Q&A | EKSEM FRI UDEN KEMI

Q&A KarolinaKaersner.com.png

Naturlig behandling af eksem

Q

Hej Karolina.

Jeg har i mange år døjet med ‘kronisk eksem’. Jeg har forsøgt flere forskellige behandlinger, er blevet sat på div. pillekure og stærke hormoncremer. Det hjælper også nogenlunde mens jeg bruger det, men jeg har det dårligt med at bruge så skrappe midler til min krop. Jeg mindes at have læst at du har haft eksem førhen? Kan du anbefale et alternativ til de skrappe midler?

På forhånd tak 🙂 Kærlig Hilsen Sara

 

A

Hej Sara!

Ja jeg har haft eksem i over 15 år… har været igennem alle medicinske behandlinger, og det eneste det gjorde var at belaste og stresse min krop massivt. Derfor tager jeg meget stor afstand til langvarig brug af antibiotika kure, hormoncremer og binyrebarkbehandlinger.

Kort fortalt, så stammer eksem ofte fra et overbelastet fordøjelsessystem og fødevarer-allergier. Hvis du kan, vil jeg råde dig til at tage en pause fra de ‘skrappe midler’, hvis du ikke allerede har gjort det, og prøve denne mere naturlige vej.

Jeg vil anbefale dig følgende (som er det der har hjulpet mig og mine klienter af med eksem):

 • Naturlig eksem behandling | Saltkar i Dronning Dorotheas BadstueFind et sted hvor du kan komme i salt-kar. Gør det gerne en gang hver uge. Alternativt, kan du bade i havet eller købe salt fra det døde hav og komme i badekaret
 • Spis så meget Kærlig Kost som muligt. Du finder vejledningen til Kærlig Kost HER
 • Tag kosttilskud for optimal fordøjelse i mindst 3 mdr.:
  1. L-glutamin 1 tsk rørt ud i vand, morgen middag og aften før måltider
  2. Mælkesyrebakterier morgen og aften
  3. Drik lidt vand med citron- eller lime saft i til hvert måltid, da det stimulerer din naturlige mavesyreproduktion (de fleste har for lavt mavesyreniveau)
 • Tag Basis Kosttilskud. Du finder vejledningen til Basis Kosttilskud HER
 • Brug ikke parfumerede cremer eller cremer med en masse tilsætningsstoffer. Se evt. min Guide til Naturlig Hudpleje HER
 • Undgå: farvestoffer i store mængder (vin-gummi, sodavand, mm), gluten, mælkeprodukter, chokolade og sukker. Disse ting kan forværre og give eksem.
 • Naturlig behandling af eksem Brug Bach Rescue Creme i rigelige mængder. Du finder Bach Rescue Creme HER
 • Få gerne lavet en fødevare intolerance test, på allergicenteret på sygehuset eller hos en specialist (din egen læge er sjældent dygtig nok til disse tests). Vær dog opmærksom på, at de fødevarer jeg nævnte som du bør undgå, er nogle du bør undgå uanset hvad testen viser
 • Undgå vaskemidler og skyllemidler med parfume og andre skrappe kemikalier, køb hellere renere produkter i din lokale helsekost eller på Helsam.dk. Jeg bruger selv mærket Sonett, som er virkelig godt. Du kan finde det i din lokale helsekost eller på Helsam.dk
 • Selvom at jeg ikke normalt går ind for solarium, så vil jeg anbefale, at tage solarium i bare 10 minutter 1 gang om ugen, ved eksem. Det har en meget gavnlig virkning på mange eksem-former. Om sommeren kan du dog nyde solen i stedet. Men undgå for meget og sørg for at vaske sved og fugt af bagefter, da det kan give kløe
 • Vær opmærksom på stress, da det kan forværre eksem og/eller få det til at blusse op

Jeg er ret overbevist om, at disse ting vil hjælpe dig. Fordøjelsen og kosten er uden tvivl to meget vigtige faktorer.

Husk at du er velkommen til at stille dit spørgsmål herunder i kommentar-feltet, så udvælger jeg spørgsmål og bringer svaret i den næste omgang Q&A 


Mine råd og anbefalinger, er udelukkende henvendt til raske personer og kan ikke erstatte lægelig rådgivning og behandling. At benytte mine anbefalinger, er 100% på dit eget ansvar, da de ikke følger sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger. Min viden omkring sundhed, kommer fra over 10 års research, personlig erfaring, samt erfaring fra mit arbejde med klienter, private uddannelser og kurser. Jeg udvider hele tiden min viden, om emnerne sundhed, vægttab, træning, spiritualitet, livsstil og personlig udvikling. 

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
12 replies
 1. Anne siger:

  Hej. Jeg har ikke mulighed for saltbad, er en Saltscrub en mulighed ?
  Cremen er ikke længere at finde på linket, er der en anden creme som du kan anbefale, som evt kan købes i en fysisk butik.
  Vh Anne

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Eva.

   Først er det vigtigt at finde ud af om det er skæl (hvilket typisk vil give en fedtet hovedbund) eller om det egentlig ‘bare’ er tør hovedbund.

   Det kan en hudlæge afgøre hvis man ikke kan se / mærke sig ud af det.

   Tør hovedbund, kan have rigtig godt af en god kokosolie-kur en gang imellem; en smule flydende kokosolie (den du bruger til madlavning) masseres i hovedbunden mens håret er vådt, lad det trække godt længe og vask derefter.

   Det kan desuden være en rigtig god ide at bruge en naturlig økologisk shampoo, for at undgå alle de skrappe kemikalier der er i almindelig shampoo (også den dyre fra frisøren..).

   Det gælder uanset hvad hovedbunden fejler.

   Er det skæl, er der flere ting man kan gøre.

   F.eks. minimere sukker, alkohol, kornprodukter og mælkeprodukter og vaske håret i en teatree olie shampoo (den kan købes i den lokale helsekost eller på helsam.dk).
   Eller vaske hår efter “hippie metoden” (evt. bare en gang imellem).

   Den finder du i min guide til hårpleje uden kemi https://www.karolinakaersner.com/harpleje-uden-kemi.html

   Knus ♡

   Svar
 2. Elisabeth siger:

  Hej karolina

  Min kæreste døjer af eksem, og glæder mig til at prøve dine råd af 🙂
  Hvad skal man gøre hvis man ikke lige har et salt bassin i nærheden eller badekar? og hvor længe skal man lægge der før det har en gavnig effekt? 🙂

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Gladys!

   Du kan få lavet en test hos http://www.nordicclinic.dk/ (det er for egen regning).

   Alternativt kan du undlade mælkeprodukter og gluten fuldstændig i 3 mdr. og se om du mærker bedring.

   Indtag af de to ting, kan nemlig fremprovokere at vi reagerer på andre fødevarer..

   Knus, Karolina

   Svar
 3. Amalie siger:

  Gode råd, på nær, jeg godt nok tager afstand fra, at du råder folk til at bruge solarie. Solarie er ligeså skadeligt, som at ryge smøger – og det ville man jo aldrig tilråde folk at gøre. Desuden irriterer det jo bare huden mere, end det gavner. 🙂

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Amalie!

   Tak for din kommentar 🙂 Som skrevet, går jeg normalvis IKKE ind for at bruge solarium, men ved svær eksem, kan det i meget små mængder, i mange tilfælde være en stor hjælp.

   På allergicentret på OUH bruger de netop denne metode til deres patienter med hudlidelser.

   Så da mit alternativ dengang var en temmelig forringet livskvalitet eller stærke hormonpræparater, ja så valgte jeg at den skade de 10 min. sol i en periode, gjorde, var langt mindre end de andre alternativer.

   Men giver det ikke mening for dig, så lad endelig dét råd ligge, og benyt dig af dem der giver mening for netop dig 🙂

   Knus, Karolina

   Svar
   • Pernille siger:

    Hej Karolina!

    Jeg kan kun støtte op om sol og saltvand – om sommeren døjer mig meget lidt eller slet ikke med min eksem.
    Jeg begyndte derfor også at tage sol en gang i ugen, når det var allerværst og bruger en creme med Læsøsalt fra Matas vinteren over. Det har kunnet holde det nede til, at jeg kun får periodiske udbrud.
    Desuden har en livsstilsændring fra druk, junk og inaktivitet til meget begrænset alkohol, god, sund mad og styrketræning gjort en KÆMPE forskel!

    Basicly kan jeg kun sige, at de råd, som du giver, ligger meget tæt op af, hvad jeg selv har oplevet har haft en effekt. 🙂

    Svar
    • Karolina siger:

     Hej smukke!

     Tusind tak for din deling ♡ Fantastisk at du også har mærket en markant bedring! Og super god ide med salt creme! Tak for det fine tip 😀

     Stort knus ♡

     Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *