Q&A | P-PILLE STOP & HERPES

Q&A KarolinaKaersner.com.png

 

Jeg er stoppet med p-piller og min hud går amok?

Q

Hej Karolina. Jeg har været på p-piller i ca. 11 år, men besluttede for godt en måned siden at nu skulle det være slut! Grunden er at jeg blev lidt inspireret af nogle af dine indlæg og så ønsker jeg mig bare en så naturlig krop som muligt 🙂 Så nu er min krop ved at finde sin naturlige balance igen, og jeg håber på en regelmæssig menstruation. I ugen op til min menstruation plejer jeg at få en meget sød tand, et par store bumser på hagen og så går min hud ellers AMOK i dagene op til og dagene efter 1. menstruationsdag. Jeg synes det har været særligt slemt nu hvor jeg er stoppet med p-pillerne og man føler sig godt nok lidt ærgerlig og ikke særlig pæn. Har du et bud på hvorfor huden opfører sig sådan og har du nogle gode fif eller måder man kan påvirke kroppen på, så huden ikke går sådan i udbrud op til ens menstruation?

Kærlig hilsen Lene

A

Hej Lene. Tusind tak for dit spørgsmål. Super godt at du er stoppet med p-piller 🙂 Desværre er bivirkningen ved brug af p-piller (og andet hormonprævention som f.eks. hormonspiral), en masse rod i vores hormonsystem, som er yderst følsomt. Der kan gå op til 1,5 år, før din krop får genskabt hormonbalancen efter du er stoppet med p-piller.

Din urene hud kan skyldes hormonel ubalance og at din krops udrensningssystem er overbelastet og ikke kan følge med.

Det du kan gøre, er først og fremmst, at begrænse udsættelsen for ‘affalds-østrogener’ (det kalder jeg de hormonforstyrrende østrogen-lignende stoffer vi daglig bliver udsat for) – det vil gøre det lettere for kroppen at genfinde balancen. Se min guide her

Dernæst bør du booste din krops egen udrensning – ved at se på kost og kosttilskud. Se min guide her

Og sidst men ikke mindst, kan du også have stor fordel af at supplere med Vitex Agnus Castus – et tilskud der hjælper kroppen med at genskabe balance i hormonerne.

Læs desuden også gerne min “Guide til uren hud”

Håber at det kan hjælpe dig ♡

 


Hvordan mindsker jeg udbrud af forkølelsessår?

Q

Hej Karolina. Jeg har i mange år haft store problemer med forkølelsessår, trods det at jeg undgår nødder og chokolade (som skulle være de værste ting at spise, når man har “anlæg” for herpes), og bruger høj faktor solstift konstant. Har du mon et forslag til, hvad jeg kan gøre for at mindske/undgå udbrud?

Kærlig hilsen og god sommer,
Annette

 

A

Hej Annette. Tak for dit spørgmål. Forkølelsessår er meget styret af hvordan vi har det indeni. Det har du nok bemærket. Når vi er stressede, deprimerede eller har mange negative følelser på spil (vrede, had, offerfølelse, frygt), kan det forstærke udbruddene og hyppigheden af disse. Det er derfor en rigtig god idé, at arbejde lidt med dit indre.

Hvor trænger du til at lytte til dine behov? Hvor skal der måske skrues ned? Er der følelser der udtrykkes og slippes? Hvor har du presset dig selv for hårdt? Kroppen prøver simpelthen her at råbe dig op; “Giv mig en pause!”

KOST: Det kan være en god ide at skære ned på kornprodukter og sukker, udover chokolade og nødder. Og desuden spise så sundt som muligt, for at styrke dit immunforsvar bedst muligt. Se min guide til Kærlig Kost HER. 

KOSTTILSKUD: Ved herpes i kroppen – er der ofte mangel på aminosyren Lysin. Tag 1-2 gram 2 gange dagligt imellem dine måltider. Købes i helsekosten eller på nettet.

Tag desuden: Multivitamin, fiskeolie (se hvilke jeg anbefaler HER) og C-vitamin i pulverform fra Helsekosten (følg dosis på pakken, ved tegn på udbrud kan du øge til 500 mg. 3 gange dagligt i et par dage. Får du tynd mave – skal dosis sænkes..) ♡

 

Mine råd og anbefalinger, er udelukkende henvendt til raske personer og kan ikke erstatte lægelig rådgivning og behandling. At benytte mine anbefalinger, er 100% på dit eget ansvar, da de ikke følger sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger. Min viden omkring sundhed, kommer fra over 10 års research, private uddannelser og kurser. Jeg udvider hele tiden min viden, om emnerne sundhed, vægttab, træning, spiritualitet, livsstil og personlig udvikling.

 

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
6 kommentarerer
 1. Emma says:

  Hej Karolina

  Jeg stoppede med ppiller for 8 år siden og min hud ligner stadig et mareridt, grovporet og acne, på trods af at jeg strengt følger dine råd mht. kost, udrensning og minimerer brugen af plastik, får nok søvn, minus stress m.m.
  Udover at min hud er fuldstændig ødelagt, er bl.a. mine menstruationer heller ikke blevet normale igen og jeg lider for første gang i mit liv af pms (som også startede efter ppille brug).
  Endokrinologisk afd., egen læge og gynækolog siger mine tal er normale.
  Hvilket er frusterende at få at vide når jeg har disse symptomer.
  Bliver min krop nogensinde normal igen?
  Jeg har efterhånden mistet al håb og føler mig tvunget at give efter og starte på ppiller igen.
  Jeg håber du kan hjælpe.

  Mvh. Emma

  Svar
  • Karolina says:

   Hej Emma.

   Tusind tak for din kommentar ♡ Jeg kan godt forstå at du bliver frustreret – og du må naturligvis gøre det der føles som det rigtige for dig.
   Det lyder umiddelbart som en hormonel ubalance. Jeg vil anbefale dig at læse om PCOS og se min guide for stabilt blodsukker (Det kan være det der er på spil, selvom lægernes tests ikke viser det).
   P-piller vil efter min mening blot være et ‘plaster på såret’ og hjælper ikke på PCOS, selvom det ofte er det lægen anbefaler.
   Guide til Stabilt Blodsukker

   Stort knus herfra ♡
   ~ Karolina

   Svar
 2. Kathrine says:

  Hej Karolina 🙂
  Jeg vil lige høre hvad du synes om kobberspiral? Jeg er på P piller og har været på det i lidt over et år, men jeg er ikke så glad for alle de hormoner, så jeg har læst lidt om kobberspiral, da der ingen hormoner er i. Men som sagt vil jeg gerne høre din mening.
  Hilsen Kathrine 🙂

  Svar
 3. Kathrine says:

  Davs Karolina 🙂
  Jeg vil høre om du har nogle gode råd med hensyn til hårtab. I det sidste halvanden år har jeg døjet med rigtig meget hårtab. Jeg har dog også været stressende, men det er ikke i så slemt grad længere men stadig lidt. Jeg kan ikke rigtig gå med løs hår, da jeg jo fælder og går dermed med opsat hår hele tiden. Jeg håber du kan komme med et råd.
  Med venlig hilsen Kathrine 🙂

  Svar
 4. Sanne says:

  Hej Karolina. Jeg har med stor fornøjelse læst din Kærlig Kost guide og vil rigtig gerne i gang, men kan jeg følge den når jeg er gravid?? Kh. Sanne
  Ps tak for en super blog!

  Svar
 5. Mette says:

  Hej karolina.
  Ved ikke om du har et par gode råd, jeg er i en situation hvor jeg godt og vel det sidste halve år, har været fuldstændig tappet for energi, er konstant træt, udkørt og døjer meget med hovedpine… jeg spiser mutivitamin piller hver morgen, sammen med fiskeolie også den piller d har anbefalet med rosenrød, til stress og træthed.. synes bare ikke det bliver så meget bedre, jeg har en hverdag for jeg står op fra kl 9-17 hver dag da jeg arbejder som frisør, har en times kørsel hver vej… går op i sund kost, men det ku da self godt blive bedre ingen tvivl.. jeg vil gerne nå træning hver dag, men det bliver det ikke altid til, for så kan jeg spise aftensmad kl 22 om aftenen, også skal der laves madpakke også man i seng ved kl 23.30 ca hver dag… har i en uge nu droppet alt træning, bare for at koble af, det har været skønt… men kan godt mærke jeg trænger til at komme i gang igen.. håber du har lidt gode råd… Mvh Mette

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *