SOV DIG SLANK OG SUND

Sov dig slank og sund

 Søvn

Sov dig slank og sund.

Din søvn er afgørende for din krop, dit sind og din sundhed. Det hører vi at der er så meget der er, så nogle gange kan vi blive helt immune overfor den slags informationer. Men med søvnen – får du nogle helt håndgribelige og vanvittigt tydelige resultater – nærmest fra den ene dag til den anden!

Så snyd endelig ikke dig selv for en god nattesøvn smukke.

Fordele ved en god søvn

 • Du skaber balance i dine hormoner
 • Du dæmper stressen i kroppen
 • Du nedsætter markant din trang til søde sager dagen efter og mad i det hele taget
 • Du løfter dit humør og din vibration væsentligt
 • Du giver kroppen de bedste vilkår til at reparere sig selv, danne nye celler (som blandt andet holder din hud smuk, dine øjne klare og du undgår mørke rande under øjnene…ting som selv den bedste makeup ikke kan skjule… ;))

Intet kan opveje for en god søvn. Du kan spise nok så sundt, træne nok så hårdt og gøre alle de rette ting, men uden en god søvn, så vil du ikke få det optimale ud af alle dine fine anstrengelser.

Så hvordan sover du så mest optimalt?
Og hvad hvis du har svært ved at sove?

Husk at det med som alt andet, handler om at tage små og selvkærlige skridt, og det handler om, ikke at skælde sig selv ud, hvis man f.eks. har natarbejde eller små børn, og derfor ikke kan få sin søvn, præcis som jeg anbefaler.

Så gør du bare det bedste du kan ♡

Lyt til dig selv, og lad dig inspirere af mine 10 gode råd:

Sov dig slank og sund: 10 gode råd

 1. Sov senest kl. 22:00 og gerne i ca. 8 timer.
  Dette er en vanesag. Så lad være med at snyde dig selv for en optimal nattesøvn, ved at fortælle dig selv at du ikke kan sove kl. 22 allerede. Det kan alle lære, ret nemt faktisk.
 2. Dit soveværelse skal være helt mørkt.
  Brug mørklægningsgardiner. Selv den mindste smule lys, nedsætter din søvn kvalitet.
 3. Hav altid et “nød-kit” klar.
  Hav gerne ørepropper og en øjenmaske liggende, og tag det altid med på rejser/ture, så fly-larm eller støjende naboer ikke forstyrrer din søvn.
 4. Hold soveværelset helligt.
  Fjern alle elektroniske apparater fra soveværelset – også din mobil-telefon. De elektromagnetiske felter forstyrrer din krop og evt. små røde lamper, er nok til at forstyrre din søvn. Hav evt. et vækkeur stående så langt fra sengen som muligt, og sørg for at der ikke kommer noget lys derfra. Brug evt. tape henover lys.
  Det vil desuden være en god øvelse i at øve lidt mere nærvær (og måske intimitet…).
 5. Sluk alt WiFi i huset.
  Vi kan ikke undgå stråling fra Wifi, men vi kan mindske udsættelsen ved at slukke for WiFi forbindelsen om natten. Sørg evt. for at have WiFi-router, computere og andet elektronik, tilsluttet samme stik, så du bare skal slukke én kontakt inden du går i seng.
 6. Magnesium: Din lille hjælper.
  Magnesium inden sengetid kan hjælpe dig til at falde i søvn, sove mere roligt og sove igennem. Læs hvilket favorit-mærke og dosis jeg anbefaler her →
 7. Undgå at snyde din hjerne til at tro at det er dag..
  Undgå tv, iPad, computer og telefon 1 time før sengetid. Lyset vil snyde din krop til at tro at det er dag, og den naturlige produktion af melatonin (et hormon der gør din krop afslappet og klar til at sove) vil blive sænket. Melatonin er f.eks. med til at løfte dit humør dagen efter og med til at holde dig ung! Så hvem vil lige undvære det?
 8. Begræns dit kaffe indtag.
  Undgå gerne helt at drikke kaffe, sort og grøn te om aftenen, og gerne også sidst på eftermiddagen, da det har en opkvikkende virkning (også selvom at du ikke kan mærke det) og vil forstyrre din søvn.
 9. Spis et mindre måltid til aftensmaden.
  Et for stort aftensmåltid, kan give en urolig nattesøvn. Spis gerne mere tidligere på dagen, og hold din aftensmad moderat i mængden, uden at du blir sulten inden sengetid.
 10. Skær ned på sukker.
  Sukker holder din krop kunstigt i gang. Skær derfor så vidt muligt ned på mængden af sukker, især om aftenen, da det kan forstyrre din nattesøvn.

Det kan desuden være en stor hjælp, at give dig selv lov til at ‘geare ned’, en time før du går i seng. Så kroppen og hovedet, får lov til at sænke sit tempo og gøre sig klar til natten. Læs en god bog, dæmp lyset og lyt evt. en guidet meditation hvis du gerne vil have hjælp til at slappe af og lande i kroppen.

Husk at du lige skal have lov til at vænne dig til de nye gode vaner. Tag gerne én ting af gangen, og få det til at fungere inden du går videre til næste ting. Det handler ikke om at være perfekt, men bare om, at du gør dit bedste ♡

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
3 replies
 1. Trine siger:

  TAK for et super godt indlæg! Døjer virkelig med søvnproblemer for tiden, og det påvirker både mit humør, udseende og så meget andet, så jeg vil virkelig tænke over de gode ting du har skrevet og tage dem til efterretning! 🙂
  Kærlig hilsen Trine

  Svar
  • Karolina siger:

   Tusind tak smukke ♡
   Jeg håber at du hurtigt vil mærke en forbedring 🙂 Har du brug for lidt ekstra, så kan melatonin være en god ide. Det kan dog kun fås på recept herhjemme, så vidt jeg ved. Ellers kan du bestille det på nettet.
   Stort knus herfra,
   Karolina

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *