UREN HUD? 10 TIPS TIL SMUK HUD MED NATURLIG BEHANDLING

Uren hud? 10 tips til smuk hud med naturlig behandling | KarolinaKaersner.com

Uren hud? 10 tips til smuk hud med naturlig behandling | KarolinaKaersner.com

Når det handler om huden (eller resten af kroppen for den sags skyld), så fristes vi ofte til at behandle “udefra”.

De hudpleje produkter vi bruger, er super vigtige ja, men først og fremmest må vi se på selve “årsagen” og behandle den – og ikke kun se på “symptomet”.

Ved uren hud vil jeg først og fremmest anbefale, at undlade – eller skære kraftigt ned – på alle mælkeprodukter.

Sukker og forarbejdede kornprodukter, giver tør og ældet hud. Desuden bidrager sukker og kornprodukter til ustabilt blodsukker og inflammation i kroppen – to ting der igen kan give uren hud.

Dernæst kan det være et tegn på, at kroppen ikke kan følge med den udrensning kroppen har brug for. Vi er simpelthen fyldt med så meget skidt, at det kommer ud igennem huden. Derfor er det virkelig vigtigt at skrue op for din krops naturlige udrensning. Spis så meget efter Kærlig Kost principperne som muligt.

10 tips til at komme af med uren hud:

 1. Undgå mælkeprodukter
 2. Undgå gluten og begræns andre kornprodukter og sukker
 3. Spis efter Kærlig Kost princippet, for at støtte din krops naturlige udrensning og skabe et stabilt blodsukker
 4. Drik 1,5 – 2 liter rent vand og urtethe hver dag
 5. Gå i dampbad og sauna hver uge (gå gerne skiftevis i sauna og i koldt vand; det øger blodcirkulationen i kroppen og booster din udrensning)
 6. Undgå alle former for “almindelige” hudpleje-cremer; brug kun rene, økologiske og simple produkter (F.eks. The Organic Pharmacy eller brug den naturlige metode du får i Guide til Naturlig Hudpleje)
 7. Undgå alle former for “almindeligt” makeup (Kvaliteten er lige dårlig om du bruger Chanel eller Matas..) ; brug kun rene, økologiske og simple produkter der ikker tilstopper porrerne (må ikke indeholde Paraffin og Glycerin)
 8. Ved svær uren hud / akne, kan det også forværres ved vitamin og mineral mangel. Sørg derfor for at tage et godt multivitamintilskud og Zink.
 9. Brug økologisk Tea Tree Olie til at rense og smøre på de særligt udsatte steder (brug kun lidt eller bland op med en anden øko olie som f.eks. Jojobaolie)
 10. Brug Traumeel Heel salve (kan købes i helsekosten) til lettere uren hud (kan også bruges ved andre hud-problemer)

 

Tak fordi du læste med. Du er hjertelig velkommen til at dele bloggen og en kommentar herunder.
 

Skøn dag til dig!

43774

Vil du lære, hvordan du (ligesom mig) får en krop og et liv du elsker – uden tilbagefald?

Skriv dig op på min mail-liste og få mine bedste historier, tips og tilbud.
28 replies
 1. Nanna siger:

  Jeg har de sidste par måneder døjet utrolig meget med bumser på hagen. Det er nærmest hver dag at jeg opdager en ny bums der. Det er så frustrerende og det hæmmer mig så meget i hverdagen! Jeg er så ked af det over det, og føler snart jeg har prøvet alt… cremer og pille kure fra lægen, ingenting hjælper.. hvis det er en hormonel ubalance, hvordan får man så styr på det igen? Jeg har lige bestilt gurkemeje kapsler også, håber de hjælper lidt.. Er simpelthen så ked af min hage for tiden!! Har ikke lyst til st gå ud for døren sådan her! 🙁

  Svar
  • Karolina siger:

   Tak for dit fine spørgsmål Nanna ♡ Det siges at urenheder på hagen, ofte hænger sammen med en hormonel ubalance. Det er ikke unormalt at opleve, når vores krop ændrer sig, som feks i puberteten eller årene efter, eller i forbindelse med graviditet.
   Her er det en god ide, især at kigge på vores kost og livsstil. Sund kost med masser af grove grønne grøntsager, hjælper kroppen til at udrense ‘affalds-hormoner’. En sund kost hjælper også vores fordøjelsessystem, som har stor indflydelse på huden og igen, på udrensning.
   Du kan læse mere Kærlig Kost som jeg anbefaler her —>>
   Dertil er søvn vigtigt, fordi det sænker stress, som også er en vigtig faktor når det kommer til huden.
   Og motion, som er super vigtig for at booste kroppens naturlige udrensning.
   Du kan læse mere om hvordan du kan udrense kroppen på en naturlig måde her —>>
   Det kræver dog lidt tålmodighed ♡ Kroppen og huden, skal lige have lov til at genfinde sin balance.

   Stort knus ♡

   Svar
 2. Luise siger:

  Hej Karolina, med henblik på punkt 7. Hvilke makeup produkter bruger du?
  Jeg bruger selv Tromborgs pudder da jeg syntes den dækker godt, og ikke stopper mine porrer til. Men jeg syntes at mange øko mærker har alkohol i deres mascara som lugter og irriterer mine øjne.
  Er mineral makeup så meget bedre som folk siger og skriver at det er? Altså kan uden tvivl se foreskel på min hud efter at jeg er gået over til mineral pudderen. Men er det også bedre til øjenskygger og læbestifter? Kender du en god læbestift der også holder?

  Rigtig god aften til smukke dig. 🙂

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Luise.

   Tusind tak for dine spørgsmål ♡

   Ja efter min mening er mineral makeup det bedste, så længe det er ‘rent’ altså. Gå gerne efter øko mærker, så er der størst sandsyndlighed for at få så rene produkter so muligt. Jeg bruger også Tromborgs eller Jane Iredahls mineral pudder. Se gerne min video guide HER

   MASCARA:
   Jeg elsker Lavera’s Deep Darkness – den minder om Dior Show; stor tæt børste og giver max volume og nem at bruge – men er økologisk.
   Du kan købe den HER

   Og jeg har netop købt og teste BareMinerals Lash Domination, som har en underlig snoet gummibørste – men faktisk er ret genial! Den giver lange, fyldige vipper og samtidig spreder dem vipperne (men ikke lige så ‘fint’ som Deep Darkness (som er mere dramatisk fylde bare)
   Du kan købe den HER

   ANDRE MÆRKER:
   Jeg kan godt BareMinerals, YoungBlood (alle produkter er gode men ikke øko), Organic Glam (øko, lækre og luksus for huden) og Jane Iredahl.

   De fleste mærker kan købes på nettet.

   Tromborg laver gode lipgloss, men læbestifter bruger jeg ikke 🙂

   Stort knus ♡

   Svar
 3. Signe siger:

  Hejsa ?

  Super indlæg og blog!

  Er der nogen som ved om man kan bruge laktosefrie produkter som alternativ ? Kan ikke undvære min yoghurt ?? eller hvad er det i mælken som forårsager uren hud?

  Hilsen Signe

  Svar
 4. Natasha siger:

  Hej søde har du nogle gode råd til hvordan man kommer af med sine pore ved kinderne og næsen?
  har ufatteligt mange har nærmest lidt en “grov” hud ved T zonen hvis du forstår.
  håber du kan hjælpe! <3

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Natasha.

   Jeg bruger selv min hjemmelavede ansigtspeeling efter et dampbad – det holder hud og porrer fine syntes jeg ♡ Kan det ikke tage det, vill jeg kontakte en dygtig kosmetolog som kan vejlede dig udfra præcis din hudtype og behov.

   Knus ♡

   Svar
 5. Katrine siger:

  Hej Karolina.
  Jeg har et stort problem med min hud. For et par måneder siden blev den rigtig slem ang bumser og uren hud. De kommer meget ved kindbenene, på kæben og i panden. Jeg har prøvet ansigtsbehandlinger mm uden held, så nu vil jeg prøve de produkter du anbefaler. Jeg var inde og kigge på Helsam og den olie du beskriver, er det den som hedder Citron tea tree olie æterisk olie? Hvilke andre produkter anbefaler du at man skal anvende?
  Mvh Katrine

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Katrine.

   Tak for din kommentar ♡ Det er bare den almindelige tea tree olie, ikke med citron (den har jeg ikke set). Derudover kan Traumeel Heel salven (punkt 10 oppeover) være rigtig god.

   Har du ellers taget de 10 punkter til dig oppeover? Især den med kosten, drikke nok vand og rene produkter er vigtigt. Men der kan gå lidt tid, og kroppen skal have mulighed for at rense ud – før det bliver godt ♡

   Få mere hjælp til svær problemhud hos Holistisk Hudterapi her: http://www.holistiskhudterapeut.dk/blog//gurkemeje-mod-rosacea-og-acne

   Knus, Karolina

   Svar
 6. Natascha siger:

  Hej Karolina
  Fantastisk hjemmeside, det må jeg sige.
  Jeg lider rigtigt meget af acne omkring hagen og omkring munden. Jeg er veganer – har været vegetar i 7 år og veganer i 1 1/2 år nu.
  Jeg kunne egentlig godt tænke mig at prøve tea tree olie, men hvor kan man købe det henne? Jeg kan kun google mig frem til cremer med tea tree olie i.
  Kh Natascha

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Natascha!

   Tusind tak smukke ♡
   Det kan være mange grunde til uren hud også i det område; fordøjelse, hormonel ubalance, mangelfuld diæt, dårlig afgiftning mm.

   Udover de punkter jeg har nævnt i bloggen her, så vær gerne særligt opmærksom på om du får protein og fibre nok, tag evt. et fibertilskud (se punkt 7 her: https://www.karolinakaersner.com/basis-kosttilskuds-guide.html). Tag også gerne fiskeolie (se hvilken jeg anbefaler).
   Protein er nødvendigt for udrensning, så med din kost ville jeg helt klart bruge både proteinpulver og tilskud af aminosyrer.

   Du kan købe ren øko Tea Tree Olie i de fleste helsekostbutikker eller på Helsam.dk 🙂

   Knus ♡

   Svar
  • Sanne siger:

   Kære pige

   Jeg har døjet med præcis det samme i 6 år! Jeg har nærmest prøvet ALT, og jeg har nu fundet det der virker for mig. Det er meget individuelt, hvad der virker, men jeg vil meget gerne dele min erfaring med dig 🙂

   Vitamun!!! Det er en multivitamin med urter og fåes i helsekosten. Jeg har prøvet følgende produkter – hele serien i minimum 6 mdr. af gangen:

   Lancome
   Ole Henriksen
   Estee Lauder
   Biotherm
   Dermalogica
   Clinique
   Chanel
   Dior

   Mange af produkterne har været ok lækre, men intet har kunne tage udbrudene på hagen, som for det meste føltes som isbjerge, og de var meget smertefulde. Jeg har aldrig døjet andre steder i ansigtet.

   Siden sidste sommer har jeg brugt følgende:

   Kiehls (fås i Magasin)
   -Centella rens
   -Cucumber Herbal alkoholfri toner
   -Skin Rescuer

   HOLD DET SIMPELT!

   Døjer du som jeg med meget tør hun på kinderne om vinteren, så havner du formentlig i problemer igen om et halvtårstid, hvor man slår ud så snart det bliver godtnok til kinderne, og her har jeg klaret et vinter med bløde kinder UDEN udbrud overhovedet med Murad – den lyserøde Creme til tør hud.

   Vigtigst af alt er Vitamun!!! Jeg stoppede i 2 mdr. i efteråret fordi jeg var rendt tør, og så var der atter fedt på hagen 🙂

   Jeg håber virkelig at det kan hjælpe dig!!! Åååååh det er bare så opslidende at forsøge at gøre alt rigtigt uden at lykkes med det.

   Kærlig hilsen Sanne

   Svar
 7. Sascha siger:

  Har du et tip til en god omgang mættende morgenmad? – nu hvor du skriver at man skal undgå mælkeprodukter. Jeg spiser nemlig enten havregryn med mælk om morgenen eller skyr med frugt og mandler til 🙂
  Knus

  Svar
 8. Camilla siger:

  Hej Karolina!

  Jeg netop begyndt at bruge de naturlige produkter du anbefaler til at rense min hud, jeg har altid haft problemer med huden men allerede nu kan jeg se en forskel. Så tusind tak for det 🙂
  Jeg ville høre om der er nogle make up mærker du kan anbefale ? 🙂

  Kh Camilla

  Svar
 9. Julie Lade siger:

  Mit bedst hud-tip er kamille te. jeg vasker mit ansigt med varm kamille te en par gange om igen eller dypper et tebrev i vand, sætter det i panden eller hvor der nu er en urenhed og sætter mig til at se TV mens jeg venter 🙂

  Svar
 10. Pernille siger:

  Hej Karolina

  Jeg lider af en hudsygdom som hedder keratosis pilaris. Måske du kender den!?
  Har du nogle erfaringer med, hvad man skal undgå for ikke at forværre det? Fin side du har her 🙂

  Hilsen Pernille

  Svar
 11. Sabrina Gadeberg siger:

  Hej Karolina
  Det er nogle rigtig fine råd mod uren hud 🙂
  Jeg bliver overrasket over hvor meget mælkeprodukter, og de forkerte hudpleje produkter kan have effekt på huden.

  Du skriver også at olier kan være en god behandling til uren hud. Har du hørt om krokodilleolie?

  Krokodilleolie er super effektiv til uren hud f.eks. acne og bumser.

  Du kan se nogle ret overraskende billeder på effekten af krokodilleolie her: http://cetina.dk/

  Rigtig god aften 🙂

  Mange hilsner Sabrina

  Svar
  • Karolina siger:

   Hej Sabrina.

   Tak for dit tip, dog må jeg sige at det ikke tiltaler mig, at bruge krokodille olie – da olien kommer fra et levende eksotisk dyr, og det vil jeg undgå st støtte op omkring.

   Jeg tror at man kommer længere ved at regulere kosten og bruge tea tree oil som også har en antibakteriel og svampedræbende virkning 🙂

   Kh. Karolina

   Svar
  • Karina siger:

   Hej Sabrina.
   Har du selv prøvet krokodilleolie? Og hvordan virker det? Tager det “kun” urenhederne eller oplevede du også at talgproduktionen blev mindre? (hvis du ellers har døjet med fedtet hud).

   Kh Karina

   Svar
 12. Camilla siger:

  Jeg har selv haft virkelig god effekt af at droppe mælkeprodukter.
  Jeg har ellers aldrig været plaget af uren hud, men i en alder af 29 gik det helt galt. Jeg har aldrig set så store, betændte bumser før..
  Efter at have prøvet alt hvad der findes mod acne, droppede jeg mælkeprodukter. Dvs. alt hvad der indeholder den mindste smule mælk – og wupti! min fine, pæne hud er tilbage.. Så snart jeg indtager mælk – også hvis jeg spiser noget der indeholder spor af mælk – er den gal igen..

  Svar
  • Karolina siger:

   Tak for din kommentar Camilla ♡ Super fedt at høre, at noget så “simpelt” som at droppe mælkeprodukterne, kan have så stor indflydelse! Tak for den og stor respekt for dig for at have givet dig selv den store kærlighedserklæring at lytte til din krops behov ♡

   Det vil helt sikkert inspirere mange andre til at gøre det samme. Skøn dag til dig smukke ♡

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *