RUDOLPH CARE ANSIGTSCREME (TEST: KEMI-FRI?)

RUDOLPH CARE TEST | KarolinaKærsner.com

RUDOLPH CARE TEST | KarolinaKærsner.com

“Hvad f***** betyder det?!”

Tænker du også det – når du læser bag på dine hudpleje eller skønheds-produkter?

Min personlige holdning er at jeg simpelthen syntes det er unødvendigt, at fylde sin krop med kemi, de steder hvor det NEMT kan undgås.

MEN samtidig – så forstår jeg også godt – at det er meget nemt at blive vildledt og snydt, når vi forsøger at købe sundere produkter. Ord som “Naturlig”, “Parabenfri” eller “Økologisk” popper op alle vegne – og mange gange – er de ikke meget bedre end almindelige produkter.

Så ja det er ret forvirrende..

Samtidig skal det være simpelt.

For hvem har lige tid eller lyst til at tjekke labels som vi alligevel ikke forstår en brik af… Jeg magter det i hvert fald ikke ; )

Derfor gør jeg det, at jeg vælger et par enkelte mærker, som jeg gennemgår en gang for alle, og så bruger jeg dem, sammen med min Naturlige Hudpleje Rutine – som er 100 % kemifri (og billig).
Mange gange bruger jeg faktisk bare min Naturlige Hudpleje Rutine alene, men jeg elsker lækre produkter i pæne emballager som dufter dejligt… så jeg må simpelthen supplere med skønhedsprodukter!

Skønne Lærke som følger på min blog, skrev til mig:

“Er produkterne hos Rudolph Care nogle rene produkter, som du er tilhænger af? Når jeg kigger på ingredienserne i produkterne, står der jo en hel masse. Ud over jojoba olie, manden olie osv. som jeg godt kan regne ud er helt rene produkter, står der også en helt masse mærkelige ting, som jeg ikke kender til?”

Jeg kunne faktisk ikke svare på det, da de Rudolph Care produkter jeg selv af og til bruger, faktisk kun indeholder ganske få og naturlige ingredienser.

Så jeg tjekkede en ansigtscreme fra Rudolph Care helt til bunds, for at kunne svare Lærke.

For en god ordens skyld..

Det skal siges, at det her resultat, er det resultat jeg er kommet frem til, udfra hvad jeg kan finde af så pålidelige kilder om ingredienser på nettet som muligt. Der er for og imod stort set alt på nettet, så det kræver at man er kritisk og søger svar de steder man har tillid til, og som så vidt muligt er uafhængige. Lad os sige at Rudolph Care selv lavede en undersøgelse af deres ingredienser og delte denne; så ville den nok ikke være 100 % pålidelig vel… 😉
Det gælder for langt de fleste undersøgelser, at de er sponsorerede på en eller anden måde – af dem som har interesse i at sælge produktet eller på anden vis, har en økonomisk gevinst ved produktet.

“ACAI ANTI-STRESS FACIAL CREAM”:

Jeg har testet Açai Anti-stress Facial Cream fra Rudolph Care

✔ = OK ingrediens  (✔) = Umiddelbart OK, men med en smule tvivl  ✘ = IKKE ok ingrediens / skadelig

Ingrediens liste med bedømmelse: 

✔ Aqua
✔ Aloe Barbadensis Leaf Extract (aloe vera)
✔ Dicaprylyl Carbonate (vegetabilsk olie)
✔* Glycerin
✔ Octyldodecanol (vegabilsk olie)
✔ Butyrospermum Parkii Butter (sheasmør)
✔ Sodium PCA
✔ Cetearyl Glucoside
✔ Cetearyl Alcohol
✔ Anthemis Nobilis Flower Water (kamille)
✔ Cocos Nucifera Oi (kokosolie)
✔ Maltodextrin
✔ Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojobaolie)
✔ Prunus Amygdalus Dulcis Oil (sød mandelolie)
✔ Olea Europaea Fruit Oil (olivenolie)
✔ Euterpe Oleracea Fruit Oil (açaiolie)
✔ Echinacea, Purpurea Extract (rød solhat)
✔ Plankton Extract (proteiner, vitaminer & mineraler fra blåalger)
✔ Tocopherol (vitamin E)
✔ Stearyl Alcohol
✔ Glyceryl Stearate
✔ Sodium Stearoyl
✔ Glutamate
✔ Citric Acid
(✔) Parfume (naturlig)
(✔) Sodium Benzoate
✔ Sodium Dehydroacetate

Rudolph Care’s egen mærkning: Natur: 99% & Øko: 34%

*Der er lidt delte meninger om Glycerin. Glycerin bruges som en fugt-binder og derfor god til tør hud. Umiddelbart er det ikke skadeligt, med det kan for nogle virke lidt ‘pore-tilstoppende’, og derfor give uren hud. Min oplevelse er, er det er ikke gør sig gældende ved denne creme. Måske handler det om, mængden af Glycerin i cremen, hvor mængden i de billigere cremer er større – det er dog blot min egen teori. 

Konklusion

Konklusionen er, at det er et aldeles fonuftigt produkt, som jeg vil mene at du roligt kan bruge og nyde lækkerheden af!

Hvis jeg skulle nævne én ting der kunne gøre cremen lige en smule bedre, ville det være at den kom i glas-emballage, da jeg ikke er den store fan af plastik. Det kan du læse mere om her →

Disse Rudolph Care produkter elsker jeg:

Anti-ageing Facial Oil – som er så lækker, fugtende og gør huden fløjsblød. Den er lidt dyr, men den holder længe, da der kun skal ganske få dråber til. Jeg bruger den i stedet for ansigtscreme, da jeg elsker at holde det simpelt.
Açai Facial Mist – er super lækker at spraye i ansigtet inden jeg kommer olien på, og så bruger jeg den ovenpå min makeup for at skabe en naturligt og fugtet look.
Açai Facial Scrub Mask er genial til at fjerne døde hudceller, gøre min hud så lækker og blød, fjerne urenheder og gøre at min hud langt nemmere binder fugten fra olien og sprayen.
Açai Lip Balm lækker og let blank læbepomade og så er den genial til tørre neglebånd på farten.
Açai Body Balm er vidunderlig til kroppen. Den giver den lækreste, blødeste og mest velduftende hud på hele kroppen (til meget tør hud). Genial til fødder, hænder og endda som ansigtsmaske. Den var desuden en genial healer til min venindes lidt for solbrændte hud på ferien; Hun var knaldrød på ryggen efter en dag i den bagende Thailandske sol. Hun blev smurt ind i body balmen og næste morgen, var huden ikke engang rød længere.

Det med småt:

Jeg får ingen gaver eller rabatter fra Rudolph Care. Det her er udelukkende min personlige holdning og erfaring med Rudolph Care produkter.

Hvad siger du?

Hvilke kemifri hudplejeprodukter kan du anbefale?

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
24 replies
 1. Madelaine siger:

  Hej
  Jeg har prøvet nogle af disse produkter og er desværre ikke ikke endt op med at være glad for dem.
  Jeg bor i Italien og følger til dagligt ikke ret meget med i dansk debat/presse så
  sidst jeg var i Danmark købte jeg flere produkter fra Rudolfcare da hele conceptet virkede meget indbydende. De 3 gange jeg har brugt deres facial mist er jeg endt op ildrød i ansigtet og på halsen og det klør, min 20 årige datter har ligeledes prøvet en gang og der er sket det samme for hende. Jeg føler det som om jeg sprøjter mig med kraftigt saltvand og det er også sådan det smager.
  Jeg ved selvfølglig godt at naturlige ingredienser kan have kraftig effekt, tænk blot på en brændenælder eller opiumvalmuer, men må indrømme at i min søgen på nettet, i forbindelse med min udslet, blev jeg lidt chokeret over at jeg pludselig befandt mig på Ekstra Bladets side og ikke økologi, allergitests ecc Rudolph”Care“.
  Står nu med en følelse af, at jeg vist lod mig rive med af alle de fine ideer, historier og ord og glemte min sunde fornuft: Kan dog ikke helt forstå hvordan det er mulig at reklamere med så meget antiallergi og kemi uden at bemærke at allergi også opstå i forbindelse med naturlige ingredienser!
  Ellers et stort kompliment til din blog side, der ser meget livsglad og positiv ud.
  Men venlig hilsen

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Madelaine.
   Tusind tak for din kommentar og deling ♡
   Hvor er det bare ærgerligt at du ikke tåler de produkter du har købt. Det er jeg ked af at høre. Er det kun Face Mist’en? Har du købt den til fedtet hud? Den har jeg nemlig hørt fra flere, efter at jeg har skrevet min blog, at de ikke tåler ret godt. Måske hvis den ikke passer til deres hudtype? Her skal man nok gå med den til sart hud.
   Det vigtigste for mig, når jeg taler hudplejeprodukter, er at de er så sunde som muligt. Altså indeholder så lidt skadelig kemi som muligt. Jeg taler ikke antiallergi i mit indlæg her, da det er et virkelig bredt emne, vi kan jo være allergiske overfor næsten alt. Selv de naturlige og ellers ‘sunde’ ingredienser. Det som mange er allergiske overfor, så vidt jeg ved, er dufte – både de naturlige og kunstige. Så det kan måske være en god ide at gå udenom. Her kan man evt. anvende ‘kemi luppen’ som skulle være en app, hvor man kan slå produkter op, og se om de kan være allergifremkaldende. Jeg håber at det kan være en hjælp ♡
   Tak igen for din kommentar og tak fordi at du læser med på bloggen ♡
   Rigtig skøn dag til dig,
   – Karolina

   Svar
 2. Katrine siger:

  Hej Karolina
  Jeg har været til kosmetolog og blev anbefalet Elizabeth Ardens produkter- hvad synes du om dem? Har også selv kigget på karmamejus produkter.
  Kh Katrine 🙂

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Katrine.
   Personligt er jeg ikke fan af Elisabeth Arden, da det desværre ikke har ret meget med naturlige produkter at gøre. Karmameju ville jeg klart vælge i stedet, da de går op i at undlade skadelige kemikalier, og tænker på både miljø og din sundhed.

   Stort knus ♡

   Svar
 3. Anja Rønnau siger:

  Hej søde Karolina.

  Jeg tænkte på om du måske ligger inde med en opskrift på en god hjemmelavet hårkur også??
  Mit hår bliver hurtigt tørt og slidt….og jeg kunne godt tænke mig en opskrift jeg kunne bikse sammen derhjemme, i stedet for at skulle købe almindelige hårkure.
  Hvad gør du for at holde dit hår tykt, stærkt og sundt??

  Mange knus
  Anja

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Anja.
   Min oplevelse er, at det også gælder laktosefri mælkeprodukter. Men du kan jo prøve en periode på et par måneder helt uden mælkeprodukter og se hvad der sker. Kan kan godt følge dig i at du ikke har lyst til at undvære din yoghurt, men hvis det du får igen er en smuk hud, så er det måske det værd ; )
   Stort knus, Karolina ♡

   Svar
 4. Louise siger:

  Hejsa, jeg har lige læst din test med stor fornøjelse, da jeg har overvejet at begynde at investere i Rudolph produkter. Specielt håndcremen som jeg synes er virkelig god. Men er nok kommet frem til at det er produkter jeg vil ønske mig i gave, da de som du selv skriver er i den dyre ende. Og så vil jeg prøve at give den et skud med den naturlige hudpleje rutine du henviser til. Har imidlertid et spørgsmål: hvad er dine tanker om Kiehls? De bruger jo deres ingrediensliste som et grafisk element ofte på forsiden af deres produkter, som for at sige at de ikke skjuler noget. Jeg har flere produkter og har netop købt en face moisturizer, da det er den ansigtscreme med faktor i, jeg synes føles rarest på huden, men jeg har svært ved at vurdere kemien i den. Sommer hilsner, Louise.

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Louise.

   Tusind tak for dit spørgsmål ♡
   Ja jeg vil give dig ret i at Rudolphs produkter er lidt dyre. Man sparer dog en del ved at købe deres gaveæsker ;D Så helt klart en god ide at bruge min Guide til Naturlig Hudpleje.
   Kiehl’s produkter indeholder en del parabener. Det her siger de selv “Vi bruger minimal konserveringsmidler i vores produkter. Vores hensigt er at udnytte de mest skånsomme og effektive ingredienser og derfor bruger vi en lang række naturlige ingredienser.” De er ærlige omkring at de bruger konserveringsmidler og ‘nogle’ naturlige ingredienser..
   Man må gøre op med sig selv hvad der føles bedst.

   Jeg vil personligt hellere nøjes med naturlige ingredienser, end at gå på kompromis.

   Stort knus herfra ♡
   ~ Karolina

   Svar
 5. Karina siger:

  Hej Carolina.
  Først vil jeg lige sige dig mange tak for en utrolig lækker hjemmeside med en masse fantastiske tips! Kommer du i denne serie af kemifri makeup ind på sminke? Jeg tænker specielt på mascara, eyeliner, øjenskygge og læbestift/lipgloss? Det ville være rigtig fedt!
  Mange hilsner,
  Karina

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Karina!

   Tusind mange tak smukke! – og hjertelig velkommen til 😀 ♡
   Næste gang handler det om pudder / foundation, og så vil jeg helt sikkert tage imod din superskønne ide og dele alle de andre lækre makeupprodukter også 🙂

   Yeees ♡ Stort knus, Karolina

   Svar
 6. Celestine siger:

  Du er genial – det er genialt! Dejligt at du deler, dit skønne væsen! Jeg er iøvrigt gået over til Organic Pharmacy på din anbefaling og jeg ELSKER det! Hvis du iøvrigt har lyst og gider – så tjek det amerikanske Acure Organics ud. Jeg fandt det i Whole Foods da vi var i US i sommer og blev virkelig glad for det. Deres Sensitive ansigtscreme var bomben – og priserne er low-low. Det fåes super-billigt på iherb.com:)

  Svar
  • Karolina siger:

   Smukkeste Celestine ♡

   Tusind mange tak – og stort TAK fordi du foreslog emnet 🙂 Jeg er så glad for at høre at du elsker The Organic Pharmacy – det er gudeskønt!
   Jeg vil helt bestemt tjekke Acure Organics ud – det lyder så skønt! Og vildt dejligt med et andet prisleje også 🙂
   Tusind tak for det fantastiske tips smukke!

   Du er the bomb! ;D ♡

   Svar
 7. Elisabeth siger:

  hej karolina
  Har været hos kosmetolog og fået diamant slibning for at fjerne mine akne ar, hun anbefaler Suki som er økologisk men også lidt billigere end Rudolph care. Er det mærke godkendt?

  Svar
 8. Ida siger:

  Hej Karolina.
  Et rigtig dejligt indlæg og som Lærke også nævner er det utrolig dejligt du tager tiden til at svare på spørgsmål og undersøger produkterne.
  Jeg bruger selv en del af Rudolph Cares produkter, så dejligt at få bekræftet de faktisk også lever op til ens forventninger 🙂 Derudover bruger jeg ansigts produkter fra Tromborg, Som jeg syntes er lækre produkter.

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Ida!

   Det er så dejligt at høre! Tusind tak smukke ♡
   Hvis du elsker Tromborg – så se endelig næste episode når den kommer 😉

   Stort knus og god weekend!

   Svar
 9. Karina siger:

  Hejsa.
  Jeg har det sidste halve år brugt en hudplejeserie fra Rønsbøl. Jeg synes det er en super lækker, mild og neutral serie. Rønsbøl skulle også være uden en masse skadelige kemikalier, men stadig gøre noget godt for huden. Som studerende kan det være lidt svært at få råd til Rudolph Care produkter, selvom man gerne vil betale for en sund hud. Rønsbøl er ikke det billigste, men klart mere overskueligt, så det er min gyldne mellemvej 😉

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Karina!

   Jeg kan kun give dig ret i, at produkterne fra Rudolph Care ligger i den dyre ende. Jeg er selv af den overbevisning, at jeg kun vil betale ekstra for det – hvis jeg syntes at produktet giver mig noget – jeg ikke kan få andre steder. Eller i hvert fald at lækkerheden følger med prisen.

   Men ja på en SU, er det lige pebret nok : )

   Jeg har selv lige kigget på Rønsbøl og tjekkede faktisk deres creme:

   RØNSBØL
   “Day Cream”
   Pris: 295 kr 50 ml (pris 18/3-15)
   http://ronsbol.com/products/day-cream-50-ml

   ✔ = OK ingrediens (✔) = Umiddelbart OK, men med en smule tvivl ✘ = IKKE ok ingrediens / skadelig

   ✔ AQUA, ✔ DICAPRYLYL CARBONATE, ✔ MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, ✔ PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL, ✔ GLYCERIN, ✔ CETEARYL ALCOHOL, ✔ TOCOPHERYL ACETATE, ✔ GLYCERYL STEARATE , ✔ PENTAERYTHRITYL DISTEARATE , ✔ SODIUM STEAROYL GLUTAMATE , ✔ NIACINAMIDE, ✔ SODIUM PCA , ✔ SODIUM HYALURONATE, ✔ ALCOHOL, ✔ LECITHIN, ✔ UBIQUINONE, ✔ SODIUM POLYACRYLATE, ✔ XANTHAN GUM, (✔/✘) TITANIUM DIOXIDE (NANO), ✔ SILICA, ✔ PHENOXYETHANOL, ✔ ETHYLHEXYLGLYCERIN

   KONKLUSION:
   ✔ GODKENDT ( – men med en lille pil ned… )
   Konklusionen er, at det er et aldeles fonuftigt produkt, som jeg ikke ville være bange for at bruge.
   Men der er én ingrediens, som ‘kan’ være problematisk, og det er Titanium Dioxide.

   Om Titanium Dioxide: Stoffet anvendes som solbeskyttelse, og nogle mener at den kan trænge ind i huden og virke skadelig på kroppen (kræftfremkaldende).
   Dog skulle den trænge mindre ind i huden, da den smøres på (og ikke bruges i løs pudder som vi indånder) og fordi det er i ‘nano’ formen – så menes det at partiklerne er så små, at de ikke kan trænge igennem huden. Og når man ser på at de andre ingredienser er velvalgt, så vil jeg formode at Rønsbøl selv er overbevist om, at det er uskadeligt. Og måske har de helt ret.
   Jeg kan ikke svare på om det er skadeligt eller ikke, men det er en lille “måske’er”. Og det er altså kun én ingrediens ud af mange, som ‘måske’ kan være skadelig. Hvorimod hvis du tager en typisk creme – så er de alle stort set med sikkerhed skadelige 😉

   Svar
 10. lærke darling sørensen siger:

  Tusinde tak for dette oplæg! Det er så dejligt at du svare på alle ens spørgsmål og endda gider tjekke produkter på markedet ud.

  Knus

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej smukke!

   Selv tusind tak : ) Jeg syntes det er SÅ vigtigt med fokus på det her område – og heldigvis viser det sig, at der er flere gode mærker på markedet nu ♡

   KARMAMEJU
   “GRACE ANSIGTSCREME 01”
   Pris: 369,- 50 ml (pris 18/3-15) (delvis økologisk)
   http://karmameju.dk/product/face-moisturiser/grace-face-moisturiser-01

   ✔ = OK ingrediens (✔) = Umiddelbart OK, men med en smule tvivl ✘ = IKKE ok ingrediens / skadelig

   ✔ Aqua/water ✔ prunus armeniaca (apricot) kernel oil ✔ argania spinosa (argan) oil ✔ cetearyl alcohol ✔ glycerin ✔ °°°pelargonium graveolens (organic rose geranium) flower/ leaf/stem water ✔ rosa canina (rosehip) fruit oil ✔ coco caprylate ✔ polyglyceryl-3 dicitrate/stearate ✔ trichilia emetica (mafura) seed butter ✔ glyceryl stearate se ✔ helichrysum italicum (helichrysum) oil ✔ °°°alcohol (organic) ✔ °°°rosa damascena (organic rose otto steam distillate) flower water ✔ citrus aurantium (bitter orange) extract ✔ oryza sativa (rice) starch ✔ oryza sativa (rice) bran oil ✔ hydrolyzed rice protein ✔ lactobacillus ferment ✔ xanthan gum ✔ abies picea (spruce knot) extract ✔ potassium sorbate ✔ hydrolyzed hyaluronic acid ✔ aloe barbadensis (aloe vera) leaf extract ✔ lepidium meyenii (maca) root extract ✔ vitamin e (tocopherol) ✔ °pelargonium roseum asperum (rose geranium) flower oil ✔ °lavandula angustifolia (lavender) flower oil ✔ °anthemis nobilis (roman chamomile) flower oil ✔ °citrus aurantium spp amara (petitgrain) leaf oil ✔ °jasminum grandiflorum (jasmine) flower oil ✔ °rosa centifolia (rose absolute) flower oil ✔ °cananga odorata (ylang ylang) flower oil ✔ °canarium commune (elemi) gum oil ✔ °boswellia carteri (frankincense) gum oil ✔ °santalum album (sandalwood) wood oil ✔ °juniperus virginiana (cedarwood) wood oil ✔ styrax tonkinensis (benzoin) resin ✔ °°limonene ✔ °°linalool ✔ °°geraniol ✔ °°citral ✔ °°citronellol ✔ °°benzyl benzoate ✔ °°benzyl alcohol ✔ °°eugenol ✔ °°farnesol ✔ °°benzyl salicylate

   °Natural pure essential oils, °°potential allergens, °°°certified organic.

   KONKLUSION:
   ✔ GODKENDT
   Konklusionen er, at det er et aldeles fonuftigt produkt, som jeg vil mene at du roligt kan bruge og nyde lækkerheden af!

   BONUS er at cremerne kommer i glas (så vidt jeg kan se), og ikke plastik. Thumbs up!

   Det eneste man skal være opmærksom på, er at der er flere ingredienser (mærket med ” °° ” – som kan give allergiske reaktioner, hvis man er allergisk overfor stoffet. Der er her tale om naturlige olier, f.eks. citrongræsolie. Det er ikke noget jeg selv ville være bange for at bruge, blot noget man skal være opmærksom på)

   Svar
   • Lærke Darling sørensen siger:

    Tusinde tak Karolina, du er da for sød!
    Så vil jeg kaste mig ud i deres produkter 🙂

    Knus & god weekend

    Svar
    • Sara siger:

     Desværre en ærgerlig tilføjelse: Limonene er mega allergifremkaldende. så det er personligt noget jeg undgår uanset produktets naturlighed i øvrigt.

     Naturlige parfumestoffer er generelt ligeså problematiske som de syntetiske med hensyn til allergi.

     Bedste hilsener
     Sara

     Svar
     • Karolina siger:

      Hej Sara.

      Tusind tak for din kommentar. Ja naturlige olier kan også give allergi, som jeg skriver i min kommentar oppeover til Karmameju produktet. Det jeg bekymrer mig mest om, er om det er skadeligt eller ej. Man kan være allergisk overfor de fleste ting. For eksempel er nødder også noget som mange er allergiske overfor, men derfor er det ikke nødvendigvis noget man skal holde sig fra. Medmindre man allergisk naturligvis 😉 Men ja du har helt ret, man kan sagtens være allergisk overfor de naturlige olier også, så der er ingen garanti for at de enkelte produkter fungerer for alle.

      Stort knus ♡
      Karolina

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *