Q&A | SOLBESKYTTELSE, SKINNEBENSBETÆNDELSE & UDFORDRINGER

Q&A KarolinaKaersner.com.png

 

Positiv Når Livet Udfordrer

Q

Hej Karolina. Det er muligvis primært kvinder der følger dig, men jeg synes du er meget inspirerende og har en meget beundringsværdig livsenergi! Og deraf kommer mit spørgsmål:) Hvordan bevarer man det positive livssyn og den gode energi, uden at lade sig påvirke af bekymringer og frygt – på trods af der ikke er noget at frygte – som jo kan opstå pga situationer i livet? Det er så moderne at sige, at man skal leve i nuet, men jeg har meget svært ved at finde “nøglen” til det, efter et hårdt år, der har sat nogle spor. Og bekymringer og frygt er så drænende, så jeg søger virkelig det at kunne give slip og være positiv! Det er selvfølgelig svært at give en recept på det, men måske har du et konkret råd, en bog du kan anbefale el.lign. Tak for muligheden for at stille dig et spørgsmål, og jeg kan godt forstå hvis det er umuligt at svare på:) Vh Thomas

 

A

Hej Thomas! Tusind tak for dit fine spørgsmål! Det er et meget relevant spørgsmål, som jeg tror mange vil have glæde af. Jeg kan kun give dig mit bedste bud, så må du mærke om det giver mening for dig, der hvor du er.

Først og fremmest vil jeg sige, at vi må huske, at give plads til alle følelser. Også de mindre populære. For at være i balance og være positive, må vi leve som ‘hele’ mennesker; med alt hvad vi indebærer. Og vi indebærer allesammen modsætninger og kontraster. Min oplevelse er, at jo bedre vi bliver til, at give de mindre populære følelser plads, jo bedre bliver vi også til at give de positive plads.

Jeg vil invitere dig til, at se på de følelser, vi ikke ønsker skal fylde for meget – sorg, vrede, bitterhed osv. – som små grædende børn. De larmer og hulker højlydt. De laver faktisk en f…. ballade..

Hvad ønsker de at opnå ved den ‘opførsel’? Hvad har de brug for? – Opmærksomhed.

Vi kan vælge at råbe af dem. Og de vil nok hulke endnu højere… Vi kan vælge at tvinge dem til at tie stille fordi vi ikke magter at høre på dem, og de vil nok hulke endnu højere senere..

Eller vi kan vælge at se på dem med kærlige øjne og give dem den omsorg de kalder på. Kun ved at give dem opmærksomhed, se på hvad der er galt, hvorfor råber og græder de, hvad har de brug for – kun ved at give dem plads – opløses gråden langsomt.

På samme måde, med samme blidhed og omsorg, må vi se på os selv. For at hele og opløse vores egen sorg, vrede, frygt, bitterhed – må vi først se den i øjnene. Give den plads. MÆRKE. Vi kan ikke komme udenom… den eneste vej igennem sorgen eller frygten, er at mærke den. Hvor ubelejligt og skræmmende det end kan syntes…

Når det er sagt, vil jeg gerne dele en ting med dig, som det ikke er sikkert, at du har lyst til at høre.. Jeg er i hvert fald selv blevet provokeret af det, men det har hjulpet mig igennem, mine store udfordringer..

Jeg vil gerne invitere dig til, at overveje, at alle de ting vi går igennem, alle er værdifulde ‘læringer’.

Selv når de føles fuldstændig meningsløse..

Og forsøge at have tillid til, at de udfordringer vi bliver stillet overfor – alle er udfordringer vi KAN klare. Det er derfor vi får dem – for at lære af dem.

Undervejs er vi passet på, uanset hvor vildt, sårbart og meningsløst det kan føles mens vi står i det. Det behøver ikke at give mening lige nu. Vi behøver ikke at forstå. Vi kan faktisk ikke altid forstå.

Når vi forstår, at tilliden er vejen, forstår vi også, at bekymringer – kommer af frygt.

Når vi er i frygt, er vi ikke i tillid.

Vi behøver altså ikke altid at forstå. Vi må i stedet have tillid til, at alt faktisk er præcist som det skal være. For det er det… ♡

Af bøger, vil jeg gerne invitere dig til at læse bøger af Louise L. Hay. “Helbred dit liv” er en god bog at starte med, som giver en masse gode livs-indsigter og redskaber.

Jeg håber at den smule jeg kan bidrage med, kan være en lille hjælp på vejen. Jeg sender dig en masse kærlighed og styrke på din vej ♡


Naturlig Solbeskyttelse

Q

Hej Karolina. Jeg har taget dine gode råd om hudpleje til mig, og det har virkelig gjort underværker for min hud. Og så er det skønt ikke længere at skulle bruge en formue på alverdens dyre produkter. Jeg har dog et spørgsmål ang. solbeskyttelse. Har du nogle gode anbefalinger der?

På forhånd tusind tak:) Vh. Lærke

 

A

Hej Lærke! Tusind tak for dit spørgsmål ♡ Faktisk bruger jeg stort set ikke solbeskyttelse… Ved at spise D3 vitaminer og undgå solbriller, booster jeg min krops naturlige beskyttelse. Når vi har solbriller på, og derfor er “i mørke” – modtager kroppen ikke signalet om sol, og derfor starter den ikke sin naturlige solbeskyttelse.
Når jeg tager sydpå, bruger jeg dog en “almindelig” solcreme en sjældent gang imellem, ellers er jeg mere til skygge hvis det bliver for meget – det er mest naturligt i min verden 🙂 Når jeg endelig skal bruge en solcreme, bruger jeg gerne en fra The Organic Pharmacy eller et andet økologisk mærke af god kvalitet, for at undgå de værste tilsætninger.

Skøn dag til dig ♡


Skinnebensbetændelse

Q

Hej Karolina. Jeg døjer utrolig meget med skinnebensbetændelse; udover øvelser og indlæg i skoene kunne jeg godt tænke mig at høre hvordan jeg kan forbedre min kost, således at jeg ikke gør ondt værre. Jeg har tidligere hørt og læst mig frem til at man helst skal undgå oksekød og mælkeprodukter, da disse typer fødevarer kan være med til at irritere vævet med inflammation yderligere. Jeg ved også at Omega-3 fra fisk er godt mod inflammation, men er der andet man kan gøre eller undvære at gøre? Har spurgt min egen læge, hvilket jeg ikke fik så meget ud af. Har også forhørt mig hos en zoneterapeut/akupunktør som anbefalede mig en hulens masse kosttilskud og andre sager (C-vitamin, Zink, mælkesyrebakterier, gyldenriste, bukkehornsfrø… ), hvilket jeg synes var lidt overvældende.
Håber du kan hjælpe.

Mvh
Katrine

 

A

Hej Katrine!  Tusind tak for dit gode spørgsmål. Som udgangspunkt, vil jeg anbefale dig at spise efter Kærlig Kost princippet. Det handler i grove træk om at minimere korn, sukker og mælkeprodukter, spise fedt og protein af god kvalitet og få skruet godt op for grøntsagerne.

Det at spise kød, er sådan set ikke skadeligt, det bliver først skadeligt, hvis fordelingen af dine måltider ikke hænger sammen. Hvis du indtager for meget mad der danner syre i kroppen og for lidt der danner base. For meget syre giver inflammation. Kærlig Kost er anti-inflammatorisk. Sørg dertil gerne for at drikke vand med citron og lime (selvom det er surt, virker det basisk i kroppen..).

Tag gerne fiskeolie (Kun flydende Omega 3 fra Nordic Naturals kan bruges herhjemme – 1 spsk. dagligt). Gurkemeje er anti-inflammatorisk. Du kan evt. lave et anti-inflammations-shot af gurkemeje, ingefær, citron du blender og blander en spsk. koldpresset økologisk hørfro-olie i. Det smager ikke fantastisk.. men det er godt 😉

Drik gerne en grøn juice eller smoothie dagligt, for at få endnu flere grøntsager. Især de mørkegrønne er gode – som spinat, broccoli, rucula m.m.

Når det så er sagt, må vi ikke glemme, at når kroppen gør ondt – er det fordi den taler med store ord. Du har altså belastet dine ben; du har trænet for hårdt, forkert eller i forkerte sko for længe. Har du prøvet barfodsløb/forfodsløb? Det har hjulpet mange af med skinnebensbetændelse, måske kan det også hjælpe dig.

(Og du har fået lavet en løbetest og givet den ro ik…? :))

Det er hvad min viden rækker til på dette område – håber at det kan hjælpe dig til bedring 🙂

 

Mine råd og anbefalinger, er udelukkende henvendt til raske personer og kan ikke erstatte lægelig rådgivning og behandling. At benytte mine anbefalinger, er 100% på dit eget ansvar, da de ikke følger sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger (heldigvis). Min viden omkring sundhed, kommer fra over 10 års research, private uddannelser og kurser. Jeg udvider hele tiden min viden, om emnerne sundhed, vægttab, træning, spiritualitet, livsstil og personlig udvikling.

 

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
4 kommentarerer
 1. mette says:

  Hej karolina.
  Har fulgt dig i noget tid nu, og har prøvet alverdens kure og diæter. Som man om ikke andet har betalt dyre domme for, som har virket perfekt de første uger og derefter gået ned af bakke. Er nået til det punkt hvor jeg har lyst til at begynde at gå all in med økologi, så ved du i det mindste hvad du propper i munden. Har ikke så meget et problem med at undgå mel og stivelse i den forstand. Men jeg tænker bare vil du forslå man dropper mælk, hytteost og lign ? Også køre mere som kærlig kost ? Mvh mette, og tak for din inspiration 🙂

  Svar
 2. Christina says:

  Hej smukke

  Du har sikkert også hørt/set lidt om alt den snak om mangle på jod og ikke mindst hvad det forårsager.
  Personligt finder jeg det svært, ligesom alt alt inde for sundhed, at finde hoved og hale i, specielt når de bedste oplysninger kommer på et engelsk lægesprog.

  Ved du noget om det? Fx. om man bør blive testet for det, før indtagelse, eller om manglen simpelthen er så generelt, at man ”bare skal springe ud i det”? Og vigtigst, har du noget du vil anbefale? 🙂

  Kærlige hilsner
  Christina

  Ps. hvor er det fedt og gavmildt af dig med denne Q&A <3

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *