Q&A | FEDTTAB, BRYSTSPÆNDINGER & MAVESYRE

Q&A KarolinaKaersner.com.png

 

Fedttab

Q

Hej karolina. Har du nogen gode tip til hvad man skal spise hvis man vil tabe sig . Jeg synes jeg prøver alt og føler mig oppustet og utilpas og fed hver gang jeg spiser! Håber virkelig du kan hjælpe mig og kan rygning gøre at jeg har svære ved at tabe mig ? Hilsen Nanna

 

A

Hej Nanna! Tusind tak for dit spørgsmål! I hear you – det kan være et frustrerende sted af være, når vi føler at vi gør alt det rigtige, men ikke rigtig kommer nogen vegne..

Der kan selvfølgelig være flere grunde til, at du ikke føler at du når dertil hvor du ønsker.

Som oftest oplever jeg dog, at “kampen” opstår, når vi glemmer os selv; Vi prøver at følge kure, kostretninger og andres anbefalinger, og glemmer helt at lytte til os selv og vores egen krop.

Og vigtigst af alt: Vi spiser på mange andre ting, end appetit! (Sult bør være den eneste grund til at vi spiser… det glemmer vi bare let i hele vores søgen efter de rigtige svar.. )

En anden ting der ofte spiller ind, er stress: Når kroppen er stresset, går den i “kamp/flugt” tilstand. Der bruger den alt energi på at skærpe sanserne, sende energi til musklerne og nedsætter alle funktioner som ikke er vigtige her og nu; som f.eks. fedtforbrænding og fordøjelse. Hvad stresser så kroppen:

 • Kroppen bliver massivt stresset af dehydrering – drikker du 1,5-2 liter vand dagligt..?
 • Mangel på søvn. Vi kommer ikke udenom, at skulle sove senest kl. 22 og gerne i 8-9 timer. Mindre stresser kroppen. Det er det absolut vigtigste redskab indenfor fedttab / vægttab.
 • Mangel på næring: De fleste mennesker mangler mavesyre. Det gør at vi ikke kan optage nok næring fra maden. Det giver desuden nogle af de symptomer du beskriver; oppustet og utilpas efter du har spist. (Her kan en mavesyre-test være en god ide!)
 • Fødevare-intolerancer: Når vi spiser noget vi ikke kan tåle, stresser vi kroppen maksimalt og skaber “undtagelses-tilstand i kroppen. Undlad som det første mælkeprodukter, gluten (gerne korn i det hele taget), peanuts og æg i 8 uger (mange tåler ikke disse fødevarer!)
 • Udholdenhedstræning som lange løb eller spinning, stresser kroppen.. styrketræning eller korte intensive træningspas er generelt bedre
 • Ang. Rygning: Det øger blandt andet de betændelsesagtige tilstande i kroppen, der kaldes inflammation; det stresser kroppen massivt, og gør at kroppen holder på fedtet.

Start med disse få ændringer – det vil helt sikkert gøre en stor forskel 

 


Brystspændinger ifm menstruation

Q

Hej Karolina. Tænkte at jeg ville sende dig et spørgsmål, nu hvor du selv opfordrer til det 🙂 Og tillykke med det høje antal følgere. Jeg har i mange år døjet med smertefulde brystspændinger op til menstruation (plus kæmpe bumser oveni), og den er sikker HVER eneste måned – jeg kan næsten ikke have BH på… Jeg ved godt at det er naturligt, hormonelt og alt det der, men er der virkelig ingenting, jeg kan gøre? Synes kun det er blevet værre med årene. Håber du vælger mit spørgsmål. 🙂 Ha’ det rigtig godt. Knus Sophie

 

A

Hej Sophie. Tusind mange tak! Som du selv skriver; så er det tegn på en hormonel ændring i forbindelse med din cyklus.

Det du selv kan gøre:

 • Tag tilskud af “Vitex Agnus Castus”, som genskaber balancen i kønshormonerne. Tag f.eks. 4 stk Bidro PMS i dagene op til og under menstruation
 • Undgå kaffe, cola, sort the og andet koffein-holdigt (får musklerne til at spænde pga. adrenalin/cortisol).
 • Spis flere kulhydrater under menstruationen, og sænk samtidig det mættede fedt. Tag i stedet tilskud af kæmpenatlysolie i perioden og dagene op til
 • Tag fiskeolie, magnesium og multivitamin – læs hvilke mærker og doser jeg anbefaler i Basis Kosttilskuds Guiden
 • Spis ingefær under og op til menstruation (i smoothies f.eks. eller som ingefærshots)
 • Tager du p-piller? Det laver massivt rod i kønshormonerne… jeg anbefaler en cykluscomputer i stedet. (Dog kan det tage kroppen op til 15 mdr. at genfinde balancen når man stopper med hormonprævention..)

Desuden er styrketræning og interval træning (og sex! ;)) super godt – og udholdenhedstræning mindre godt..

Hvis vi lige kort skal gå et lag dybere ind i, hvad det ellers kan betyde, må vi huske på, at vores tanker og følelser styrer vores hormoner.. Brystet repræsenter “moderlighed”, at tage sig af og beskytte. Problemer ved brystet, kan være et tegn til, at vi har for stor fokus på andre og for lidt fokus på at være “mor” for os selv. Der er brug for at sætte DIG og dine behov, før ALLE andre 🙂

 


Mavesyre

Q

Hej Smukkeste Karolina. Jeg har lige læst dit nye nyhedsbrev og tænker.. Hvordan kan man se, hvor ens mavesyre niveau ligger? 🙂 Jeg ELSKER at læse om de ting du skriver om, og jeg ville ønske jeg kunne gøre det hele på én gang og jeg ville i den grad ønske der var penge, så jeg kunne komme på dit Finally Fit forløb og lære alle de gode redskaber, som jeg ved er det sidste/eneste jeg mangler, for at få succes med mine mål og ideer. Jeg ved efterhånden en masse og sund kost, træning m.m. men det er nok redskaberne til at fastholde, vedligeholde og virkelig inderst inde mærke, at jeg VIL gøre sådan – hele tiden! 🙂 Tak for dine lækre og brugbare fif og et skønt nyhedsbrev! Knus Julie <3

 

A

Tusind tak for dine søde ord Julie ♡ Det er jeg så glad for at høre! Du spørger hvordan man kan teste sit mavesyre niveau;

Da rigtig mange lider af for lidt mavesyre, og derfor ikke optager den nødvendige næring fra kosten og fra vitaminer, er det super vigtigt at vi har mavesyre nok.

Stress og usund mad, er en af de store syndere – og det er desværre noget vi alle har eller har haft i vores liv, i større eller mindre grad. Jeg anbefaler alle mine klienter at få lavet en mavesyre test. 

Det foregår ganske simpelt, ved at tage bestemte doser af mavesyre-tilskud. Du kan bestille en mavesyretest hos mig HER (du modtager test-kittet og laver testen på egen hånd derhjemme). Den er dog ikke får folk med mavesår eller andre mave/tarm-sygdomme.

 

Mine råd og anbefalinger, er udelukkende henvendt til raske personer og kan ikke erstatte lægelig rådgivning og behandling. At benytte mine anbefalinger, er 100% på dit eget ansvar, da de ikke følger sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger (heldigvis). Min viden omkring sundhed, kommer fra over 10 års research, private uddannelser og kurser. Jeg udvider hele tiden min viden, om emnerne sundhed, vægttab, træning, spiritualitet, livsstil og personlig udvikling.

 

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
10 kommentarerer
 1. Elisabeth says:

  Hej karolina 🙂
  Jeg har følgt dig lidt tid og syntes du siger nogle spændene gode ting! Mit spørgsmål til dig:
  Da jeg var yngre (er 22 år) døjede jeg meget med acne. Meget slemt, så slemt at jeg var på 2 a-vitamin kure på 1 halvt år. Det et årstid siden jeg var på den sidste, men døjer stadig med bumser, ved hårgrænsen, tindingen og lidt ved hagen. Derudover er min hud mærket med ar, og stadig rød. Det er intet som før, men det påvirker mig stadig. Jeg nægter at tage kuren igen, da jeg mener det ikke er sundt så vil heller gøre det på den naturlige måde 🙂 derudover har jeg længe døjet med lidt tør hud, selvom jeg bruger gode produkter. Tilsidst har jeg også små urenheder ved dekorteret (staves? Ved brystkassen) håber du kan hjælpe 🙂

  Svar
 2. Pernille says:

  Hej 🙂

  Jeg har altid været ked af mine ben og røv, og det er også der jeg helst vil tabe mig. Men synes bare ikke rigtig der sker noget! Synes det er utrolig svært at leve sundt, da jeg konstant er omgivet af mad i min hver dag, da jeg arbejder med mad til dagligt, og bliver derfor konstant udsat for fristelser, selvom jeg godt ved det ikke er sund så ryger det stadig indenbors :/

  Men hvad kan jeg gøre for at jeg bliver tilfreds med underdelen af min krop?

  Hilsen pernille

  Svar
 3. Lærke says:

  Hej Karolina.

  Jeg har taget dine gode råd om hudpleje til mig, og det har virkelig gjort underværker for min hud. Og så er det skønt ikke længere at skulle bruge en formue på alverdens dyre produkter. Jeg har dog et spørgsmål ang. solbeskyttelse. Har du nogle gode anbefalinger der?

  På forhånd tusind tak:)

  Vh. Lærke

  Svar
 4. Paulina says:

  Heeeej… Det er fedt det du gør, ville da osse ønske jeg havde pengene til et forløb hos dig.. Men det må vente

  Svar
 5. Katrine Andersen says:

  Hej Karolina

  Jeg døjer utrolig meget med skinnebensbetændelse; udover øvelser og indlæg i skoene kunne jeg godt tænke mig at høre hvordan jeg kan forbedre min kost, således at jeg ikke gør ondt værre. Jeg har tidligere hørt og læst mig frem til at man helst skal undgå oksekød og mælkeprodukter, da disse typer fødevarer kan være med til at irritere vævet med inflammation yderligere. Jeg ved også at Omega-3 fra fisk er godt mod inflammation, men er der andet man kan gøre eller undvære at gøre? Har spurgt min egen læge, hvilket jeg ikke fik så meget ud af. Har også forhørt mig hos en zoneterapeut/akupunktør som anbefalede mig en hulens masse kosttilskud og andre sager (C-vitamin, Zink, mælkesyrebakterier, gyldenriste, bukkehornsfrø… ), hvilket jeg synes var lidt overvældende.
  Håber du kan hjælpe.

  Mvh
  Katrine

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *