Sådan bliver du en af dem, der elsker træning

Sofakartoffel - Karolina Kærsner

Sådan bliver du en af dem, der elsker træning | Karolina Kærsner

Sådan bliver du en af dem, der elsker træning

Forandring er mulig.

Jeg har mærket det på egen krop. Og jeg ser det ske, hver dag, hos de skønne kvinder jeg har i forløb.

Personligt er jeg gået fra at…

 • være sukkerafhængig, til nemt at kunne gå udenom fredags-kagen, slikskålen eller film-chipsene
 • overspise dagligt, til at nøjes med den mængde mad, min mave og krop, har brug for
 • have svært ved at vælge det sunde mad, til at det nu, er det jeg allerhelst vil have
 • være en sofakartoffel, der ikke kunne slæbe mig afsted til træning, til at elske at bruge min krop
 • have et dårligt selvværd og socialangst, til at hvile i mig selv, uanset hvor jeg er og hvem jeg er sammen med
 • have en syg, træt og tung krop, til sprudlende sundhed og stabil energi

Men det her skal ikke handle om mig; Det handler om dig!

Grunden til at jeg deler det her med dig, er at jeg vil fortælle dig, at ja – forandring er mulig. Også for dig!

Og jeg vil elske at hjælpe dig, på denne smukke transformerende rejse.

Først og fremmest, ved at dele inspiration, værktøjer og guides, igennem mit email fællesskab, som du er velkommen til at være en del af (over 10.000 andre er med!).

Derudover deler jeg også løbende på Instagram, Facebook, min blog og igennem mine kurser og forløb, som du kan få fingre i, i min shop.

Og i dag, skal det her handle om bevægelse. Nærmere…

Opskriften på, hvordan du bliver du en af dem, der elsker træning:

Lad og bare hoppe ombord med det samme, med ingredienserne der gør motion til en super velsmagende størrelse:

 1. Vijestyrke er ikke en holdbar strategi. Alt for mange lægger deres lid til viljestyrke. Problemet med viljestyrke er bare, at vi kun har en begrænset mængde af den (har du måske overvejet hvorfor at det er nemmere at træffe sundere valg for dig selv, først på dagen, fremfor sidst på dagen?). Derfor slipper den op – og det samme gør vores motion.Men hvad virker så? Det korte svar: Holdbare sunde vaner. Det er dem der gør, at du børster dine tænder hver morgen og hver aften. Selv når du er træt eller har travlt. De kan gør det samme for din motion!Vil du vide mere om hvordan du opbygger holdbare sunde vaner, så gå ind på HoldbarSundhed.dk – i det kursus lærer jeg dig præcis dét, på en ultra let-at-gå-til måde.
 2. Opbyg energi til motion – først. Motion giver energi ja. Men du skal altså også have, i hvert fald en lille portion energi, til at gøre det. Er du totalt udkørt og i konstant søvnunderskud, så vil næsten intet føles godt. Heller ikke engang de ting, du ellers nyder.Derfor er det en god ide at arbejde på at bedre din søvn og på at få god næring igennem din kost, før end at du kaster dig ud i krævende motion.Indtil da, kan blidere motions-former som f.eks. gåture, være givende.
 3. Træn fordi du elsker din krop, ikke fordi du hader den. Ingen lader sig motivere at konstant kritik og at blive nedgjort. Det gør din krop heller ikke!Du skal ikke træne fordi at “der er noget galt med din krop” eller fordi at den ikke ser ud, som du kunne tænke dig. Motion er for alle kroppe. Uanset ydre.Du skal meget hellere træne, fordi at du ønsker at vise din krop og dig selv, den respekt og omsorg, det er at gøre det.
 4. Træn ikke for vægttab. Træning for vægttab er faktisk ikke særligt holdbart. Hvad så hvis det ikke går hurtigt nok? Hvad så når vægttabet er i hus?Det er ganske enkelt ikke særligt motiverende, fordi der kan gå lang tid før end at du kan sætte et flueben ved den, og føle at du har fået ‘gevinst’ ud af dit arbejde.Målet skal ikke være vægttab. Målet skal være selve livsstilen; selve rutinen. Så sætter du dig et mål for at træne i dag, så kan du sætte et flueben ved den, så snart det er gjort. Det giver en følelse af succes. Og dét motiverer dig – for den følelse, den er bare skøn!
 5. “Bevægelse” er mere end træning. Jeg lærer mine Finally Fit – Mind and Body deltagere, at sige bevægelse fremfor træning. Fordi der er så mange overbevisniger forbundet med ordet træning. Mange tænker straks at det er hårdt, kedeligt eller ‘ikke noget for mig’. Men bevægelse, det er straks en mere tilgængelig størrelse. Her er der nemlig plads til, at du kan bevæge din krop, som du nyder – og ikke kun som decideret “træning”. Alt tæller. Også havearbejde, støvsugning og at danse med den lille på armen. At mødes med en veninde til en gåtur, fremfor at sidde to timer på cafe og spise croissanter.
 6. V a r i a t i o n. Begynder motion at kede dig, så er det tid til at variere! Det kan være at der skal en ny playliste til, en træningsmakker eller en helt ny form for træning. Jeg har lige ændret min, og det føles så godt! (Skal nok dele mere om lidt).
 7. K o n t i n u e r l i g h e d. Dette punkt er muligvis det vigtigste. Jeg var i mange år hende, der trænede amok i ganske kort tid, for derefter at stoppe helt og ikke træne i længere perioder. Og så forfra igen. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor at træning intet gav, da jeg jo virkelig gik til den… Det var der flere grunde til. Blandt andet min kost (man kan ikke træne sig fra en dårlig diæt), min træningsform og især at jeg ikke gjorde min træning holdbar. Er du nybegynder, så ændrer træning ikke din krop på et par uger eller et par måneder. Men på et halvt år, begynder du at kunne se en tydelig forandring. Og efter et år, begynder du virkelig at kunne se effekten. Jeg blev utålmodig efter 3 måneder. Max.

Træning kom ikke naturligt til mig

Jeg er ikke en af dem der opvokset med sport. Det var noget der fik min interesse, da jeg begyndte at føle mig forkert i min krop og gerne ville tabe mig.

Så brugte jeg en del år på at overtræne i korte perioder, for derefter at give op, fordi jeg kørte sur i det og fordi at det ikke rigtigt ændrede det store…

Det gentog jeg mange gange (kender du det?).

Jeg tog med andre ord mange omveje for at nå hertil hvor jeg er i dag; hvor jeg har en fast træningsrutine som jeg virkelig nyder, og som giver min de resultater som jeg ønsker.

Personligt træner jeg fordi at:

 • Det giver mig et øget mentalt velvære og høj energi; jeg føler mig mere klar i hovedet, groundet, har en bedre energi, større koncentrationsevne og et større overskud.
 • Det hjælper på min appetitregulering (især da jeg var overspiser, hjalp den rette form for motion, mig meget med at balancere min appetit. Men nogle former for motion, kan altså også have modsatte effekt! Dette kan du lære alt om, på mit Finally Fit – Mind and Body forløb)
 • Det giver mig et øget selvværd og en øget selvtillid. Selve træningen gør at jeg føler mig stærk, både indeni og udenpå. Jeg taler altid mig selv op, under min træning (noget vi kvinder generelt bør være meget bedre til!). Og at jeg overholde de trænings-aftaler jeg laver med mig selv, gør at jeg stoler på mig selv; jeg klan regne med det jeg sætter mig for. Jeg  er der for mig selv. (Den følelse har jeg bestemt ikke altid haft!).
 • Det er den bedste form for anti-aging!
  Virkelig! Jeg nærmer mig de 40 år, men jeg har det i min krop som var jeg i mine tyvere. Jeg elsker min krop mere for hvert år der går, og jeg føler slet ikke at jeg bliver ældre (jovist jeg har fået flere rynker, men det er også ok!).
 • Det holder smerter og krops-skavanker for døren.
  Vidste du at de fleste der får problemer med smerter og f.eks. ondt i ryggen, er på grund af inaktivitet? Bevægelse er naturligt – og derved vigtigt – for vores krop.
 • Det giver simpelthen det dejligste humørboost!
  Jeg bliver altid så glad af at træne, det kan næsten ikke lade sig gøre at være i dårligt humør efter en træning. Måske det er en af grundende til, at jeg næsten altid er glad?

Sådan træner jeg:

I sidste uge delte jeg på Instagram / Facebook, at jeg havde t ændret min trænings-rutine, fordi jeg kunne mærke at det var tid til noget nyt. Og flere af jer spurgte ind til, hvordan at min nye trænings-rutine ser ud. Så den får I her.

Husk at dette blot er til inspiration. Og at jeg ikke er nybegynder. Det vigtigste er ikke hvordan du bruger din krop, men at du gør det. Og denne rutine er bestemt ikke bedre end mange andre, det er bare den jeg personligt nyder lige nu.

Min nye trænings-rutine:

Mandag
Styrketræning – underkrop (ben, balder, lænd, mave)

Tirsdag
Styrketræning – overkrop (bryst, ryg, skuldre, arme)

Onsdag
Valgfri cardio – typisk løb m. intervaltræning, men kan også være romaskine, trappemaskine, cykle eller en kombi

Torsdag
Styrketræning – underkrop (ben, balder, lænd, mave)

Fredag
Styrketræning – overkrop (bryst, ryg, skuldre, arme)

Lørdag
Hviledag eller Valgfri cardio – typisk løb m. intervaltræning, men kan også være romaskine, trappemaskine, cykle eller en kombi

Søndag
Hviledag

Det kan se voldsomt ud for nogle! Men det er det faktisk slet ikke.

Personligt har jeg det meget nemmere med en fast daglig rutine. Så for mig er det langt nemmere, at træne alle hverdage, end at træne 3 gange om ugen. Så tilpasser jeg naturligvis varighed og intensiteten af min træning derefter. Har jeg en dag hvor jeg ikke har den store energi, så nyder jeg bare en rolig træning.

For mig er det vigtigste ikke at det skal se ud på en bestemt måde, for mig er det vigtigste at nyde at bruge min krop.

Mit mål er hver uge at træne mandag – fredag. Min lørdag er åben; dvs. her kan jeg træne en ekstra gang hvis jeg har lyst og kroppen ikke har brug for en hviledag. Eller hvis jeg har misset en træning i løbet af ugen, så tager jeg den her.

Søndag er hviledag.

Derudover går jeg en daglig gåtur på en time også.

Hvor aktiv den er, afhænger af seniorhundens dagsform ; )

Nogle dage kommer min puls ikke op over hvilepuls, mens det andre dage bliver en god frisk gåtur der giver varme i kinderne.

Mine personlige træningsplaner i detaljer, deler jeg med mine Finally Fit – Mind and Body deltagere og med mine Finally Fit VIP’s.

De får trænings-planer for begyndere (der kan laves hjemme også), for øvede og for dem der virkelig vil give den gas.

Men vigtigst af alt er; er at de lærer at træning er for alle, at det virkelig kan være noget der føles virkelig skønt og hvordan de kan skabe holdbare træningrutiner.

Nu er det bare at gå i gang kære!

Lad være med at gøre det kompliceret! Det er naturligt for dig, at bruge din krop. Det er faktisk bare at gå i gang. Du kan altid tilpasse og justere hen af vejen.

Din nye trænings-rutine, er kun én beslutning væk!

Virkelig! Beslut at du vil “være en af dem der træner”, gør det, gentag i morgen og fortsæt sådan. Så er du en af os! Det er faktisk så simpelt, men vi har det med, at gøre det vældig kompliceret oppe i vores hoveder.

Har du spørgsmål til noget af det jeg har delt?

Del i en kommentar herunder!

Vi snakkes ved ♡

~ Karolina

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *