kan derfor i overgangsperioden, være en hjælp at lave en hjemmelavet deo eller vælge en af de lidt “sundere” varianter (dvs. dem der er fri for aluminium).

Derudover er det godt at være opmærksom på at få nok væske, at spise sundt så kroppen har færre affaldstoffer at udskille og lettere kan udskille dem, der allerede er ophobet. Desuden er det en god ide at være opmærksom på stress, hvilket kan få os til at svede på en knap så rar måde.

Det samme kan kaffe og koffein faktisk, da det kan være med til at stresse kroppen, for dem der er sensitive overfor koffein, hvorfor at det også kan være en god ide at begrænse (eller undlade helt hvis du er sensitiv – det er du hvis det får dig til at svede).

TIP: Der findes aluminium (E-173) i mange andre ting end deodoranter, f.eks. sølvpapir, bagepulver, dåser (tun på dåse, sodavand på dåse m.m.), vacciner m.m.


Sundhedscoach Karolina Kærsner

❗️Energidrikke

✅ Helt ærligt, imellem du og jeg (og de andre der læser med her 🤫), så har jeg været storforbruger af både koffein og energidrikke førhen… Det er dog ligeså effektivt på den lange bane, som at tisse i bukserne for at holde varmen… Vi overtækker ganske enkelt vores energikonto, og stresser / presser vores krop yderligere.

Derfor er energidrikke nu, med på listen over populære produkter jeg ikke bruger. I stedet sørger jeg for at have en god søvnrutine, spise sund nærende mad og også de gode kulhydrater der booster min sundhed og energi (det kan du også lære, på mit Finally Fit – Mind and Body forløb). Og sidst; så passer jeg på, ikke at være for “tids- og energi-optimistisk”.

TIP: Tjek min energi-guide, til mere (naturlig) energi her →


❗️Pyramide te-poser

✅ Den er enkel: De er lavet af plastik. Nej tak til plastik i min mad og drikke. Desuden også nej tak til de fleste andre teposer, fordi når man dykker ned i det, så indeholder rigtig mange af dem, alt muligt l@rt (pesticidrester, fluorstoffer, ftalater m.m.).

Nogle undtagelser er gode øko mærker, der er bevidste om materialet af deres teposer, som f.eks. Clipper, Pukka, Numi og Yogi te (jeg kan ikke garantere at de 100% fri for kemi, hvis man kigger ned i sømmene, fordi de er mange ting at være obs på, men det er i hvert fald mærker, der gør en indsats for at vælge så rene og naturlige materialer som muligt og helt klart er et bedre valg, end så meget andet).

Og endnu bedre (typisk også for smagen): Økologisk te i løs vægt.


❗️Hormonprævention

✅ Prævention er et udfordrende område, da der ikke findes en optimal løsning, som er både er 100% sikker alle dage og uskadelig for kroppen. Så man må danne sig et overblik og gøre op med sig selv, hvad der er den bedste løsning for en selv.

Jeg går ikke ind for hormonprævention (p-piller, p-ring og hormonspiral). Måske det virker smart og nemt, men det er aldrig uden konsekvenser, når vi går ind og roder med vores hormoner og faktisk stopper vores menstruation. Mange tror at de fortsat har en normal menstruation og ægløsning, men bare ikke kan blive gravide, fordi de bløder, men det har man faktisk ikke – det er en “p-pille blødning” man oplever.

Så kan det godt være at lægen siger, at det er en så lille mængde at det ikke “gør noget”, men stopper det din menstruation og cyklus, så gør det bestemt noget!

Det bedste alternativ, jeg kan komme på, er en LadyComp cykluscomputer, med indbygget termometer. Jeg bruger og har brugt, den selvsamme i over 10 år. Der er kommet mange muligheder for cykluscomputere de senere år, da mange er blevet opmærksomme på den skadelige virkning andet prævention kan have, men om de alle er lige praktiske og gode, tør jeg ikke granatere. Derfor anbefaler jeg kun den, som jeg selv har erfaring med.

Den er lige så sikker som p-piller, hvis du retter dig 100% efter den. Du får grønt, gult eller rødt lys hver morgen – og det må du rette sig efter. Dvs. at du må bruge andet beskyttelse når du er gul (usikker periode) eller rød (frugtbar periode). Grøn er sikker periode, så her behøves ingen prævention. På de gule og røde dage, er du nødt til enten at afholde dig fra sex, anvende prævention eller bruge udtræknings-metoden (sidstnævnte vil for mange være for risikabel).

TIP: Du kan også bruge denne cykluscomputer som vækkeur, så slipper du for at have mobilen liggende på dit natbord.


Populære produkter jeg ikke bruger Cykluscomputer

❗️Solcreme

✅ Jeg elsker ganske enkelt solen! Den giver energi og booster vores sundhed, hormonbalance, velvære og energi-niveau. Ligesom at planterne vender sig mod solen og dyrene ligger og soler sig, selvom at det er bagende hedt, så har vi også godt af solens stråler, i tilpasse mængder. “Tilpasse mængder” er kodeordet her.

Det jeg gør, er ganske enkelt, at nyde solen i de mængder, der er passende til min hud (og jeg starter roligt ud, når foråret melder sig). Jeg ligger altså ikke en hel dag og bager på stranden. Derudover benytter jeg mig af en hat, solbriller, luftigt tøj eller at gå i skyggen, hvis der er behov for det.

Hvis jeg en sjældent gang imellem, skal opholde mig i solen i rigtig mange timer, f.eks. på en bådtur, så kan jeg godt finde på, at bruge lidt solcreme i ansigtet, på den øverste del af skuldrene og over brystet. Og så vælger jeg typisk Rudolph Care eller Coola, som sparer lidt på kemien, for både sundheden og havet (sidstnævnte er vigtigt, da dyrelivet i havet flere steder lider under forurening fra solcreme).

TIP: Ønsker du at nyde godt af solens gavnlige stråler, så er det afgørende at du lytter til din krop (og hud!) og væbner dig med tålmodighed. Bliver du rød, bare en lille smule, er det et signal om, at du har overgjort det. Det bør du undgå.


Sundt vægttab med Sundhedscoach Karolina Kærsner

❗️Bodylotion

✅ Det er simpelt: Jeg bruger en god kokosolie i stedet. Det er både billigt, effektivt og sparer kroppen for at optage en masse kemi igennem huden. Jeg smører olien på, mens at jeg stadig er våd efter badet (så trænger den bedre ind) og masserer den ind. Derefter dupper jeg mig tør. Skal det være mindre fedtet, så tørrer jeg bare godt af med håndklædet.

Nogle gange kombinerer jeg, med en smule body balm lavet på f.eks. naturlige olier og sheasmør, hvis jeg har særlige tørre steder, men oftest er en god olie nok. Mandelolie eller andre rene olier, kan lige så fint bruges.

TIP: Har du problem-hud, f.eks. kløende eksem, så er olier ikke altid det bedste valg (men du kan roligt prøve dig frem). Jeg har selv lidt meget af eksem førhen, og dengang fik olie det til at klø endnu mere, de steder hvor der opstår gnidninger (armhuler, knæhaser og albueled). Så dengang valgte jeg at gå på kompromis og i stedet vælge gode kløestillende cremer, med så lidt skidt i, som muligt (selvom at de ikke er naturlige).


Populære produkter jeg ikke bruger - sund bodylotion

❗️Almindelig tandpasta

✅ Det næste af de populære produkter jeg ikke bruger, er almindelig tandpasta. Jeg bruger i stedet en fluorid fri tandpasta. Det har både min mand og jeg gjort i over 10 år, uden huller- (og jo der er blevet spist sukker igennem årene og jeg spiser den dag i dag, masser af figner, dadler og frugt).

De fleste tandlæger har lært på deres uddannelse, at fluorid er afgørede for at undgå huller i tænderne og derfor giver de denne viden, ukritisk videre. Desværre tyder meget på, at det kan være skadeligt for kroppen. Især dem der er gravide eller ønsker at blive det, bør overveje at undgå det. Tænk også over om dine børns sundhed, da de ofte sluger tandpasta. Jeg springer i hvert fald over og vælger mærker uden fluorid.


Populære produkter jeg ikke bruger Fluorfri tandpasta

❗️Luftfriskere

✅ I stedet for de kunstige luftfriskere, som mange bruger på deres badeværelser, laver jeg nemt min egen, bestående af vand og naturlige æteriske olier, som jeg blander i en sprayflaske. Så kan man sprede god duft i hjemmet eller på badeværelset, uden at forurene sit indeklima.


Populære produkter jeg ikke bruger kemifri

Husk nu at tage denne liste over populære produkter jeg ikke bruger, som inspiration og ikke som noget der skal følges religiøst.

Jeg går ikke ind for at stresse over vores sundhed eller kemi i vores hverdag, fordi vi kan ganske enkelt ikke undgå det. Men jeg går ind for at begrænse det, der hvor at man hver især føler at det er til at have med at gøre. På andre områder, vælger jeg i perioder produkter til, selvom at jeg ved, at det ikke er det bedste. Som f.eks. når jeg får gel-lak på neglene (den er uden tivivl ikke god, men nemheden i det, giver mig så meget, på en anden konto).

Så snup de punkter fra listen, over populære produkter jeg ikke bruger som du kan bruge, og spring resten over. Vi har alle plads til forbedring – også jeg. Og der er mange områder, hvorpå at vi nemt kan spare os selv for meget (unødvendig) kemi. Dette blot er et lille udpluk, der er mange andre steder, vi nemt kan vælge sundere og mere naturlige valg og produkter til.


Hvilket tip har du, til lidt sundere alternativer?

Del gerne herunder 🥰👇🏼

Du er desuden velkommen til også at følge med i mit eventyr i min story på Instagram – @Karolina_Kaersner eller Facebook – Karolina Kærsner. 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *