AUTENTICITET & UDFORDRINGER

AUTENTICITET & UDFORDRINGER | KarolinaKaersner.com

Tør du stå stærkt i din autenticitet – selv når livet byder på udfordringer?

Vi mennesker er en helhed. Vi indeholder alle modpoler. Vi indeholder alle, frygt og kærlighed. Vi har alle sorger og glæder. Vi har alle udfordringer. Vi kan alle vælge at leve efter autenticitet – eller ej.

Vi kan vælge at stå ved dem og tackle dem bedst muligt eller vi kan kæmpe en (på forhånd mislykket) kamp for at gemme dem væk og opretholde den pæne facade.

Vi har alle selv ansvar for vores eget liv. Vi tiltrækker det gode og det mindre gode. Selv vores problemer og udfordringer – og de ting der gør ondt – tiltrækker vi – fordi der er en mening med det.

Ser du udfordringer er til for at vi kan lære. Udfordringer er med til at vi rykker os. Udvikler os.

Autenticitet kræver mod.

Jeg ser desværre mange, som flygter fra deres udfordringer.

Jeg har selv været mester i at gøre det med overspisning / trøstespisning igennem mange år. Vi gør det fordi det gør ondt at stå ved eller fordi vi er bange for at det ville få os til at fremstå som mindre “værdige mennesker”.

(Og mange gange fordi – at vi inderst inde ved, at det vil rykke os. Og alt nyt, kan jo være potentielt farligt… så er det mere sikkert, at blive der hvor vi er… ) 

Hvis vi ikke accepterer og er autentiske, forsøger vi at narre både andre og os selv.

Udfordringer er ikke en ‘straf’ når vi ikke er ‘gode nok’. 

De er derimod en mulighed for at lære endnu mere og for at udvikles og vokse. Dine udfordringer definerer ikke hvem du er, det gør derimod måden hvorpå du tackler dem. Derigennem skaber du, hvem du er.

Livet gør ondt engang imellem. Det er en del af at være menneske, at være i balance og at lære. Men det kræver mod, at stå stærkt i sin autencitet, samtidig med at livet udfordrer. Og vide at vi ikke bliver udstødt og vide at vi ikke er ‘mindre værd’, bare fordi vi ligesom alle andre – har udfordringer.

Udfordringer er for dem der er klar.

Udfordringer er faktisk et tegn på, at du er klar til dem.

Jeg har stor respekt for de mennesker der står stærkt i deres autenticitet; og står frem med de mindre ‘kønne’ sider og med deres udfordringer. Det er den slags mennesker jeg ser op til, og ønsker at lære mere af.

Når vi skjuler det som vi tror at andre ikke ville bryde sig om at se, giver vi afkald på vores autenticitet og vi derved skaber vi en ‘funky’ energi omkring os selv.

Og det vil andre kunne mærke. Også selvom det foregår over de sociale medier – vi udsender energi med alt hvad vi laver, siger og gør. Og andre vil og kan mærke den og ægtheden i den.

Vi mærker med vores intuition, når nogen ikke taler sandt eller hvis der ligger noget og ‘ulmer’ under den pæne overflade. Når noget ikke er ren autenticitet.

Autenticitet; vejen til kærlighed og forståelse.

Min oplevelse er, at når vi står stærkt i vores autenticitet og ærligt erkender hvad vi står i, på godt og ondt, bliver vi mødt med kærlighed og forståelse fra vores omverden.

Autenticitet formindsker afstanden imellem mennesker. Det åbner døren for at vi kan modtage forståelse og kærlighed.

Det er også dér, vi har muligheden for at inspirere andre. Fordi de mærker at vi er ægte. Vi inspirer ikke ved at være fejlfri. Vi inspirer i måden, vi accepterer og håndterer vores ‘fejl’ og udfordringer.

Hvor skjuler du dig? Hvad ‘pynter’ du på?

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
4 replies
  1. Amalie siger:

    Rigtig relevant indlæg. Læs med fordel bogen “Kast lys over skyggen”, som omhandler, at man netop skal omfavne alle sine “grimme” sider ligeså vel, som sine gode sider. Og om, at alting sker på præcis det tidspunkt, det er meningen det skal ske – for at lære os noget.

    Jeg er lige gået gennem en udfordring, og gør det velsagtens stadig – jeg har lært at sige fra, og vide, hvad jeg selv er værd. På trods af, det er hårdt. 🙂 Det er sådanne ting, der gør mig stolt af mig selv. Stolt af, at jeg ser frygten i øjnene 🙂

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *