TRÆT AF AT LAVE SUND MAD? GØR DET HER!

Træt af sund mad? Gør det her! | KarolinaKærsner.com

TRÆT AF AT LAVE SUND MAD? GØR DET HER! | KarolinaKærsner.comIndrømmelse: Nogle gange bliver jeg så træt af at lave sund mad.

Jeg ville ønske at jeg var en af dem som bare nød at lave nye og avancerede retter i mit køkken.

Men det er jeg virkelig ikke.. Faktisk bliver jeg nogengange bare så træt af at lave sund mad.

Det har aldrig interesseret mig at stå længe i et køkken; jeg ville ønske at det gjorde.. Men jeg vil ærligt hellere bruge min tid på andre ting.

Samtidig vil jeg heller ikke gå på kompromis med, hvordan jeg har det.

Jeg har ganske enkelt ikke tid til at spise usundt færdigmad – for det sænker mig på alle andre måder end i køkkenet. Kender du det?

Så færdigmad er en dårlig løsning på at spare tid.

Heldigvis kan det gøres det super nemt at lave sund mad.

Når jeg går i “max-doven mode” – så er det for mig vigtigt at det er mad som er så nemt at lave, at jeg ikke skal kigge i en opskrift.

Og at jeg ikke behøver at lave mad mere end max 1 gang om dagen. Helst kun hver anden dag ;D

Det kan heldigvis godt lade sig gøre!

Når du er træt af at lave sund mad – kan du gøre det her:

1 Lav en hel kylling eller en hel steg i en stegeso – den er genial til at lave mørt og lækkert kød. Selv uden de store evner eller interesse i et køkken.

Lad stegesoen af ler, ligge i vand mens du pakker kødet ud. Så fylder du lidt vand i stegesoen, smider kødet i og lader den stege i ovnen i 6 timer ved 75-100 grader.

Er du avanceret, kan du komme alt muligt lækkert i stegesoen sammen med kødet. Grøntsager og krydderier.

2 Ved siden af, kan du lave et par liter grøntsagsjuice så du har til 2 dage af gangen. På den måde får du nemt mere grønt.

Er du ny indenfor juice-verdenen, kan du se min kom-i-gang-video her >>>

3 Derudover kan du foreberede grønt til kødet, som du nemt kan tilberede. Skyl og hak en masse broccoli. Så skal det bare dampes kort – og så er der mad!

Jeg sørger også gerne for at få kokosolie i min te, hørfrøolie i min juice og lidt øko smør og olivenolie på min broccoli – så er det sunde fedt også i hus.

Jeg elsker at spise sådan her engang imellem.

Så får jeg pause fra madlavning og det er nemt og hurtigt – og vigtigst af alt:

Det er det bedste brændstof til både krop og hoved.

Hvad siger du?

Bliver du nogensinde træt af at lave sund mad?

Hvad er dit bedste tip?

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
2 replies
 1. Kristine Holm siger:

  Hej smukke Karolina,
  Tak for en fantastisk blog, nu har jeg da læsning til hele ferien
  Da jeg i sin tid stoppede med at drikke ko-mælk og gik over til mandel mælk savnede jeg det fede fra mælken og supplerede defor mandelmælken med kokos oile i kaffe/the.. Jeg kommer det også gerne i min greenie. Har på fornemmelsen at det er begyndt at tage overhånd.. Og damen i min helse biks sagde inden ferien, at vi da godt nok er stor forbrugere i min familie.. Det skal lige siges at vi også bruger det til hår og krop og lige nu som sol-faktor. Men tilbage til mit spørgsmål, når jeg også spiser avokado, smør og lidt nødder, hvor mange spise el teskeer kokosolie vil du anbefale? Jeg har over de sidste 2 måneder fået ret meget mave fedt, hvilke jeg normalt ikke har… Og da jeg ellers ikke syntes jeg har ændret noget tænker jeg at mit kokosolie forbrug måske har taget overhånd? (Skal nævnes at jeg stoppede med at ryge for 2 1/2 mdr siden)
  1000 tak
  Kys

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Kristine!

   Tusind tak for din besked ♡ Ih hvor er jeg glad for at du har fundet min blog – og finder den inspirerende : ) Thank you ♡

   Jeg elsker kokosolie; det er så sundt og en genial måde at få sundt mættet fedt på; så virkelig godt at du har taget den til dig.
   Det er utrolig svært at sige hvor meget vi skal have; det kommer an på vores forbrænding, vores aktivitetsniveau og vores fedt%.. Men for at gøre det helt simpelt; Har vi mere fedt på kroppen end vi har brug for, så spiser vi for meget.

   Når vi skruer op for fedtet, er det vigtigt at vi skruer ned for kulhydrater. Altså enten fedt eller kulhydrat som primær energikilde (vi skal naturligvis have begge dele!)
   Skruer vi op for især det mættede fedt – som kokosolie og smør f.eks. – men stadig spiser en masse kulhydrater (brød, pasta, kartofler, ris, slik mm) til dagligt, vil vi ofte opleve at tage på.

   Personligt spiser jeg i øjeblikket:
   ca. 0,5-1 spsk koksolie dagligt (det meste her går til madlavning)
   2 spsk fed kokosmælk (det bruger jeg i min te og kaffe og ovenpå bær)
   1 spsk fiskeolie – Basis Kosttilskuds Guide
   1 tsk hørfrø- eller hampefrø-olie (i min grønne juice)
   1 tsk olivenolie (ovenpå mad eller som dressing på salat)
   Plus den smule fedt jeg evt får fra øko kød

   Det skal lige siges at det på ingen måde skal tages som en guide, blot en inspiration, da det er meget individuelt, hvor meget vi har brug for!

   Går vi f.eks. lige fra en kulhydrat-overload kost, et ustabilt blodsukker og en stor lyst til søde sager, over på en sundere kost, kan det i en periode være en god ide at skrue godt op for fedtet, da det vil hjælpe os i overgangen.
   Når blodsukkeret så er blevet mere stabilt, vil vi med fordel kunne skrue ned igen, så vi ikke ender med at få for meget energi ind og derfor tage på.

   Jeg håber at det giver mening : )

   Stort knus herfra ♡
   ~ Karolina

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *