SLIP DIN SLIKTRANG

Slip din sliktrang

Slip din sliktrang

Overmander din sliktrang dig – i tide og utide?

Du ved den dér sliktrang du har kæmpet med hele dagen.. Du har næsten klaret den! Men mørket falder på.. Du lander endelig i sofaen efter en lang dag..
– og inden du har set dig om, har du givet efter for de der få minutters tilfredsstillelse… (Men wauw for et par minutter… )

Men vi ved også, at nydelsen ikke varer længe..

Sådan skrev en af mine super skønne forløbsdeltagere til mig – om sin ustyrlige sliktrang:

“Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg kæmper meget med ikke at falde i chokoladen, når jeg føler sliktrang, men selvom jeg holder mig fra det hele dagen så kan jeg ikke modstå fristelsen, når jeg sætter mig i sofaen om aftenen. Jeg ved det er en dårlig vane, for jeg er slet ikke sulten og siger til mig selv at jeg fortryder osv… men det er som om, at jeg først er tilfreds lige i dét jeg spiser det! ..og bagefter fortryder jeg og ærgrer mig.”

Den følelse og den sliktrang – kender jeg alt for godt

Ustyrlig sliktrang handler handler om meget andet end dårlige vaner, og det har bestemt intet med manglende vilje eller rygrad at gøre.

Når vores sliktrang overmander os gang på gang, så har det faktisk temmelig store konsekvenser.
Rigtig mange af os, føler os forkerte – fordi vi kæmper sådan med vores sliktrang, fordi vi føler at vi ‘burde kunne styre os’. Det giver skam og måske en følelse af ikke at være god nok.. Det går ud over hvordan vi har det med os selv, vores krop og i det hele taget vores tro på os selv og vores kunnen.

Det kan heldigvis lade sig gøre, at slippe af med din sliktrang

Det behøver ikke at være sådan, at du ikke kan styre din sliktrang – men føler at din sliktrang styrer dig! Du skal blot have de rette værktøjer.

Det er sjældent en fysisk ting alene, og især ikke når vi ser et ‘mønster’. Så er det værd, også at se på den bagvedliggende årsag. Den vender jeg tilbage til, i en anden blog.

Først må vi se på og udelukke, de 5 hyppigste fysiske årsager til sliktrang. Særligt den der opstår efter aftensmaden eller om aftenen.

De 5 hyppigste årsager til sliktrang om aftenen:

1 Sliktrang = Der er gået for lang tid imellem dit sidste måltid og aftensmaden (så kan vi blive nærmest umætteligt sultne og gerne efter hurtige kulhydrater)

2 Sliktrang = Du har ikke fået nok kvalitets protein, i form af kød, helst økologisk og fritgående, til dine måltider ( – til ALLE dine måltider.. )

3 Sliktrang = Du har ikke fået nok mættet fedt, i form af kokosolie eller økologisk smør. Vi har brug for lidt af det også, til at holde blodsukker og hormoner i balance.

4 Sliktrang = Du har kørt for hårdt på og er udmattet, men du har stadig flere ting på programmet.. Sliktrangen fortæller dig, at det er NOK nu! Giv dig selv lov til at smide dig på sofaen eller bedre; gå virkelig tidligt i seng!

5 Sliktrang = Du har overskredet dine egne grænser eller ikke sagt fra overfor det der ikke føltes godt. Hvad skulle du have takket nej til?

Hvis du stadig kæmper med sliktrang, efter at du har fået styr på de 5 punkter, er det værd at gå et lag dybere ned.

Det gør vi sammen – på Finally Fit forløbet. Det kan du læse mere om her >>

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
6 replies
 1. Kamille siger:

  Jeg har været på dit site i 3 min og smiler allerede. Du har noget… kærligt, ægte sivende ud mellem bogstaver og overskrifter. Muligt det blot er fata morgana, men så pyt med det. Jeg smiler og ønsker dig og alle andre herinde en Vidunderlig onsdag ???

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Kamille.

   Tusind tak for din søde kommentar! Du er da bare så skøn! Og tak.. Det er min største passion jeg deler her på min side – så tak for at mærke ind i den – og stort velkommen til ♡

   Stort knus ♡
   ~ Karolina

   Svar
 2. Jane Gottschalck siger:

  Kære Karolina
  Du har den skønneste og kærligeste måde at formidle dit budskab og viden på ..

  Svar
 3. kristina siger:

  hej karoline

  tusind tak for dine gode råd !
  er super glad for at følge din blog ! det er super inspirerende ! mange kærlige hilsner kristina

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *