ALDRIG MERE UDKØRT! SÅDAN SKABER DU HØJ ENERGI

Aldrig mere udkørt! Sådan skaber jeg høj energi af Karolina Kærsner.jpg

Aldrig mere udkørt! Sådan skaber jeg høj energi af Karolina Kærsner.jpg

Aldrig mere udkørt! Sådan skaber du høj energi.

En af de ting som jeg måske mindst bryder mig om, er følelsen af at være udkørt. Jeg tror at det bunder i, at jeg tidligere ofte var det. Og for at klare mig igennem endnu en arbejdsdag, fyldte jeg godt med kaffe, sukker og energidrikke på… og det føltes bare på ingen måder ret selvkærligt.
At presse sig selv til det yderste, vil bare aldrig føles godt i længden. Og både kroppen og psyken betaler en høj pris…

Derfor er det virkelig et af de områder jeg værner om nu: Min energi.

Og det er faktisk ret sjældent efterhånden, at jeg føler mig udkørt. Naturligvis bliver jeg træt engang imellem, det gør vi alle. Det er naturligt.
Men min energi er langt de fleste dage høj nok til, at jeg vågner frisk om morgenen, nyder min træning, glæder mig til at arbejde, har overskud til lange gåture, at være nærværende med min mand, lave sund mad, være tålmodig når det er nødvendigt og ikke falde i sukkerfælden hver eftermiddag (som tidligere…), og hver aften kun være i stand til at sidde som en zombie foran tv’et. Ikke at det er noget galt i at se tv engang imellem. Det er bare ærgerligt, hvis det er det eneste vi kan overkomme hver aften…

HØJ energi – som quick fix?

Jeg vil hjertens gerne dele med dig, hvilke områder jeg arbejder med, for nu at kunne skabe den høje energi, jeg har de fleste dage. Og hvordan du skønne sjæl, kan gøre det samme.

Ligesom med så mange andre ting, så er der heller ikke et quick fix her. Vi må være villige til at gøre arbejdet og skabe de forandringer, der skal til. Det kommer sjældent af sig selv… Netop derfor er de fleste af de punkter jeg vil dele med dig, også nogle, som vi arbejder i dybden med, på mit Finally Fit – Mind and Body forløb. Men du kan sagtens bruge punkterne på egen hånd og starte allerede i dag.

Gennemgå punkterne, et af gangen, og spørg dig selv for hvert punkt:
Gør jeg mit bedste på dette punkt?
Hvad kunne fungere bedre?
Hvad skal der til, for at det vil fungere bedre?

Fra lav til HØJ energi.

Når vi ofte føler os energiforladte, så handler det om, at vi har en ubalance imellem de ting der GIVER os energi og de ting der DRÆNER vores energi.

Præcis hvilke ting der er tale om, er naturligvis individuelt. Noget der dræner dig, kan give mig energi, og omvendt.
Alligevel er der dog de “grundlæggende punkter” der gælder for os alle:

 • Søvn

  Dette er uden tvivl det vigtigste punkt. At sove godt imellem kl. 21-23 til 05-07, er grundlæggende for vores energi. Intet kan opveje for en god søvn. Og selvom at vi godt kan fungere med mindre søvn, så vil du i længden ikke fungere optimalt med for lidt søvn gennem lang tid.

 • Kost

  Der er plads til alt slags mad, men ønsker vi høj energi, skal det mad der giver os energi, naturligvis være det der fylder mest. Alt for meget mad, uanset hvilken, vil altid dræne vores energi.
  Nok mad er også vigtig. Mange spiser for lidt først / midt på dagen, løber tør for energi og overspiser om aftenen (ofte overvejende i kulhydrat-tunge madvarer).

 • Balance

  Balance imellem at være i gang og slappe af. For meget af den ene dræner. Sørger du for at være alene, uden at lave en masse (og uden at være online), mindst en gang om ugen, i mindst et par timer? (Mange har brug for mere end det…)?
  Det gælder også at “være i gang” med andre; hvor meget social-tid vs. alene-tid vi har brug, er individuelt.
  Personligt elsker jeg socialt samvær, men jeg har brug for at lade op alene.

 • Bevægelse

  Fysisk aktivitet er vigtigt for at skabe høj energi. Stilstand generer ikke energi. Til gengæld kan for meget fysisk energi, også tømme batterierne. Det behøver ikke nødvendigvis at være hård træning, jeg kalder det egentlig hellere ‘bevægelse’. Fordi det vigtigste er du for brugt din krop; ‘hvordan’, kommer i næste række.

 • Kosttilskud

  Er vi i underskud af vitaminer og mineraler, kan det have en markant effekt på vores energi. Især mangle på jern og B vitaminer kan mærkes. Lægen kan lave en test (husk dog at hans værdier ofte ligger lavt, så vi skal gerne ligge i hans ‘høje ende’).

 • Lys, luft og natur

  Er 3 ting vi alle har brug for og gerne dagligt, der virkelig giver høj energi, er lys, luft og natur. Jeg elsker elsker elsker denne del! Hver dag går jeg mindst 2 ture. Det er særligt vigtigt hvis vi har stillesiddende arbejde eller arbejde indendørs. Om det så bare er en gåtur i park. Bare det at vi kommer udenfor, er vigtigt.

 • Stress

  …er en massiv energi dræner. Her må vi arbejde med vores mindset, grænsesætning (siger vi ja til for meget?), vores evne til at bede om hjælp; “Jeg kan og vil ALT selv” dræner i længden. Alle har brug for hjælp, men mange af os er knap så gode til at bede om det.

 • Stimulanser for høj energi

  Som sukker, kaffe og energidrikke kan være fristende… men de giver dig ikke ekstra energi i længden; de tvinger din krop til at tømme sin nødreserver, og det kan mærkes bagefter. Så når vi snupper en energidrik, så ‘stjæler’ vi fra vores egen energi, i dagene efter.

 • Quick Fix til høj energi (Ok! Du får ét alligevel!!)

  Vi bliver også nødt til at være realistiske. Vi kan alle opleve en periode, hvor vi bare har ekstra meget at se til. Så jeg vil alligevel, dele et lille quick fix til høj energi med dig, som er lidt sundere en kaffe i spandevis og energidrikke. Det er et naturligt kosttilskud der fungerer en lille ‘nød-hjælper’. Det er baseret på en rod, ligesom f.eks. Ginseng er. Og det belaster ikke din krop ligesom stimulanser gør, men derimod gør det, den bedre til at klare en kort periode med ekstra travlhed, stress eller træthed. Men husk at det ikke kan gøre det ud for de andre punkter, blot være en ekstra støtte for en kort periode. Læs mere i den blog jeg har skrevet om det HER

Er du sensitiv? Jeg er…

Jeg vil til slut understrege, at hvor meget energi vi ‘optimalt’ har at gøre med, er meget individuelt. Jeg føler ikke at jeg er en af dem, der har ‘uanede resourcer’, selvom at jeg generelt føler at jeg har nok at gøre med. Jeg ved slet ikke om de mennesker findes, men der er i hvert fald dem, der naturligt har en del mere energi end jeg har (udefra set, that is…).

For mit vedkommende handler en del af det om, at jeg er temmelig sensitiv og også temmelig introvert. For dig der syntes at sensitiv rimer på sart, så har det intet med hinanden at gøre. Jeg er alt andet end sart, men jeg fornemmer mange ting. At være sensitiv, er lidt ligesom at have sine antenner temmeligt langt ude, så man opfanger hver en lille vibration. Og ved at passe super godt på os selv, kan det faktisk være en kæmpe styrke. Det er blandt andet en evne jeg benytter mig meget af, i mit arbejde med mine skønne Finally Fit – Mind and Body deltagere. Men det er også en evne, der kræver, at jeg tager det at passe på mig selv og værne om min energi, virkelig seriøst. Ellers bliver det en dræner.

Energi cyklus.

Husk at alt i livet, i kroppen og i universet arbejder i ‘cyklusser’; det gør vores energi også. Så den vil aldrig kunne være på toppen hele tiden, det er ikke meningen. Jo bedre vi bliver til at acceptere, at vores energi også arbejder i en cyklus, jo blidere vil den føles.

Jeg håber at bloggen kan inspirere dig til hvor at du kan have brug for at justere og opgradere lidt, så også du kan få lov til at mærke glæden ved en øget energi ♡

Hvad siger du?

Kender du til at have perioder med lav energi?

Og hvad gør du, for at skabe høj energi igen?

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
8 replies
 1. Mai siger:

  Hej Karolina

  Tak for inspirerende læsning. Det er dejligt at følge dig og de opslag du deler.
  Jeg har et spørgsmål til det du skriver omkring kaffe/energidrik mm.
  Du skriver at kaffe mm stjæler af kroppens energidepoter. Hvad er årsagen hertil?

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Mai.
   Tusind tak for dit spørgsmål ♡
   Her er det ment på den måde, at ved at indtage stimulanser, som f.eks. kaffe eller energidrikke, kan vi (for en stund) camouflere kroppens reelle behov og føle at vi får foræret mere energi – hvilket vi ikke gør, da vi i virkeligheden bare tvinger kroppen til at bruge af ressourcer, den ikke har (vi kan kalde det “nød reserverne”) og resultatet er en endnu større træthed bagefter / dagene efter og måske behov for igen, at indtage stimulanser, for at ‘holde os kørende’…
   Stort knus herfra ♡
   ~ Karolina

   Svar
 2. Sabine siger:

  Inspirerende blog igen !! 😍 Hvornår starter du næste forløb? Jeg nåede ikke at få en plads på det sidste og alt er udsolgt nu 😢 vil så gerne med under dine vinger!

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Sabine.

   Tusind tak for din kommentar ♡ Åh det er jeg ked af at høre; jeg tilbyder kun et begrænset antal pladser å gange hvert år, så der ender altid med at være fuldt booket! Næste forløb bliver her engang i løbet af foråret. Jeg vil anbefale dig at skrive dig op på ventelisten, så får du nemlig adgang til særlige rabatter og besked som den første, når jeg tager nye deltagere ind igen ♡ Du kan tilmelde dig ventelisten uforpligtende HER

   Stort knus herfra ♡
   ~ Karolina

   Svar
 3. Kaja siger:

  Hej Karolina! Jeg vil bare sige tak for alt det du deler! Jeg nyder at læse dine blogindlæg og følge med på dit nyhedsbrev,. og jeg er særligt glad for alt det du deler hver eneste dag på Instagram og på facebook. Det vidner virkelig om høj energi! Tak kære du ❤️❤️❤️
  Kærlig Hilsen Kaja M.

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Kaja.

   Tusind tak for din super søde kommentar! Hvor er det bare dejligt at høre at du både er med på min e-mail liste og følger med på Instagram og Facebook – jeg elsker simpelthen at få lov til at connecte med jer på tværs af platforme ♡

   Stort knus herfra ♡
   ~ Karolina

   Svar
 4. Sara siger:

  Mange tak for en kanon god blog!! Min største udfordring er min søvn…. 🙁 Jeg sover ikke ret godt og får sket ikke sovet nok. Har du nogle gode råd for det??
  Tak Karolina for din inspiration. Elsker at modtage dine mails 🙂
  Kh. Sara

  Svar
  • Karolina siger:

   Tusind tak for din fine deling skønneste Sara.

   Så dejligt at du læser med – tak ♡ Åh ja, det kan være så udfordrende når søvnen ikke fungerer optimalt..
   Jeg har skrevet en blog hvor jeg deler flere gode tips til en bedre nattesøvn – den handler om vægt og søvn, men tipsene er de samme uanset hvorfor vi ønsker at sove bedre 😉

   Du finder den her: https://www.karolinakaersner.com/sov-dig-slank-og-sund.html

   Stort knus herfra ♡
   ~ Karolina

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *